Facebook Pixel Τo «ερυθρόλευκο» κύπελλο και το σύνθημα του Λοσάντα
Ποδόσφαιρο
| 2011-06-17 10:59:00

Τo «ερυθρόλευκο» κύπελλο και το σύνθημα του Λοσάντα

Τo «ερυθρόλευκο» κύπελλο και το σύνθημα του Λοσάντα

Το Κύπελλο που κατέκτησε ο Ολυμπιακός το 1973. Ποιά ομάδα κέρδισε στον τελικό και ποιό σύνθημα ακουγόταν από τους φίλους των «ερυθρόλευκων».

Στις 17 Ιουνίου του 1973 Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναμετρούνται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά δύο χρόνια νωρίτερα στο τελικό του 1971 πάλι στο φαληρικό γήπεδο με τους «ερυθρόλευκους» να νικούν (3-1), ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» μια χρονιά πριν είχε πανηγυρίσει ο τρόπαιο κόντρα στον Παναθηναϊκό (2-1).

Οι Θεσσαλονικείς είχαν μια ομάδα αποτελούμενη μόνο από Έλληνες, από την προηγούμενη φορά είχαν προστεθεί ο αριστερός μπακ Κώστας Ιωσηφίδης και ο μέσος Κούλης Αποστολίδης. Στην ομάδα του Πειραιά αντίθετα αγωνίζονταν δύο Ουρουγουανοί, ο μέσος Μίλτον Βιέρα και ο επιθετικός Χούλιο Λοσάντα, που είχε γίνει σύνθημα στα χείλη των φίλων του Ολυμπιακού, μένοντας στην ιστορία: «Στην πάντα στην πάντα έρχεται ο Λοσάντα».

Επίσης στην ομάδα έπαιζαν τότε και δύο Γάλλοι, οι Ρομέν Αργυρούδης και Υβ Τριαντάφυλλος. Ένα γκολ του Αγγελή στο 46΄ έκρινε την αναμέτρηση. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν ακόμα έναν τίτλο, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε με την πικρή γεύση ενός ακόμα χαμένου τελικού κόντρα στους Πειραιώτες, όπως πριν δύο χρόνια.

OΛYMΠIAΚOΣ-ΠΑΟΚ: 1-0 (1-0)
Στάδιο Καραϊσκάκη
31ος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας

ΟΛΥΜΠIΑΚΟΣ: Κελεσίδης - Γκαϊτατζής, Γκλέζος, Σιώκος, Αγγελής, Περσίδης, Γιούτσος, Βιέρα (90' Βασιλόπουλος), Αργυρούδης, Τριαντά-φυλλος, Δεληκάρης (89' Λοσάντα)

ΠΑΟΚ: Στέφας - Γούναρης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Κούδας (81' Παναγής), Παρίδης, Αποστολίδης, Λάζος (73' Ασλανίδης)

Διαιτητής: Λορό (Βέλγος)
Σκόρερ: 46' Αγγελής

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags