Facebook Pixel Στους ρόλους του Ρίζου και του Αυλωνίτη
| 2011-06-10 13:10:00

Στους ρόλους του Ρίζου και του Αυλωνίτη

Στους ρόλους του Ρίζου και του Αυλωνίτη

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την ψυχαγωγία που προσέφεραν οι παράγοντες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σαν άλλοι πρωταγωνιστές... ελληνικής κωμωδίας!

ΕΧΕΙ λεχθεί ότι η δημοσιογραφία είναι η τέχνη της επανάληψης. Αφού, δηλαδή, επαναλαμβάνονται τα γεγονότα, επαναλαμβάνεται και ο σχολιασμός. Κάθε καλοκαίρι έχει φωτιές, κάθε φορά λέγονται και γράφονται τα ίδια και τα ίδια.

Κάθε φορά που έχει επεισόδια στα γήπεδα, στην τηλεόραση λένε για τους «ανεγκέφαλους» και στις εφημερίδες γράφουνε για τις τεράστιες ευθύνες των παραγόντων και της αστυνομίας. Μετά, λοιπόν, το πρόσφατο επεισόδιο της ψυχαγωγικής σειράς «συνεδριάσεις του ΔΣ της Παναθηναϊκός ΑΕ», η ταπεινότητά μου θα επαναλάβει τις γνωστές θέσεις της.

Οι συνεδριάσεις να σταματήσουν να γίνονται στα γραφεία της ΠΑΕ κεκλεισμένων των θυρών. Δόξα τω Θεώ τόσοι διαθέσιμοι χώροι υπάρχουνε: Από το Μέγαρο Μουσικής, μέχρι το Μπάντμιντον που χωράει πολλούς περισσότερους. Τα μέλη του ΔΣ να ανεβαίνουν και να συνεδριάζουν στη σκηνή. Κι από κάτω ο κόσμος να παρακολουθεί. Οχι όμως με δωρεάν είσοδο. Με εισιτήριο.

Και οι εισπράξεις να διατίθενται για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών τμημάτων του συλλόγου. Γνωστό είναι άλλωστε ότι σε εποχές κρίσης ο κόσμος έχει ανάγκη από ψυχαγωγία και διασκέδαση. Στην Κατοχή, που πέθαινε ο κόσμος από την πείνα, τα θέατρα ήταν γεμάτα. Ετσι και τώρα με την κρίση λόγω Δέλτα Νι Ταυ.

Το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον οι μεγάλοι κωμικοί του παρελθόντος. Το κενό αυτό, λοιπόν, μπορούν να καλύψουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πρώτος και καλύτερος ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης. Που μπορεί να παίξει και δύο ρόλους μάλιστα. Εναλλάξ. Και του Βασίλη Αυλωνίτη και του Ορέστη Μακρή ακόμα καλύτερα. Ιδανικός για το ρόλο του Νίκου Ρίζου ο Μίμης Δομάζος. Ο Αργύρης Μήτσου μπορεί να διαπρέψει σαν Βασίλης Λογοθετίδης.

Ο Αντώνης Αντωνιάδης σαν Νίκος Σταυρίδης. Κι ο Αδαμάντιος Πολέμης σαν Γιώργος Οικονομίδης στο ρόλο του κονφερανσιέ. Και χωρίς, μάλιστα, να χρειάζονται συγγραφείς σαν τον Νίκο Τσιφόρο και τον Αλέκο Σακελλάριο να γράφουν κείμενα. Ο Παναθηναϊκός θίασος έχει τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάζει με τον καλύτερο τρόπο.

Οι δύο εκδοχές

ΜΙΛΑΜΕ ότι θα σπάσουν τα ταμεία. Ποιος Μάρκος Σεφερλής στο Δελφινάριο και αηδίες; Εδώ μιλάμε για το ανφάν καντέ της επιθεώρησης. Διαλεχτοί ένας κι ένας σαν τις ελιές καλαμών. Ταυτόχρονα θα λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις. Διαβάζεις την Τετάρτη το βράδυ στα σάιτ ότι ο Δομάζος ανέβηκε σε μια καρέκλα για να πλακωθεί με τον Μήτσου. Την άλλη μέρα οι εφημερίδες γράφουνε ότι ο Μήτσου ανέβηκε μέσω μιας καρέκλας στο τραπέζι για να πλακωθεί με τον Δομάζο.

Πού είναι η αλήθεια και πού είναι το ψέμα; Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Αν οι συνεδριάσεις όμως είναι ανοιχτές και δημόσιες, παύει και η όποια παραπληροφόρηση. Αν βρούνε λοιπόν κι έναν χορηγό θα κάνουνε χρυσές δουλειές. Ολες οι μπίρες τώρα που είναι καλοκαίρι, θα πέσουνε με τα μούτρα ποια θα προλάβει να γίνει σπόνσορας. Στο μεταξύ οι εξελίξεις στον Πανιώνιο είναι ραγδαίες.

Οι Κύπριοι μεγιστάνες κατέθεσαν την τελική πρότασή τους: Βάζουμε γι' αυτήν τη σεζόν τρία εκατομμύρια γιούρο κι αν του χρόνου η ομάδα έχει σωθεί, θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 31 Μαΐου του 2012 να πάρουν το 67% της ΠΑΕ. Αφού έχουν όμως τα τρία εκατομμύρια σε κανονικά λεφτά και όχι σε κυπριακά, γιατί δεν παίρνουν την ομάδα από τώρα; Ή μήπως αξίζει παραπάνω ο Πανιώνιος; Επί της ουσίας βέβαια τα τρία εκατομμύρια αυτά είναι κουβεντιαστά. Τα μοναδικά ζωντανά λεφτά είναι τα εφτακόσια χιλιάρικα που θα δώσουνε κας στον Ερασιτέχνη.

Ολα τα άλλα θα είναι γραφτά. Μπορεί να αγοράσουνε δηλαδή τον Σενεγαλέζο Σαχλαμπούχλα και να τον χρεώσουνε πεντακόσια χιλιάρικα. Κι άλλα πεντακόσια για τον Αιγύπτιο Ελ Σαΐνι. Οταν κάνεις ο ίδιος διαχείριση, ό,τι θέλεις γράφεις στα βιβλία. Αυτή είναι η μια εκδοχή. Η δεύτερη είναι ότι πρόκειται για τόσο καλούς Κύπριους που αγαπήσανε τόσο σφόδρα τον Πανιώνιο ώστε βάζουνε τρία εκατομμύρια γιούρο αέρα πατέρα. Ο καθείς πιστεύει όποια θέλει. Χαίρετε. 

Τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο;

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ είναι οι εξελίξεις στα Γιάννενα. Οι υπηρεσίες του δήμου έβαλαν για δεύτερη φορά λουκέτο στο μαγαζί του Χριστοβασίλη. Με την αιτιολογία της ηχορύπανσης, επειδή βαράει πολύ δυνατά η μουσική. Είκοσι μέρες κλειστό και μάλιστα ειδικά τέτοια εποχή που όλοι περιμένουνε να δουλέψουνε. Ο Χριστοβασίλης λοιπόν άστραψε και βρόντηξε: «Αν δεν με θέλουν, θα σηκωθώ και θα φύγω. Θα πουλήσω το μαγαζί, θα πουλήσω και την ΠΑΕ και θα φύγω από την πόλη».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ ο Χριστοβασίλης θεωρεί ότι είναι υπό διωγμόν από κάποιους που δεν μπορούν να του κάνουν ζημιά στην ομάδα λόγω του κόσμου και επιχειρούν κάτι τέτοιο μέσω του μαγαζιού. Μάλιστα. Τι σχέση όμως μπορεί να έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο; Αν δηλαδή σου κλείνουν το μαγαζί, εσύ κλείνεις και το ποδοσφαιρικό μαγαζί και σηκώνεσαι και φεύγεις; 

Επειδή νευρίασε

ΚΙ επειδή η μια κουβέντα φέρνει την άλλη, το μυαλό μου πήγε στον Βγενόπουλο. Μήπως δηλαδή ο Ανδρέας έφυγε από τον Παναθηναϊκό για τους ίδιους λόγους. Τεράστιος είναι ο πόλεμος που γίνεται εναντίον του. Κι εντός Ελλάδας και διεθνώς. Οι πολιτικοί τον κυνηγάνε. Η δικαιοσύνη έχει μπλέξει τη Μarfin με την υπόθεση του Βατοπεδίου. Ενας Βεντούρης δήθεν προστάτης των επενδυτών βγάζει δωρεάν εφημερίδα με μοναδικό περιεχόμενο και στόχο τις δραστηριότητες του Βγενόπουλου.

Μέχρι και η Ευρωπαϊκή Ενωση πάγωσε τη συγχώνευση της Ολυμπιακής με την Aegean. Αλλο αν την κάνανε μόνοι τους στην πράξη, μοιράζοντας τα δρομολόγια. Οπως λοιπόν νευρίασε ο Χριστοβασίλης, που του κλείσανε το μπαρ και θέλει να φύγει από τα Γιάννενα, για τον ίδιο λόγο κι ο Βγενόπουλος μπορεί να έφυγε από τον Παναθηναϊκό. Επειδή έχει νευριάσει. Δεν είναι δηλαδή ότι δεν έχει λεφτά. Νεύρα έχει και δεν τα βάζει.

Να γίνει κλήρωση

ΑΦΟΥ λοιπόν ο Παναθηναϊκός πρέπει σώνει και καλά να αξιοποιήσει τα δικά του τα παιδιά και να μην ψάχνεται με Βρύζες, μια είναι η λύση: Η κλήρωση. Να μπουν σ' ένα τσουβάλι τα ονόματα όλων των ποδοσφαιριστών της ομάδας του «Γουέμπλεϊ» και της ομάδας που κέρδισε 1-0 τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ.

Ταυτόχρονα, όποιος έχει πάνω από εκατό συμμετοχές ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού να έχει το δικαίωμα να βάλει το όνομά του στην κλήρωση. Για να μην έχει κανένας παράπονο. Κι αφού ελεγχθεί η σακούλα από δύο συμβολαιογράφους για τον αδιάβλητον να κάνει την κλήρωση ο Πολέμης και ο τυχερός να αναλάβει τεχνικός διευθυντής.

Πηή: Goal.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags