Facebook Pixel «Σέβομαι τη δέσμευση με την ΑΕΚ»
| 2011-06-13 11:46:00

«Σέβομαι τη δέσμευση με την ΑΕΚ»

«Σέβομαι τη δέσμευση με την ΑΕΚ»

Ο Μανόλο Χιμένεθ παραδέχθηκε σε μεγάλη συνέντευξή του στην «Estadio Deportivo» πως θέλει να επιστρέψει στην Ισπανία, τονίζοντας ότι διαπραγματεύθηκε με την Χετάφε! «Το πιο πιθανό είναι να συνεχίσω», δήλωσε. Ποιοι παίκτες τον ενδιαφέρουν από την Σεβίλλη.

Αναλυτικά:

Για τον απολογισμό της χρονιάς με την ΑΕΚ:

«Θα έλεγα ότι ο απολογισμός είναι πολύ ικανοποιητικός. Ήταν μια καινούργια εμπειρία που μου πρόσφερε πολλά πράγματα. Χρειαζόμουν μια αλλαγή περιβάλλοντος και επέλεξα το στοίχημα της ΑΕΚ, έναν σύλλογο με απίστευτη ιστορία που ιδρύθηκε από πρόσφυγες. Τα τελευταία χρόνια έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ο κόσμος της έχει εγκαταλείψει σε ένα μεγάλο ποσοστό το γήπεδο. Εμείς καταφέραμε πολύ σημαντικά πράγματα, όπως η κατάκτηση ενός τίτλου μετά από 9 χρόνια και η παρουσία 50.000 φιλάθλων στο Ολυμπιακό Στάδιο».

Για τις επαφές του με ομάδες της Πριμέρα Ντιβισιόν και τη ρήτρα αποδέσμευσης:

«Τον Ιανουάριο με πλησίασε η Έρκουλες και τις τελευταίες εβδομάδες η Χετάφε, η Λεβάντε και η Ρασίνγκ Σανταντέρ. Με την Χετάφε οι επαφές ήταν συνεχόμενες, διαπραγματεύτηκα μαζί τους, αλλά τελικά αρνήθηκα την πρότασή τους, αν και βρεθήκαμε πολύ κοντά. Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία μου με την ΑΕΚ προβλέπει την παραμονή μου για έναν ακόμα χρόνο, υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό μου, σύμφωνα με την οποία μπορώ να φύγω αυτό το καλοκαίρι χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλω οικονομική αποζημίωση.

Δεν κρύβω ότι θέλω να επιστρέψω στην Ισπανία και την Πριμέρα Ντιβισιόν. Αλλά για να κάνω κάτι τέτοιο, θα πρέπει να με ενδιαφέρει πολύ η πρόταση, να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην ΑΕΚ και να υπάρχει σημαντική δέσμευση από τον σύλλογο που θα ενδιαφερθεί σε αυτά που θα συμφωνήσουμε. Οπότε, το πιο πιθανό είναι να συνεχίσω στην ΑΕΚ. Σε ότι με αφορά, θα προσπαθήσω να τηρήσω τη συμφωνία μου, αφού υπάρχει μια δέσμευση μαζί τους την οποία σέβομαι. Σε ότι αφορά τον μάνατζέρ μου, η δική του ευθύνη είναι να βρίσκεται στην αγορά και να συζητάει όλες τις προσφορές που έρχονται».

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου:

«Τους τίτλους δεν τους κατακτούν τα πρόσωπα, αλλά οι οργανισμοί, τα σύνολα. Από αυτή την άποψη, ήταν πολύ σημαντικό για μένα να ανοίξω, ως προπονητής της ομάδας, μια καινούργια πόρτα στην ελπίδα για τον σύλλογο μετά από πολλά χρόνια ξηρασίας. Το Κύπελλο ήταν μια αναγνώριση, ένας ιδανικός τρόπος να ολοκληρώσουμε μια διοργάνωση στην οποία αποκλείσαμε μεγάλους αντίπαλους. Κάτι ανάλογο σα να είχαμε αφήσει εκτός την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ συν μια από τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες. Η πορεία μέχρι την κατάκτηση του τρόπαιου ήταν αυτή που έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αξία στον τίτλο».

Για τους παίκτες που τον ενδιαφέρουν από την πρώην ομάδα του, Σεβίλλη:

«Θα μιλήσω σύντομα με τον Μόντσι. Προς το παρόν δεν το έχω κάνει γιατί πρώτα πρέπει να αποφασίσει ο Μαρθελίνο ποιους παίκτες υπολογίζει και ποιους όχι. Θα μου άρεσε να μπορέσω να έχω στη διάθεσή μου παίκτες που δεν θα έχουν ευκαιρίες φέτος με τη Σεβίγια. Θα ήταν χρήσιμο και για τις δυο πλευρές, γιατί, όπως συνέβη και με τον Ματέο της Ρεάλ Μαδρίτης, οι ποδοσφαιριστές που θα πάρω κοντά μου, θα βελτιωθούν. Ο Κάλα και ο Μπερνάρδο είναι δυο περιπτώσεις που με ενδιαφέρουν».

Για το αν ήταν δικαίωση το Κύπελλο με την ΑΕΚ:

«Δεν το βλέπω σα δικαίωση απέναντι στο πέρασμά μου από τη Σεβίγια. Το ένα δεν έχει καμία σχέση με το άλλο. Εργάστηκα πολύ για να κατακτήσει η Σεβίγια το περσινό Κύπελλο. Η ιστορία θα γράψει ότι ο τίτλος αυτός κατακτήθηκε με τον Αντόνιο Άλβαρεθ, αλλά το τρόπαιο δεν έρχεται μόνο με τον τελικό. Όπως εκείνο το Κύπελλο δεν το πήρε ο Άλβαρεθ ή ο Χιμένεθ, αλλά η Σεβίγια, το ίδιο συνέβη και φέτος, το κατέκτησε η ΑΕΚ και κανένας άλλος».

Για τη βία στα ελληνικά γήπεδα:

«Υπάρχει γενικευμένη βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο που την προκαλούν ομάδες φανατικών. Η ελληνική κοινωνία και οι φίλαθλοι είναι τελείως αντίθετοι με αυτά τα φαινόμενα, όμως είναι δύσκολο να μπει φρένο. Το ζήσαμε κι εμείς στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά είναι καλύτερο να μην τους δίνουμε περισσότερη δημοσιότητα. Είναι κρίμα πάντως να συμβαίνει αυτό σε μια χώρα που ζει το ποδόσφαιρο με τόσο πάθος και ένταση».

Για τη διαμονή του στην Ελλάδα:

«Είναι πολύ σκληρό. Μου λείπουν η οικογένεια και οι φίλοι μου. Από την άλλη, το πέρασμά μου από τη Σεβίγια είναι πλέον παρελθόν, όμως μπορεί στο μέλλον να επιστρέψω, είναι κάτι που δεν το αποκλείω. Και το λέω ανοιχτά, γιατί περισσότερη καρδιά σεβιγίστα από μένα δεν έχει κανείς».

Για την οικονομική κρίση:

«Ναι, αν και υπάρχει το εξής παράδοξο: το επίπεδο της ζωής είναι πολύ υψηλό ενώ οι μισθοί πολύ χαμηλοί. Πάντως ο κόσμος το παλεύει, δεν το βάζει κάτω και ελπίζει σε κάτι καλύτερο, παρά το γεγονός ότι περνάει δύσκολες μέρες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags