17/06/11 - 15:19

Ομάδα «κατά λάθος», με παίκτες «κατά τύχη»

Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να διαλέγει. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.

Ομάδα «κατά λάθος», με παίκτες «κατά τύχη»
51.660views 0shares

Οποιος παίκτης μπορεί να φύγει, φεύγει κι όποιος περισσεύει από κάποια άλλη ομάδα και θέλει να πάει και να παίξει εκεί, τον παίρνουν αμέσως και του λένε από πάνω κι ευχαριστώ.

Ο ΜΠΟΥΓΑΪΔΗΣ, πριν ακουμπήσει ακόμη στον Αρη από τον οποίο έφυγε επειδή δεν υπολογιζόταν, πλασάρεται σαν νέος Δέλλας. Ο Σιαλμάς ήταν αναπληρωματικός στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ανακαλύφθηκε ότι έχει διατελέσει άρρωστος ΑΕΚτζής από μικρός. Ο Κοντοές πήρε κάπου 100 χιλιάρικα παραπάνω απ' όσα του έδινε ο Πανιώνιος και πήγε. Και όλοι τώρα περιμένουν να δώσει κάποιους δανεικούς η Σεβίλη και να μην έχουν βρει αλλού καλύτερα αυτοί, για να τους πάρει η ΑΕΚ και να φτιάξει την ομάδα της επόμενης σεζόν.

ΘΑ μπορούσαν οι περισσότεροι να αναρωτηθούν τι σόι ομάδα μπορεί να γίνει κάτω από τέτοιες συνθήκες και πόσο χρόνο ζωής να έχει. Και με τι προπονητή!

ΑΛΛΗ πονεμένη ιστορία ο Χιμένεθ... Αφησε τον Αδαμίδη ν' αναγγείλει μέσα σε χειροκροτήματα των παικτών αμέσως μετά το τελευταίο 2-0 με τον Παναθηναϊκό (άλλη παρανοϊκή κατάσταση ΑΕΚ αυτή, να έχουν χάσει από τον Παναθηναϊκό την πρώτη θέση των play offs και τη δυνατότητα να παίξουν του χρόνου στο Champions League και να χειροκροτάνε, επειδή θα μείνει ο προπονητής!) ότι μένει ο κόουτς κι αμέσως μετά, φεύγοντας για τις διακοπές του εκείνος στην Ισπανία, άρχισε να συζητάει με ομάδες και να αφήνει να διαρρεύσει ότι αν βρει εκεί κάποια Χετάφε, θα φύγει από την Ελλάδα.

ΤΟΝ βόλευε να το έχει δίπορτο. Ετσι κι αλλιώς κανένας από την ΑΕΚ δεν είναι σε θέση να του βάλει χέρι επειδή δεν βγαίνει να ξεκαθαρίσει αν μένει ή αν φεύγει. Κι από την άλλη βολεύει και την ίδια την ΠΑΕ ν' ακούσει από το στόμα του Χιμένεθ ένα ωραιότατο «φεύγω», με τη ελπίδα ότι θα γλιτώσει το υπόλοιπο συμβόλαιο που φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ώστε να καταλήξει σε προπονητή πιο φτηνό και βολικό, τύπου Χάβου, Κωστένογλου ή Κασάπη, για να τη βγάλει φτηνά τη χρονιά που έρχεται.

ΓΙ' ΑΥΤΟ σας λέω... Τα πράγματα στην ομάδα θα πάνε... στο κατά τύχη κι όπου μας βγάλει. Αλλωστε ο όποιος κόουτς δεν είναι σε θέση να κάνει κανέναν προγραμματισμό. Οταν δεν υπάρχουν λεφτά και δεν μπορείς να κάνεις μετεγγραφές ανάλογες με τις πραγματικές ανάγκες σου, αλλά μόνο σύμφωνα με τις ανύπαρκτες δυνατότητές σου, τότε δεν έχει νόημα κανένας σχεδιασμός. Ο,τι είναι να γίνει, θα γίνει... κατά λάθος.

ΚΑΤΑ λάθος θα είναι η ομάδα καλή, μέτρια ή κακή. Κατά λάθος θα παίξει μπάλα ο Αλφα, ο Βήτα ή ο Γάμα ποδοσφαιριστής. Κι όποιος καλός τύχει και έρθει, θα ξαναφύγει πολύ γρήγορα, μόλις καταλάβει ότι δεν είναι για εδώ, αλλά χαραμίζεται σε κάτι που δεν αξίζει τον κόπο.

Πηγή: Ελευθεροτυπία