Facebook Pixel "ΠΑΟΚτσής ναι, δικτάτορας όχι!"
| 2011-06-09 16:15:00

"ΠΑΟΚτσής ναι, δικτάτορας όχι!"

"ΠΑΟΚτσής ναι, δικτάτορας όχι!"

Ο Μπόλονι δήλωσε 200% ασπρόμαυρος, ωστόσο αρνήθηκε την ταμπέλα του δικτάτορα στα αποδυτήρια. "Όταν πηγαίνω σπίτι θα κοιτάζω τον καθρέφτη και θα μπορώ να κοιμηθώ ήσυχος".

Έτοιμος να δώσει τα πάντα για να πετύχει στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Λάζλο Μπόλονι στην επίσημη παρουσίασή του.

Αναλυτικά:

«Ένας φίλος με είχε καλέσει μια φορά στη Θεσσαλονίκη. Και μερικές εβδομάδες νωρίτερα μου μίλησε για το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ. Μετά είχα την επαφή με τον κ. Κωνσταντινίδη στο Παρίσι και για ακόμη μια φορά ο φίλος μου με κάλεσε εδώ. Από εκείνη τη στιγμή φυσικά στο μυαλό μου δεν ήταν οι διακοπές αλλά μόνο ο ΠΑΟΚ. Τότε έγινε η συνάντηση με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Μου μίλησαν για το πρότζεκτ της ομάδας και τους μίλησα και εγώ για την δική μου φιλοσοφία. Και σήμερα, μετά από λίγη σκέψη, είμαι εδώ μπροστά σας ως ο μελλοντικός προπονητής του ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η σύντομη ιστορία μου με τον ΠΑΟΚ και ελπίζω στην συνέχεια να γίνει πολύ μεγαλύτερη. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτή την στιγμή για να σας πω δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι να σας ζητήσω συγγνώμη γιατί όλο αυτό το διάστημα έλαβα πάρα πολλά τηλεφωνήματα από την Ελλάδα. Πιθανότατα κάποιοι απ' αυτούς που μ' έπαιρναν να είναι εδώ, αλλά δεν απάντησα και δεν είπα τίποτα. Σεβάστηκα μια φιλοσοφία που μου μετέφερε ο κύριος Κωνσταντινίδης και γι' αυτό δεν απάντησα. Επίσης δεν απάντησα γιατί δεν είχα κάτι να σας πω. Τώρα έχω παραπάνω πράγματα να σας πω και μπορείτε να με ρωτήσετε και να σας απαντήσω στις απορίες σας.

Το δεύτερο είναι να δώσω συγχαρητήρια για το κίνημα του ΠΑΟΚ και την ομάδα του μπάσκετ. Χθες το απόγευμα πέρασα ένα πολύ ωραίο δίωρο μπροστά από την τηλεόραση. Ελπίζω τέτοιες όμορφες στιγμές να ζήσουμε και σ' αυτό το γήπεδο».

Για το λόγο που επέλεξε τον ΠΑΟΚ: «Ευχαριστώ για τις ευχές σας, αλλά δεν ήταν μόνο ένα πράγμα. Αυτό που κατάλαβα από την διάρκεια των συζητήσεων είναι ένας δυναμισμός, που είναι πάρα πολύ σημαντικός για μένα ως προπονητής. Όταν είδα τον κύριο Ζαγοράκη και τον Κωνσταντινίδη είδα ενέργεια και δυναμισμό και εμένα αυτό με επηρεάζει πάρα πολύ σαν προπονητή. Σαφώς για μένα το να έρθω στην Ελλάδα και να δουλέψω σε μια από τις παραδοσιακά μεγαλύτερες ομάδες, ήταν ένα ενδιαφέρον πλάνο».

Για την Στεάουα: «Η Στεάουα είναι η ομάδα μου και πάντα την έχω στην καρδιά μου και στο μυαλό μου. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα η επιστροφή μου. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε γι' αυτό. Θα σας εξηγήσω άλλη στιγμή γιατί είναι ευαίσθητο θέμα. Τους εύχομαι τα καλύτερα, γιατί εκεί έχω περάσει ένα πολύ καλό διάστημα με πολύ καλούς ανθρώπους.

Χρειαζόμαστε πειθαρχία σ' όλες τις στιγμές. Μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί όταν έχουμε λογική και πειθαρχία. Είναι λίγο δύσκολο για τους παίκτες αλλά την χρειαζόμαστε. Το να δώσουμε καλό θέαμα στους φιλάθλους που έρχονται 25.000 σε κάθε παιχνίδι είναι ένας στόχος. Δεν μπορούμε όμως να ξεχνάμε και το αποτέλεσμα. Τ' όνειρό μου είναι να κάνουμε νίκες με όμορφο θέαμα».

Για τους στόχους ενόψει της νέας σεζόν: «Έμαθα σαφώς ότι στον ΠΑΟΚ έχουμε αρκετούς ταλαντούχους, νέους ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ καλό για τον σύλλογο, για την εικόνα του συλλόγου και για την Μακεδονία, αν βάλουμε αυτούς τους παίκτες να παίζουν μπροστά στους φιλάθλους μας. Έχω την εμπειρία να κάνω αυτό το πράγμα και εδώ, γιατί το έκανα και σε άλλες ομάδες με καλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αύριο, να βάζουμε 17χρονους να παίζουν στην ομάδα. Μπορεί να είναι επικίνδυνο και για τους ίδιους και για την ομάδα και για εμένα. Πρέπει να το κάνουμε σταδιακά.

Όσο για τους στόχους, ο πιο ευχαριστημένος άνθρωπος στο τέλος της χρονιάς θα πρέπει να είμαι εγώ. Λίγα λεπτά πριν, υπέγραψα ένα συμβόλαιο. Πρέπει να καταλάβουν και οι φίλαθλοι, πως πλέον έχω αλλάξει και είμαι 200% ασπρόμαυρος. Θέλω να κερδίζω τα παιχνίδια, όμως ξέρω πως στη ζωή γίνεται αυτό που μπορούμε και όχι αυτό που θέλουμε. Ξέρω πως στη ζωή μπορείς να δουλέψεις πολύ σκληρά για να αγγίξεις αυτό που θέλεις. Ο μεγαλύτερος στόχος μου είναι να πηγαίνω σπίτι μου, να κοιτάζω τον καθρέφτη, να είμαι ήρεμος και να ξέρω πως έκανα το καλύτερο για το ασπρόμαυρο. Θέλω να πω στους φιλάθλους μου πως με όλες τις δυνάμεις μου, τις φυσικές, του μυαλό μου, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και όταν πηγαίνω σπίτι θα κοιτάζω τον καθρέφτη και θα μπορώ να κοιμηθώ ήσυχος».

Για τη φιλοσοφία του: «Υπάρχει φιλοσοφία στο γήπεδο, δεν βρήκα κάτι κατεστραμμένο. Με την δουλειά τους έχουν πετύχει πράγματα. Εγώ είμαι εδώ για να συνεχίσω με νέες ιδέες, αλλά πάνω στην ίδια δουλειά. Ο πρόεδρος και ο διευθυντής μ' ενημέρωσαν πως αυτή η ομάδα βρίσκεται στο τέλος ενός κύκλου και ίσως είναι η ώρα να αλλάξουμε λίγο. Ίσως είναι η ώρα να αρχίσουμε να δουλεύουμε μαζί και πάνω στο κομμάτι των ακαδημιών. Ελπίζω τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς να τα δούμε σύντομα. Όμως ό,τι και να κάνουμε, εγώ δεν μπορώ να αγνοήσω τα αποτελέσματα της πρώτης ομάδας».

Για τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ: «Παίκτες λείπουν, συνεχώς και συνεχώς ψάχνουμε παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν. Πρέπει να δουλέψουμε στην κατοχή της μπάλας, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πιο δυνατό πρεσάρισμα μπροστά στον αντίπαλο, έναν τοίχο. Και για μένα ο τοίχος είναι 11 ποδοσφαιριστές. Έντεκα ποδοσφαιριστές και για την επίθεση και για την άμυνα. Πρέπει να γίνουμε πιο δυνατοί και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτά είναι λίγα πράγματα από το σχέδιο».

Για το γεγονός ότι είχε βρεθεί αντίπαλος του ΠΑΟΚ με την Ρεν ανέφερε: «Όταν φτάσαμε εδώ, τότε ήταν ήδη μια λυπηρή στιγμή για την ομάδα, γιατί εκείνο το παιχνίδι ήταν χωρίς καμία σημασία και για εμάς και για τον ΠΑΟΚ. Προσπαθήσαμε να δοκιμάσουμε μια καινούργια ομάδα και δεν μπορούσαμε να το κάνουμε στο πρωτάθλημα, αφού πηγαίναμε καλά. Νομίζω πως και ο ΠΑΟΚ είχε κάνει πολλές αλλαγές. Θυμάμαι πως το παιχνίδι τελείωσε πάρα πολύ γρήγορα.

Εγώ χρησιμοποίησα εκείνο το παιχνίδι για να πάρω πληροφορίες για τους δικούς μου νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό που συνειδητοποίησα είναι πως δεν είχαμε σωστή νοοτροπία στην Ευρώπη, αλλά στο πρωτάθλημα τα πήγαμε πολύ καλά, αφού βγήκαμε 5οι ή 6οι. Με συγχωρείτε, αλλά δεν θυμάμαι από τότε τίποτα για την ομάδα του ΠΑΟΚ».

Για την υπόσχεση που δίνει: «Μπορώ να σας πω πως θα δώσουμε το 100% του μάξιμουμ, για να τα καταφέρουμε, όμως δεν μπορώ να σας υποσχεθώ τίποτα».

Για τη σχέση που έχει με τους παίκτες: «Ούτε δικτάτορας, ούτε φίλος, αλλά κάπου στη μέση. Αυτή τη στιγμή σε σχέση με πριν από 5-8 χρόνια, οι σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές έχουν αλλάξει πολύ. Σήμερα ο ποδοσφαιριστής δεν είναι μόνο ποδοσφαιριστής. Δεν είναι ένας άνθρωπος με δύο χέρια, δύο πόδια και ένα κεφάλι, είναι μια ολόκληρη επιχείρηση που δουλεύουν 1-2 μάνατζερ, δικηγόροι, 15-20 δημοσιογράφοι. Αυτό έχει αλλάξει τις σχέσεις.

Πιστεύω όμως πως τις αρχές για τις σχέσεις της δίνει ο σύλλογος και η διοίκηση. Το προσωπικό ενδιαφέρον και συμφέρον των παικτών δεν μπορεί να είναι να πάνω από το συμφέρον της ομάδας. Το ενδιαφέρον και το συμφέρον της ομάδας θα είναι πάνω απ' όλα. Γι' αυτό είναι εδώ ο προπονητής. Το προσωπικό συμφέρον δεν μπορεί να είναι ποτέ διαφορετικό, αλλά ελπίζουμε να μπορεί να συμβαδίζει με της ομάδας».

Για τους παίκτες που δεν υπολογίζει: «Δεν είμαι εδώ για να διώξω παίκτες, αλλά για να βρω λύσεις και χρησιμοποιήσω αυτούς που έχω, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα προσπαθήσω να τους μάθω όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Είμαι εδώ για να ανταλλάξω απόψεις μ' αυτούς που είναι εδώ και ξέρουν την ομάδα και να κάνω τις καλύτερες επιλογές για το παρόν και το μέλλον. Έχω πει ήδη τι θέλω να αλλάξω στο μέλλον».

«Γνωρίζω τους παίκτες, αλλά θα τους γνωρίσω καλύτερα τις πρώτες ημέρες που θα τους δω. Την προηγούμενη χρονιά έδειξαν πως το επίπεδό τους είναι υπεραρκετό. Φυσικά δεν ξεχνάμε πως χρόνο με τον χρόνο οι παίκτες μεγαλώνουν. Αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις και είναι πράγματα που συζητάμε αυτές τις ημέρες. Πιστεύω πως και οι 3 διοργανώσεις είναι σημαντικές, αλλά στην Ευρώπη θα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να φτάσουμε στους ομίλους ή όχι.

Δεν θέλω να πω εγώ τους στόχους, αλλά εμείς θέλουμε να είμαστε πιο δυνατοί από την περασμένη σεζόν. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε πολύ καλά στην προετοιμασία και χωρίς τραυματισμούς. Μετά είναι το Europa League, που θα δώσουμε το μάξιμουμ. Εφόσον ο πρώτος γύρος πάει καλά, θα πρέπει στο διάστημα που μεσολαβεί να κάνουμε καλή δουλειά για να πάει καλά και ο δεύτερος γύρος. Θα πρέπει να δούμε και να βοηθήσουμε τους νέους παίκτες στην προσαρμογή τους. Στην προετοιμασία θα πάρω 6-7 νέους ποδοσφαιριστές, για τους οποίους έχω πολύ καλές συστάσεις από τον κύριο Κωνσταντινίδη. Έχουμε όπως βλέπετε πολλούς στόχους και θέλουμε να τους πετύχουμε όλους».

Για το σύστημα που προτιμά: «Πολλές φορές μου κάνουν αυτή την ερώτηση, ακόμα και μέσα στην χρονιά. Αν μπορούμε να μιλήσουμε από τώρα για σύστημα, για μένα είναι 4-3-3 γιατί μπορούμε να το αλλάξουμε σε 4-5-1 ή σε 4-4-2. Έχει πολλές δυνατότητες ελαστικότητας. Πιο σημαντικό από το σύστημα είναι η κίνηση, ο τρόπος που παίζουμε και έχει μεγαλύτερη σημασία από το σύστημα. Μπορείτε να διαγράψετε όλα αυτά που σας προανέφερα».

Για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα: «Η παρατήρηση είναι σωστή, αλλά αυτή είναι μια πραγματικότητα παντού. Αυτό συμβαίνει παντού, γιατί έχω μιλήσει με 2-3 προέδρους στην Γαλλία και μου είπαν πως θέλουν να αναπροσαρμόσουν τα δεδομένα τους. Συμβαίνει και στην Γαλλία και στην Ισπανία και φυσικά δεν μιλάμε για ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα ή η Τσέλσι. Αυτή είναι μια ευκαιρία να επιστρέψουμε στην γη».

Για τους Ζαγοράκη και Κωνσταντινίδη: «Είναι η δεύτερη φορά που δουλεύω με πρόεδρο και τεχνικό διευθυντή που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο από μέσα και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τον προπονητή. Η προσωπικότητα αυτών των δύο ανδρών μου έκανε πάρα πολύ θετική εντύπωση».

Για το αν θέλει να κατακτήσει τίτλο με τον ΠΑΟΚ: «Φυσικά και ονειρεύομαι έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Παντελής Κωνσταντινίδης: «Ο Μπόλονι έχει αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει ένα αγωνιστικό στυλ στην ομάδα, με το οποίο θα είμαστε μέσα στους στόχους και με θέαμα. Εργάζεται με νέους και θα μπορούμε να δούμε παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας. Έχουμε συζητήσει για κάποια αρχικά δεδομένα, για τα όσα πετύχαινε η ομάδα τα τελευταία χρόνια και πως θα το ξανακάνουμε και να γίνουν βήματα πιο μακρινά και όμορφα για όλους μας.

Θα μπούμε σε μια διαδικασία σιγά σιγά ανανέωσης της ομάδας. Αυτή η ομάδα έχει προσφέρει, αλλά πρέπει να ανανεωθεί. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά, αλλά υπάρχουν και άλλα, που θέλουμε να γίνουν, να καλλιεργούνται και να τα βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags