Facebook Pixel Για μία κοινωνία της προσφοράς
| 2011-06-16 09:16:00

Για μία κοινωνία της προσφοράς

Για μία κοινωνία της προσφοράς

Δίνουν την ψυχή τους για μία ιδέα και εναποθέτουν στον βωμό της τις ανθρώπινες δυνάμεις τους. Δεν είναι ένας, ούτε δέκα, ούτε εκατό, ούτε χίλιοι, είναι περίπου 25.000 άνθρωποι που επενδύουν σε μία κοινωνία καλύτερη...

Mία κοινωνία της προσφοράς, όπου η κάθε αφορμή γίνεται εφαλτήριο για ένα αύριο με ανθρώπινο πρόσωπο. Αφορμή τώρα είναι οι Special Olympics, που από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου του 2011 θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα.

Αυτή τη φορά στέκονται στο πλευρό των περίπου 15.000 αθλητών, προπονητών και κριτών των Special Olympics από 180 χώρες που θα λάβουν μέρος σε 22 ολυμπιακού τύπου αθλήματα αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι μπορεί να υπάρχει κοινωνία χωρίς διαχωριστικές γραμμές και αποκλεισμένους.

Περίπου 17.500 εθελοντές συμμετέχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες και περισσότεροι από 2.500 στο πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων». Το 45% των εθελοντών είναι νέοι μεταξύ 18-30 ετών, ενώ το σύνολο των εθελοντών μόνο στα 22 αθλήματα αγγίζει τους 3.500 (sport volunteers).

«Εκτός από τους Έλληνες αναμένουμε και 850 εθελοντές έκτος Ελλάδας που μάλιστα έχουν αναλάβει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους στη χώρα μας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Φυρογένη, υπεύθυνη του προγράμματος εθελοντισμού αναλύοντας τις διαδικασίες οργάνωσης, τοποθέτησης και ανάπτυξης των εθελοντών.

Για να γίνει κανείς εθελοντής πρέπει να είναι 18 ετών και να έχει συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελοντισμού. Κατόπιν, οι εθελοντές συμμετέχουν στα ενημερωτικά σεμινάρια, που διοργανώνονται μετά την αποδοχή της θέσης.

Οι εθελοντές απασχολούνται κυρίως από τις 20 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2011, ενώ οι υπηρεσίες τους είναι ιδιαιτέρως αναγκαίες και κατά την προετοιμασία της διοργάνωσης κατά το δίμηνο πριν την έναρξη των αγώνων.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags