Facebook Pixel Όπου γης και πατρίς ο Καστίγιο
| 2011-01-11 15:46:00

Όπου γης και πατρίς ο Καστίγιο

Όπου γης και πατρίς ο Καστίγιο

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει στο blog του για τον Μεξικανό εξτρέμ, τους καπετάνιους, τους μούτσους και το Καστίγιο Travel!

Σ' αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι ποδοσφαιριστές. Από τη Ρωσία πήγε ο Ζουέλα στον ΠΑΟΚ και τώρα πάλι γυρίζει εκεί. Στο Αζερμπαϊτζάν παίζει ποδόσφαιρο ο Επαλέ, που συζητάει με την Κέρκυρα.

Το όπου γης και πατρίς ισχύει και για τους προπονητές. Μετά από τον Παναθηναϊκό ο Πορτογάλος Πεσέιρο πήγε στη Ρουμανία και στη συνέχεια στη Σαουδική Αραβία, απ' όπου προσφάτως απολύθηκε.

Όλοι θα έχουν να λένε ενδιαφέρουσες ιστορίες στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους. Για κόσμους και πολιτισμούς που γνώρισαν. Αν μιλάμε, όμως, για γεμάτο (από βίζες) διαβατήριο, όπως βιογραφικό, ο Νέρι Καστίγιο ανήκει στη λίστα των κορυφαίων.

Πριν ακόμα φτάσει στα 30 του χρόνια είναι πλήρης εμπειριών. Φεύγοντας από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2007 πήγε στην Ουκρανία. Ακολούθως έκανε ένα πέρασμα από το Μάντσεστερ, επέστρεψε στην Ουκρανία, για να καταλήξει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο Σικάγο. Δεν έχει καμιά σημασία σε ποιες ομάδες κάθε φορά. Η παρουσία του ήταν 100% συμβολική.

Το ποδόσφαιρο, άλλωστε, για τον Νέρι ήταν και παραμένει η αφορμή. Όπως λέει κι ο ποιητής, "αυτό που έχει σημασία είναι το ταξίδι". Δεν είναι κάποιος σύγχρονος Οδυσσέας ο Καστίγιο. Την Ιθάκη τη βρήκε με τη μία, όταν έκανε τη μεταγραφή και το χρυσό πενταετές συμβόλαιο στη Σαχτάρ. Αυτόματα άλλαξε και ιδιότητα. Από ποδοσφαιριστής σε τουρίστα.

Κατ' αυτήν πάντα την έννοια το θέμα της μεταγραφής του στον Άρη, που προέκυψε, προκαλεί τεράστια έκπληξη. Όχι μόνο για τον Άρη, που έχει ανάγκη από πραγματικούς ποδοσφαιριστές κι όχι από περιπλανώμενους ταξιδιώτες. Αλλά και για τον ίδιο τον Καστίγιο. Να γυρίσει πίσω να κάνει τι; Και την Ελλάδα γνωρίζει και τη Θεσσαλονίκη. Δεν έχουν να του πουν τίποτα απολύτως.

Έχοντας ακόμα συμβόλαιο 1,5 χρόνου με τη Σαχτάρ, έχει τη δυνατότητα για καινούριες παραστάσεις και εμπειρίες. Μετά την Αμερική και το Σικάγο, να βάλει πλώρη για την Αφρική. Το Κατάρ, που πήρε τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022, μπορεί να ανοίξει τη μεγάλη αγκαλιά του και να τον φιλοξενήσει. Τεράστιο ενδιαφέρον έχει και η Ασία. Το ποδόσφαιρο στην Ιαπωνία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Μέχρι το καλοκαίρι του 2012, που είναι δεμένος χειροπόδαρα από τους Ουκρανούς, μπορεί να κάνει ακόμα δύο τουλάχιστον μεταγραφές.

Οφείλει λοιπόν να τις αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο. Το να πάει να παίξει στον Άρη είναι πισωγύρισμα. Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ μικρή για να χωρέσει έναν πολίτη του κόσμου σαν τον Νέρι Καστίγιο. Όταν έχεις τόσες πολλές επιλογές και τόσες πολλές προκλήσεις. Από το εξωτικό Βιετνάμ, τη μαγευτική Αίγυπτο, μέχρι την αχανή Αυστραλία.

Κι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, να σταματήσει και τυπικά το ποδόσφαιρο και τις περιπλανήσεις του, ο επαγγελματικός του ορίζοντας προβλέπεται λαμπρός. Όχι σαν τους άλλους παλαίμαχους, που ασχολούνται με καφετέριες και μαγαζιά αθλητικών ειδών.

Ανοίγοντας το Καστίγιο Travel θα κάνει το νούμερο 1 γραφείο ταξιδίων στην Ελλάδα. Εγγύηση θα αποτελέσει η προσωπική του πείρα. Έχοντας γυρίσει και γνωρίσει όλον τον κόσμο, θα ξέρει από πρώτο χέρι τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Τη σκόνη του θα φάνε όλοι οι άλλοι. Αν κάποιος στο ποδόσφαιρο μπορεί να πει "εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ", αυτός είναι Νέρι Καστίγιο. Κανένας άλλος.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags