Facebook Pixel «Μπορώ και χωρίς λεφτά!»
| 2011-01-12 09:04:00

«Μπορώ και χωρίς λεφτά!»

«Μπορώ και χωρίς λεφτά!»

Ο Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε πως μπορεί να πάει σιγά-σιγά στην κορυφή την ΑΕΚ χωρίς μπάτζετ, αλλά ρίχνοντας το βάρος στα φυτώρια. Αν τα καταφέρει, μαγκιά του!

Δείτε τι δήλωσε στο ισπανικό περιοδικό «Don Balon»:

Για την αναγέννηση της ΑΕΚ:

«Αυτή η ομάδα πριν από 16 χρόνια ήταν αυτή που κατακτούσε συνήθως τα πρωταθλήματα και κύπελλα στην Ελλάδα. Πρέπει να επιστρέψει σιγά σιγά σε αυτό και να πλησιάσουμε τον Ολυμπιακό και τον Πανθηναϊκό, χωρίς να στηριχθούμε στο μπάτζετ, αλλά στο φυτώριο. Πρέπει να οργανώσεις το φυτώριο για να βγάλεις ποδοσφαιριστές. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με τους περισσότερους έλληνες στο ρόστερ της σε όλο το πρωτάθλημα και αυτό αποτελεί λόγο περηφάνιας για τους ανθρώπους της. Εγώ αυτό θα προσπαθήσω, να νιώθουν όλοι περήφανοι για την ομάδα. ξεκινήσαμε μέτρια στο πρωτάθλημα, γιατί είμαστε κάπως μακριά από την κορυφή, αλλά θα δουλέψουμε με μεγάλη ταπεινότητα, με πολύ όρεξη και αν καταφέρουμε κάτι, τότε εξαίσια. Αλλά την επόμενη σεζόν πρέπει να παρουσιαστεί μια ομάδα με μια υποδομή που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει».

Για το διετές πλάνο:

«Το πρότζεκτ που έχουμε ξεκινήσει είναι διετές. Η φετινή είναι μια μεταβατική σεζόν, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά η ΑΕΚ έχει 16 χρόνια να πάρει έναν τίτλο και θέλουμε να αρχίσουμε να το αλλάζουμε αυτό».

Για τις βάσεις που θέλει να βάλει:

«Η δουλειά που έχω ξεκινήσει είναι καταρχάς για μεσοπρόθεσμο πλάνο, για αυτό υπέγραψα για μια ακόμη σεζόν. Ο πρωταρχικός μου στόχος – και για αυτό εκτιμώ πολύ την προσπάθεια που έκαναν για να με προσλάβουν είναι να σηκώσω την ομάδα και να βάλω τα θεμέλια».

Για την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα:

«Με έκαναν να τολμήσω να πάω σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό και σε μια ομάδα που είναι λίγο χαμένη τα τελευταία 16 χρόνια και να προσπαθήσω να την ανοικοδομήσω. Είναι μια φιλόδοξη και δύσκολη πρόκληση ταυτόχρονα, αλλά δεν με τρομάζει. Η Σεβίλλη με βοήθησε να πάρω αποφάσεις σαν αυτή. Δεν μου άρεσε να βρίσκομαι πίσω από ένα τηλέφωνο και να περιμένω, όπως μου έλεγαν οι μεσάζοντες να απολυθεί ένας προπονητής. Μου αρέσει η δουλειά, αυτή είναι μια περιπέτεια και εκτίμησα τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε η ΑΕΚ να με προσλάβει».

Για το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας:

«Είναι ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ομάδες που ψάχνουν περισσότερο να παίρνουν τα ματς μέσα από την ποιότητα, αφού είναι ομάδες με ποδοσφαιριστές υψηλότατου επιπέδου. Εδώ υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά γενικά παίζεται ένα πιο δυναμικό ποδόσφαιρο, πιο δύσκολο, με λιγότερο πλεονέκτημα στον αντίπαλο. Και οι φίλαθλοι είναι πολύ παθιασμένοι. Είναι ένα ποδόσφαιρο διαφορετικό και έχει τις ελκυστικές του πλευρές, βεβαίως».

Για το αν θα στεκόντουσαν ελληνικές ομάδες στην Πριμέρα:

«Θα έβαζαν σε μπελάδες πολλές ισπανικές ομάδες, αλλά γενικά οποιαδήποτε ελληνική ομάδα στην Ισπανία θα αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες για να νικήσει, γιατί υπάρχει περισσότερη ποιότητα στις ισπανικές ομάδες. Εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν ομάδες καλού επιπέδου και ομάδες στηριζόμενες στη δύναμη τους, στην πίεση τους, στη φυσική τους κατάσταση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags