Facebook Pixel Φοβόμαστε να πούμε το γιατί
| 2011-06-17 16:04:00

Φοβόμαστε να πούμε το γιατί

Φοβόμαστε να πούμε το γιατί

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τη χθεσινή απολογιστική συνέντευξη των διοικούντων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με εντυπωσίασε κυρίως η παραδοχή του οικονομικού διευθυντή της ομάδας κ. Γιώργου Φαρφαλή. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.

Ότι η εταιρεία κλείνει τη σεζόν με άνοιγμα της τάξης των 2 εκατ. ευρώ – «τα έσοδα του ΠΑΟΚ» είπε «ήταν 2 εκατ. ευρώ λιγότερα από τα έξοδά του».

Αιτιολογώντας το άνοιγμα, ο κ. Φαρφαλής είπε ότι αυτό οφείλεται σε μια μικρή μείωση των εισιτηρίων διαρκείας, στην αύξηση της φορολογίας και στα πριμ των ποδοσφαιριστών. Και νομίζω σε αυτό ακριβώς το σημείο μεγάλωσε η μύτη του, όπως του Πινόκιο όταν λέει ψέματα.

Στον ΠΑΟΚ γίνεται τα τελευταία χρόνια καλή δουλειά – ειδικά στα οικονομικά. Η διοικούσα επιτροπή με πρόεδρο το Θοδωρή Ζαγοράκη προσέχει τον προϋπολογισμό της εταιρείας γιατί δεν περιμένει ότι κάποιος μεγαλομέτοχος θα ανοίξει την κρίσιμη στιγμή το πορτοφόλι να καλύψει οφειλές όπως συμβαίνει στον Ολυμπιακό π.χ. Η κύρια δουλειά της συγκεκριμένης διοικητικής ομάδας είναι να κλείνει τη σεζόν χωρίς ανοίγματα. Κι όμως το έλλειμμα δημιουργήθηκε. Οφείλεται αυτό στη μείωση των εσόδων; Οχι φυσικά.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε 16 ματς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: όχι μόνο έπειτα από έξι χρόνια προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται σε αυτό και μετά τη φάση των ομίλων. Στο ελληνικό πρωτάθλημα εξάντλησε το σύνολο των εντός έδρας αγώνων του αφού έπαιξε στα playoff διεκδικώντας σε αυτά την πρωτιά μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Στο κύπελλο Ελλάδος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά – δεν έπαιξε δηλαδή μόνο στον τελικό.

Σε απόλυτα νούμερα ο ΠΑΟΚ πούλησε πέρυσι 30% περισσότερα εισιτήρια από πρόπερσι γιατί έδωσε στην Τούμπα δέκα ματς περισσότερα! Επίσης έβαλε στο ταμείο του χρήματα από χορηγίες που δεν είχε, όπως π.χ. αυτή του ΟΠΑΠ. Τα χρήματα που πλήρωσε για πριμ γύρισαν στο ταμείο χάρη στις προκρίσεις στο Γιουρόπα λιγκ. Οι δε νέοι φορολογικοί συντελεστές αφορούν μόνο τα καινούργια του συμβόλαια και ο ΠΑΟΚ δεν πρόσθεσε πέρυσι πολλούς παίκτες στο ρόστερ του.

Τα έξοδα του ΠΑΟΚ ήταν απολύτως προϋπολογισμένα και τα έσοδά του μάλλον πιο μεγάλα από αυτά που η διοίκησή του περίμενε! Κι όμως έπεσε έξω και το γιατί είναι απλό: τα δύο εκατομμύρια του ελλείμματός οφείλονται σχεδόν αποκλειστικά σε πρόστιμα και τιμωρίες έδρας που η ομάδα είχε μέσα στη σεζόν εξαιτίας της συμπεριφοράς των οπαδών της. Η Τούμπα έμεινε κλειστή σε τρία ματς πρωταθλήματος, αλλά και στον αγώνα του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που θα ήταν σίγουρα soldout.

Το πού πάθαμε τη ζημιά το γνωρίζουμε. Είναι μάλλον κακό σημάδι ότι φοβόμαστε να το πούμε…

Πηγή: Καθημερινή
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags