Facebook Pixel Οπλίζουν τα πολυβόλα
| 2011-01-11 16:44:00

Οπλίζουν τα πολυβόλα

Οπλίζουν τα πολυβόλα

Πλουραλισμό στην επίθεση έχει ο Ολυμπιακός, ενώ στον Παναθηναϊκό ισχύει το «μετά τον Σισέ το χάος»!

Είναι δεδομένο πως τα πρωταθλήματα για να κατακτηθούν απαιτούν νίκες και σταθερά καλή παρουσία σε ένα χρονικό εύρος μιας σεζόν και είναι αδύνατο να... καταλήξουν σε ομάδες που στηρίζονται σε μόνο έναν παίκτη, και τα έως τώρα στατιστικά αποδεικνύουν περίτρανα πως στον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι ο βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού για τον τίτλο, επικρατεί το ρητό «μετά τον Σισέ το… χάος!»

Μόλις το 1 στα 4 γκολ του Θρύλου είναι από τον Μιραλάς!

Από την άλλη, ο Θρύλος εκμεταλλεύεται σαφώς καλύτερα τα επιθετικά του όπλα για να φτάνει στα γκολ που χαρίζουν τις νίκες και χαρακτηριστικό είναι πως πέντε παίκτες του Βαλβέρδε έχουν πετύχει τουλάχιστον τρία γκολ. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο Κέβιν Μιραλάς έχει φτάσει στα 9, ο Νταβίντ Φουστέρ μετρά ήδη 5, όσα δηλαδή και ο Πάντελιτς ενώ οι Ριέρα και Τοροσίοδης έχουν πετύχει 4 και 3 αντίστοιχα. Εξάλλου είναι χαρακτηριστικό πως ο Μιραλάς ως πρώτος -και με διαφορά- σκόρερ της ομάδας έχει μόλις το 27% των τερμάτων του Ολυμπιακού που αριθμεί ήδη 33 γκολ σε 17 αγώνες, κάτι που φανερώνει την «ερυθρόλευκη» επιθετική πολυφωνία, στοιχείο απαραίτητο για να κρατά μια ομάδα σταθερά καλή πορεία.

Με έναν παίκτη οι απώλειες είναι φυσικό επακόλουθο!

Στον «πράσινο» αντίποδα, ο Σισέ αποτελεί το «Α» και το «Ω» των επιθετικών ενεργειών του Παναθηναϊκού έχοντας πετύχει τα 14 από τα 26 γκολ της ομάδας του. Πρόκειται δηλαδή για ένα ποσοστό που φτάνει το 53% επί των «πράσινων» τερμάτων την ώρα που ο δεύτερος της σχετικής λίστας των σκόρερ του Παναθηναϊκού έχει πετύχει μόλις 2, δηλαδή το 7% των γκολ! Είναι ηλίου φαεινότερο λοιπόν πως η «πράσινη» μηχανή εξαρτάται μονάχα από τη μέρα στην οποία θα βρεθεί ο Σισέ, κι έτσι σε κάθε αγωνιστική «κοιλιά» του Γάλλου επιθετικού η ομάδα θα χάνει βαθμούς. Αυτό το στοιχείο αποδεικνύει την έλλειψη άξιων συμπαραστατών του Σισέ, κάτι που κάνει τους «πράσινους» εξαιρετικά ευάλωτους σε απώλειες βαθμών…

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags