Facebook Pixel Ο ΠΑΟΚ βαδίζει ξανά στο δρόμο της λογικής
| 2011-06-12 11:38:00

Ο ΠΑΟΚ βαδίζει ξανά στο δρόμο της λογικής

Ο ΠΑΟΚ βαδίζει ξανά στο δρόμο της λογικής

Η συμφωνία με τον Μπόλονι και οι πρώτες κινήσεις στο σχεδιασμό του νέου ΠΑΟΚ δείχνουν ότι το πάθημα του περσινού καλοκαιριού έγινε μάθημα.
 

Αναλυτικά το άρθρο του:

Φαινομενικά οι πέντε μέρες διαφορά στην επισημοποίηση της συμφωνίας του ΠΑΟΚ με τον Μπόλονι (9/6) σε σχέση μ' αυτή που είχε γίνει πέρσι με τον Μπερέτα (14/6), δεν είναι πολλές. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που αποδεικνύουν ότι στην περίπτωση του Ρουμάνου υπήρξε αρκετή προεργασία, ενώ με τον Ιταλό όλα είχαν γίνει... στο πόδι. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος:

-Ο Μπόλονι, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την επίσημη παρουσίασή του, είχε έρθει νωρίτερα στην Ελλάδα και ενημερώθηκε για το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ από τον φίλο του και εκπρόσωπό του στην Ελλάδα, Γιώργο Φούγια. Μία βδομάδα πριν βάλει την υπογραφή του στο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ΠΑΕ, είχε πάρει μία γερή γεύση ΠΑΟΚ στη συνάντησή του με τον Παντελή Κωνσταντινίδη στο Παρίσι. Μαζί και αρκετά DVD για να παρακολουθήσει αγώνες της ομάδας. Γι' αυτό και παρουσιάστηκε αρκετά διαβασμένος πάνω σε θέματα της ομάδας κατά την παρουσίασή του. Αντίθετα, ο Μπερέτα ήρθε εν μέσω διακοπών και μιλούσε για το χρόνο προσαρμογής που του ήταν απαραίτητος.

-Ο Ρουμάνος ήρθε στη Θεσσαλονίκη με τον Πορτογάλο βοηθό του Ζοακίμ Πρέτο, επέλεξε, όμως, να διατηρήσει τρεις ανθρώπους από το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ (Καρύδας, Αϊβαλιώτης, Καβαλιεράτος) όχι μόνο γιατί καλύπτουν τις προδιαγραφές του, αλλά και επειδή θα έχει την δυνατότητα να μάθει χρήσιμες πληροφορίες για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Ο Ιταλός δεν σκέφτηκε έτσι, αφού εκτός του βοηθού του Μαξ Κάντζι έφερε μαζί του, ολόκληρο τιμ (Λατζαρίν και Ρόκα).

-Ενώ ο Μπόλονι μίλησε για πειθαρχία, σταδιακή ανανέωση, καλό θέαμα και εφαρμογή του 4-3-3, ο Μπερέτα αρκέστηκε να αναφέρεται στην πιστή εφαρμογή του πετυχημένο πλάνου του Σάντος και να βάζει ως μοναδικό στόχο να μπει η ομάδα σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Ακολουθείται η ορθολογική σειρά

Θα μπορούσα να παραθέσω αρκετά ακόμη μικρά-μικρά στοιχεία που πιστοποιούν την διαφορά μεταξύ της εποχής Μπόλονι κι αυτής του Μπερέτα (όπως για παράδειγμα το γεγονός πώς ο νυν τεχνικός του ΠΑΟΚ ζήτησε να ενημερωθεί για τα επίπεδα φυσικής κατάστασης και τους τραυματισμούς των παικτών από τις πρώτες κιόλας μέρες παραμονής του στην Ελλάδα), ωστόσο μεγαλύτερη αξία έχει να πούμε ότι ουσιαστικά όλα αρχίζουν από το γεγονός πώς φέτος ακολουθείται η ορθολογική σειρά στο σχεδιασμό της ομάδας. Αρχικά, Ζαγοράκης και Κωνσταντινίδης κατέληξαν στο μοντέλο που θέλουν να εφαρμόσουν (χαμηλό μπάτζετ, σταδιακή ανανέωση), στη συνέχεια επέλεξαν τον άνθρωπο που κρίνουν ως ικανό να το υπηρετήσει και πλέον προχωρούν στην υλοποίησή του. Αποδεικνύεται, λοιπόν, πώς το "κάναμε λάθη στο θέμα του προπονητή" που έλεγε συχνά-πυκνά στη διάρκεια της σεζόν που έκλεισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, δεν ήταν απλά λόγια. Μετουσιώνεται σε κινήσεις ουσίας από αυτές που έλειψαν τόσο από τον ΠΑΟΚ τον τελευταίο χρόνο.

Ποιο είναι το επόμενο στάδιο της υλοποίησης του πλάνου; Ο προπονητής να εγκρίνει ανανεώσεις, αποδεσμεύσεις και μεταγραφές και η διοίκηση να προχωρά στην υλοποίησή τους.

Πηγή: olapaok.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags