Facebook Pixel Το... κεφάλι στον τοίχο δεν είναι έξυπνη κίνηση
| 2011-06-11 16:28:00

Το... κεφάλι στον τοίχο δεν είναι έξυπνη κίνηση

Το... κεφάλι στον τοίχο δεν είναι έξυπνη κίνηση

Δεν ξέρω ποιος είναι ο υποψήφιος νεκροθάφτης του ΟΦΗ που πρότεινε την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια για το θέμα της αδειοδότησης. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.

Ελάχιστη σημασία έχει και ποιοι ή για ποιο λόγο τον άκουσαν, τον πήραν στα σοβαρά και απειλούν τώρα την ίδια τους την ομάδα με εξαφάνιση. Το αποτέλεσμα είναι πως η χιλιοτραγουδισμένη ελληνική μαγκιά, παρέα με την αθάνατη κρητική λεβεντιά αποφάσισαν να πάνε κόντρα σε όλα όσα γίνονται χρόνια τώρα στο ποδόσφαιρο με όλες τις ομάδες της Γης και να τα βάλουν με τη FIFA, βγάζοντας προς τα έξω σενάρια συνωμοσίας του Σύμπαντος εναντίον τους.

ΣΤΗΝ πραγματικότητα παίρνουν φόρα και χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο, πιστεύοντας ότι κάποιος θα βρεθεί να τους δικαιώσει, επειδή (όπως λένε) υπάρχουν κι άλλοι με λερωμένη τη φωλιά τους στην Α' και στη Β' Εθνική.

ΕΓΡΑΦΑ και τις προάλλες ότι ειδικά από τον Μαχλά ο οποιοσδήποτε θα είχε μεγαλύτερες απαιτήσεις. Εκεί που έπαιξε μπάλα, το ποδόσφαιρο είναι το αντίθετο από αυτό στο οποίο έχει φτάσει σήμερα ο ΟΦΗ. Δεν ξέρω αν όλα όσα κάνει τον τελευταίο καιρό γίνονται από άγνοια, ξεροκεφαλιά, άντε αγάπη για την ομάδα, ή αν ο πρόεδρος θέλει απλά να στρέψει τα βέλη των οπαδών μακριά απ' αυτόν, επειδή τόσο καιρό τους έλεγε τη μια ότι δεν υπάρχει θέμα, την άλλη ότι βρήκε επενδυτή για να πληρώσει, την τρίτη ότι έχει πάρει διαβεβαιώσεις πως η ομάδα δεν κινδυνεύει και πάει λέγοντας, ώσπου ν' αποδειχτεί ότι απλά η ΠΑΕ δεν είχε καμιά δυνατότητα να καταθέσει φάκελο που θα της έδινε την αδειοδότηση.

ΤΟ ΘΕΜΑ δεν έχει να κάνει με τα νομικά επιχειρήματα της κάθε πλευράς, δηλαδή το ποιος ουσιαστικά έχει δίκιο και ποιος άδικο. Μπορεί, δηλαδή, ο νόμος να λέει ότι για «διοικητικά θέματα» μπορείς να πας στα πολιτικά δικαστήρια ή να υπάρχουν κάποια «νομικά κενά». Οταν όμως ζητείς να μην επικυρωθούν οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων που τελείωσαν μέχρι να βγει η δική σου απόφαση, μπαίνεις αναγκαστικά στο αγωνιστικό κομμάτι, επειδή ουσιαστικά μπλοκάρεις το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν. Αρα, δεν είναι δυνατόν η όποια ποδοσφαιρκή ομοσπονδία να σ' αφήσει ν' αλωνίζεις, γιατί ξέρει ότι, αν περάσει το δικό σου, θ' ανοίξει μια τεράστια μηχανή μέσα από την οποία οποιοδήποτε κλαμπ στον κόσμο θα σταματάει το ποδόσφαιρο στη χώρα του μέχρι να βγει η απόφαση του πολιτικού δικαστηρίου όπου θα έχει καταφύγει. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έβαλαν από τη FIFA τη διάταξη κι όχι επειδή... ήθελαν να αδικήσουν τον ΟΦΗ.

ΜΙΛΑΜΕ για μικρές και αυτονόητες σ' όλους τους υπόλοιπους λεπομέρειες, που όποιος δεν θέλει να τις καταλάβει ή δεν κάθεται να σκεφτεί τη σοβαρότητα της περίπτωσης μόνο και μόνο επειδή φωνάζει ο κόσμος, ή σπρώχνουν για τα ψηφαλάκια τους οι βουλευτές, ή μπαίνει μπροστά ο δήμαρχος για να δείξει πως δεν κωλώνει, έρχεται η στιγμή που θα φτάσει στο αδιέξοδο.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ είναι πως ούτε την τελευταία στιγμή δεν δείχνουν μερικοί να καταλαβαίνουν. Θα μπορούσαν ν' αρπάξουν από τα μαλλιά την ευκαιρία, ν' αφήσουν τα καουμποϊλίκια και να πουν... εντάξει, θα παίξουμε πάλι στη βήτα, μπροστά στον κίνδυνο να μας εξαφανίσουν από το χάρτη. Μακάρι να μην το μετανιώσουν και να μην κυνηγάνε σε λίγο καιρό τον Μαχλά όσοι του λένε τώρα να μην κάνει πίσω...

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags