Facebook Pixel Ο Ζοτς των… τίτλων!
Μπάσκετ
| 2011-06-14 14:04:00

Ο Ζοτς των… τίτλων!

Ο Ζοτς των… τίτλων!

Συνεχίζονται οι «διθύραμβοι» από την Ευρωλίγκα για τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη φορά όμως, η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης αποθεώνει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον οποίο χαρακτηρίζει «ένα και μοναδικό».

Αναλυτικά, η εγκωμιαστική αναφορά της επίσημης ιστοσελίδας της Ευρωλίγκας:

«Κατείχε ήδη το ρεκόρ ως ο προπονητής με τις περισσότερες κατακτήσεις.

Στο Φάιναλ Φορ του 2011, ο ένας και μοναδικός Ζέλικο Ομπράντοβιτς του Παναθηναϊκού ενίσχυσε το θρύλο του κατακτώντας το τρόπαιο για όγδοη φορά στην καριέρα του.

Το εν λόγω επίτευγμα έκανε τον Ομπράντοβιτς τον πιο πολυνίκη στην Ευρωλίγκα, όχι μόνο στους προπονητές αλλά και στους παίκτες, καθώς ξεπέρασε και τον Ντίνο Μενεγκίν, που κατέκτησε επτά φορές το τρόπαιο.

Στη Βαρκελώνη ο Ομπράντοβιτς ήταν πιο έντονος από ποτέ, εμπνέοντας τον Παναθηναϊκό να κάνει την αντεπίθεσή του στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού με τη Σιένα και του τελικού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αυτό ήταν το πέμπτο Ευρωπαϊκό στα δώδεκα χρόνια παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, ενώ έχει κερδίσει άλλα τρία με την Παρτιζάν Βελιγραδίου, την Μπανταλόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Με πολύ απλά λόγια, κανείς άλλος δεν τα έχει πάει καλύτερα έως τώρα από τον 51χρονο Ομπράντοβιτς, του οποίου ο θρύλος έχει πολύ χρόνο μπροστά του για να εξακολουθήσει να ενισχύεται».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags