Facebook Pixel Ενα παραμύθι χωρίς δράκο
| 2011-06-16 11:17:00

Ενα παραμύθι χωρίς δράκο

Ενα παραμύθι χωρίς δράκο

Από τη μία η κρίση. Λεφτά δεν υπάρχουν. Μας πήρε λίγο παραπάνω χρόνο να το αντιληφθούμε, αλλά τώρα το ξέρουμε. Από την άλλη, η τυφλή απαίτηση των οπαδών για μεταγραφές.

Γράφει ο Στράτος Σεφτελής...

Στη μέση άβουλες διοικήσεις ΠΑΕ, που έχουν επιλέξει να συντηρούν τον οπαδό-πελάτη γενικώς σε ένα μύθο. Παράπλευρα ο Τύπος, που σε καιρούς δύσκολους, κάτι πρέπει να γράψει για να πουλήσει, απευθυνόμενος στην ανάγκη του οπαδού να πάρει τη «δόση» του, έστω και με «υποκατάστατα». Ετσι δημιουργείται και πάλι αυτόν τον καιρό, ένα τοπίο παραφροσύνης.

Διαβάζοντας καθημερινά για καραβιές παιχτών που... είναι στο κατώφλι των ομάδων μας, απλά κουνάς με θλίψη το κεφάλι. Αρκεί να έχεις την ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που επιβάλλει οι ομάδες μας να μάθουν να ζουν με όσα βγάζουν και ούτε ευρώ παραπάνω. Αλλωστε αυτό από του χρόνου θα είναι υποχρεωτικό. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Πέρα από όσα γράφονται, μετά από έντεχνες διαρροές από τις ΠΑΕ (πώς αλλιώς θα φτιάξουν τη διάθεση των οπαδών-πελατών τους για να «σπρώξουν» τα διαρκείας;...), η ουσία είναι ξεκάθαρη: Οι ομάδες μας πιο πολύ πουλάνε παίχτες, παρά αγοράζουν. Ολες! Και δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Αντίθετα είναι δείγμα υγείας και προσαρμογής στη σκληρή πραγματικότητα. Πρέπει όμως να βρουν το θάρρος να πουν ανοιχτά την αλήθεια και στον κόσμο τους. Να τελειώσει το παραμύθι, που δεν έχει και δράκο. Γιατί τα μεγάλα όνειρα, που ουδέποτε πραγματοποιούνται, είναι αυτά που αφήνουν πικρή γεύση στον κόσμο. Η οποία σταδιακά μετατρέπεται σε οργή!

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags