Facebook Pixel Να γιατί ξενέρωσε ο Ερνέστο
| 2011-01-12 10:00:00

Να γιατί ξενέρωσε ο Ερνέστο

Να γιατί ξενέρωσε ο Ερνέστο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για ποια φάση στον αγώνα με την Κέρκυρα «έσκασε» ο Βαλβέρδε.

• Μου είπε ένας φίλος από τον Ολυμπιακό, ότι ο Βαλβέρδε έσκασε από τη στενοχώρια του για ένα γκολ που έχασε ο Μιραλάς στην Κέρκυρα. Κι απόρησα, προς τι τόσο η στενοχώρια για ένα παιχνίδι που τελικά έληξε με 2-0. Κατ΄ αρχήν, μάλιστα, πίστεψα ότι επρόκειτο για εκείνη τη φάση, μετά το 2-0, που ο Μιραλάς έπρεπε να δώσει την μπάλα στον Πάντελιτς, αλλά προτίμησε και σούταρε πάνω στον Κωνσταντόπουλο.

• Όμως, άλλη φάση εννοούσε ο φίλος, που με κάλεσε να ρίξω μία ματιά στη φάση του 41ου λεπτού, σε κάποια από τις επαναλήψεις του αγώνα στο συνδρομητικό κανάλι. «Πρόσεξε και θα καταλάβεις», μου είπε. Κι είχε δίκιο. Γιατί σταματώντας το γράψιμο όταν είδα ότι το παιχνίδι έφτασε στο 40ο λεπτό, τι είδα;

• Την επιτομή του παιχνιδιού που θέλει ο Ερνέστο για τον Ολυμπιακό! Την μπάλα επί 45 δευτερόλεπτα (χρόνος καθόλου μικρός) να κυκλοφορεί μόνο σε πόδια παικτών του Ολυμπιακού και με αποτέλεσμα αυτής της φοβερής κατοχής της μπάλας, τη δημιουργία μίας ευκαιρίας, αλά Μπαρτσελόνα!

• Ήταν η φάση που ο Ιμπαγάσα στο τέλος των 45 δευτερολέπτων της καλής κυκλοφορίας, έβγαλε με κάθετη πάσα σε θέση μέσα δεξιά τον Μοντεστό (προσέξτε, ο ένας κεντρικός χαφ έβγαλε την ασίστ για τον έτερο κεντρικό χαφ!) κι ο Γάλλος στην προσπάθειά του να σιγουρέψει το γκολ (το άλλο άκρο απ΄ ότι ο Μιραλάς…), την γύρισε στον…Μιραλάς, που σούταρε άσχημα πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ.

• Κι εδώ που τα λέμε, πώς να μην σκάσει ο Ερνέστο. Αντί η ομάδα του να προηγηθεί με ένα γκολ, σε φάση που έκρυψε την μπάλα, ακριβώς με τον τρόπο παιχνιδιού που ο ίδιος θέλει να παίζει ο Ολυμπιακός, έχασε την ευκαιρία και τελικά για να προηγηθεί χρειάστηκε το αυτογκόλ του Τσίγκα…

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags