10/06/11 - 10:04

Η Εβα... μπαμπούλας για τους Κρητικούς!

Το 2005 έκοβε κορδέλες στην Ημαθία, αλλά τώρα η αποστολή της είναι πιο δύσκολη! Η Εβα Πασκέ είναι ο... μπαμπούλας της FIFA για τους Κρητικούς και τον ΟΦΗ!

Η Εβα... μπαμπούλας για τους Κρητικούς!
48.481views 0shares

Το όνομά της είναι Εβα Πασκέ (Eva Pasquier). Η γενική διευθύντρια της FIFA, επικεφαλής του τμήματος των ομοσπονδιών, είναι η αξιωματούχος που έστειλε η παγκόσμια ομοσπονδία για να στηρίξει τον Σοφοκλή Πιλάβιο και να «στριμώξει» τον ΟΦΗ με αφορμή την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια.

Το στέλεχος της FIFA δεν είναι η πρώτη φορά που θα πράξει κάτι τέτοιο. Πριν από λίγους μήνες ο Σεπ Μπλάτερ -που την εμπιστεύεται απόλυτα, άλλωστε συνεργάζεται μαζί της περισσότερα από 10 χρόνια- την είχε στείλει στη Βοσνία, η οποία είχε αποκλειστεί επίσης προσωρινά από το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα, με αφορμή το θέμα που είχε προκύψει με την ύπαρξη τριών προέδρων και όχι ενός όπως ζητούσαν η FIFA και η UEFA.
Η Εβα... μπαμπούλας για τους Κρητικούς!

H Εβα Πασκέ, ο άνθρωπος για τις ειδικές αποστολές της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, δεν έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τον Νοέμβριο του 2005, επί ημερών Βασίλη Γκαγκάτση στην ΕΠΟ, μαζί με τον Μισέλ Πλατινί είχαν εγκαινιάσει το γήπεδο της ΕΠΣ Ημαθίας το οποίο είχε κατασκευαστεί με «βοήθεια» από το «Goal» (το πρόγραμμα της FIFA που χρηματοδοτεί εγκαταστάσεις για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου).

Λίγους μήνες νωρίτερα, η Πασκέ (την περίοδο εκείνη ήταν διευθύντρια ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη) είχε δώσει το «παρών» σε σεμινάριο για εκπαιδευτές προπονητών του γυναικείου ποδοσφαίρου, ενώ στο περιθώριο του ταξιδιού της είχε επισκεφτεί και το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη.

Τώρα η αποστολή της είναι πιο δύσκολη, αφού θα πρέπει να πείσει τους Κρητικούς να αποσύρουν την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Πηή: Goal