Facebook Pixel «Δεν αλλάζω με τίποτα τα γκολ στο Καραϊσκάκη»!
| 2011-06-11 14:03:00

«Δεν αλλάζω με τίποτα τα γκολ στο Καραϊσκάκη»!

«Δεν αλλάζω με τίποτα τα γκολ στο Καραϊσκάκη»!

Ο Σκόκο απάντησε χωρίς δισταγμό σε κάθε ερώτηση. Ορισμένες φορές η συγκίνησή του ήταν παραπάνω από φανερή.

«Πέρασα όμορφες στιγμές στην Ελλάδα. Ενα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου θα έχει το όνομα της ΑΕΚ. Ξέρω ότι η οικονομική κατάσταση στην ΑΕΚ, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, ήταν άσχημη. Είχα ζήσει χειρότερες στιγμές στην Αργεντινή, όταν ο κόσμος δεν είχε να φάει, για αυτό πάντα έκανα υπομονή στο οικονομικό θέμα».

«Γιατί δεν περίμενες για κάποια άλλη πρόταση από ανώτερο πρωτάθλημα. Οι περισσότεροι περιμέναμε ότι θα πήγαινες στην Πριμέρα Ντιβισιόν ή στο Καμπιονάτο».

«Κι εγώ πιστεύω ότι έχω τις ικανότητες να αγωνιστώ σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Αλλά η καριέρα μου δεν σταματάει στην Αλ Αϊν. Έχω ακόμα τουλάχιστον δέκα χρόνια μπροστά μου και ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Θα ήταν αχαριστία αν απέρριπτα μία τόσο δελεαστική πρόταση. Ίσως να μην είχα ποτέ πάλι την δυνατότητα να δεχτώ μια τέτοια πρόταση. Ήταν εξαιρετική και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό μου δεν ξέρεις τι προτάσεις θα εμφανιστούν. Όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτομαι τι θα γίνει τότε. Θέλω πλέον να δικαιώσω τους ανθρώπους της νέας μου ομάδας που έδειξαν πόσο με πιστεύουν και πόσο με θέλουν στην ομάδα τους.

«Στην ΑΕΚ υπάρχει περίπτωση να σε ξαναδούμε;»

«Δεν το αποκλείω να επιστρέψω στην ΑΕΚ μια μέρα. Μακάρι να είναι ανοικτές οι πόρτες για μένα. Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις και δεν έχω παράπονο από κανέναν. Ελπίζω ούτε και η ΑΕΚ να έχει παράπονο από εμένα. Ο σύλλογος πήρε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από την πώλησή μου και είμαι χαρούμενος για αυτό. Αυτό που σίγουρα αποκλείω είναι επιστρέψω στην Ελλάδα για να παίξω σε άλλη ελληνική ομάδα. Είχα υποσχεθεί στον κόσμο της ΑΕΚ ότι δεν θα πάω στον Ολυμπιακό, ούτε σε άλλη ελληνική ομάδα και κράτησα την υπόσχεσή μου».

«Αυτό για το οποίο σε κατηγόρησαν ήταν ότι «διάλεγες» παιχνίδια και σε αρκετά ματς ήσουν εξαφανισμένος».

«Καταλαβαίνω ότι οι οπαδοί θέλουν τους ποδοσφαιριστές να παίζουν καλά σε κάθε αγώνα. Το γεγονός ότι ο κόσμος της ΑΕΚ απογοητευόταν επειδή σε ορισμένους αγώνες δεν έπαιξα καλά, αυτό σημαίνει ότι είχαν απαιτήσεις από εμένα, με θεωρούσαν σημαντική μονάδα και τους ευχαριστώ για αυτό. Ομως, ούτε καν ο Μαραντόνα δεν έπαιζε καλά σε κάθε παιχνίδι. Σε μερικά ματς δεν βρίσκεσαι σε φόρμα, σε άλλα δεν είναι καλή η ψυχολογία σου, σε έχει παρασύρει ο ρυθμός του αγώνα κτλ. Αλλά να ξέρουν ότι ποτέ δεν τους κορόιδεψα και σε κάθε ματς προσπαθούσα και ήθελα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, άσχετα αν δεν τα κατάφερνα».

«Πιστεύεις πως τα πράγματα θα βελτιωθούν στην ΑΕΚ σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο;»

«Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα ξαναβρεί το ρυθμό της. Πρέπει η ομάδα να κάνει θυσίες για μερικά χρόνια για να μειωθούν τα χρέη και μετά θα βρει το δρόμο της».

«Το όνομά σου δεν είχε ακουστεί σε... ξενύχτια. Εβγαινες συχνά;»

«Οχι. Δεν ξενυχτούσα. Είμαι οικογενειάρχης. Προτιμώ την ήσυχη και ήρεμη ζωή. Πήγαινα συχνά σε εστιατόρια και σε εμπορικά κέντρα, αλλά όχι σε κλαμπ ή μπουζούκια. Πάντως όπου πήγαινα ο κόσμος με χαιρετούσε. Είτε ήταν φίλος της ΑΕΚ, είτε κάποιας άλλης ομάδας. Με έβριζαν μόνο στο γήπεδο. Μάλλον εκεί ο κόσμος βγάζει τα απωθημένα του. Στο δρόμο δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ κάποια περίεργη συμπεριφορά».

«Ποια γκολ δεν θα ξεχάσεις ποτέ και δεν θα άλλαζες με κανένα άλλο;»

«Νομίζω πως τα γκολ στον Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό στη νίκη με 2-1 ήταν αυτά που δεν θα άλλαζα με τίποτα. Είναι αξέχαστη εμπειρία να κερδίσεις τον μεγάλο αντίπαλο μέσα στο σπίτι του με δύο προσωπικά τέρματα. Σίγουρα δεν θα ξεχάσω το γκολ απέναντι στον Άρη, το οποίο ήταν ίσως το ομορφότερό μου στην Ελλάδα. Σημαντικότερη στιγμή ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου, αν και δεν μπόρεσα να παίξω όσο θα ήθελα εξαιτίας του τραυματισμού μου».

«Αυτή τη στιγμή ο κόσμος της ΑΕΚ σε διαβάζει. Τι μήνυμα θέλεις να τους στείλεις;»

«Θα τους έχω πάντα στην καρδιά μου. Τους ευχαριστώ για την αγάπη μου που έδειξαν και τις φορές που τραγουδούσαν ρυθμικά το όνομά μου. Θα ήθελα επίσης να στείλω ένα μήνυμα ενάντια στη βία. Η βία δεν βοηθάει πουθενά. Ισως ορισμένες φορές να είναι αγανακτισμένοι για απώλειες τίτλους ή για κακές διαιτησίες ή μια κακή απόδοση των παικτών, αλλά η βία δεν οδηγεί πουθενά. Μόνο κακό προκαλεί. Είναι λίγοι εκείνοι που την προκαλούν και μακάρι να απομονωθούν. Μακάρι μια μέρα να φορέσω ξανά τη φανέλα της ΑΕΚ και να πανηγυρίσουμε περισσότερους τίτλους. Τους αγαπώ και θα μου λείψουν».

Πηγή: aek365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags