Facebook Pixel Την ενότητα πρέπει να διαδεχθεί …τρελό "τρέξιμο"
| 2011-06-18 10:13:00

Την ενότητα πρέπει να διαδεχθεί …τρελό "τρέξιμο"

Την ενότητα πρέπει να διαδεχθεί …τρελό "τρέξιμο"

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας για ένα "ενωτικό σχήμα" διοίκησης πρωτοδικείου προς ενίσχυσης της ΚΑΕ και της ομάδας είναι μόνο η αρχή και μάλιστα μόνο θεωρητική. Γράφει ο Κώστας Χαλβατσιώτης.
 

Ούτε χαράς Ευαγγέλια ούτε ανακούφιση προκαλεί η επικείμενη συμφωνία μεταξύ των Μπάνε Πρέλιεβιτς, Μιλτιάδη Κανώτα και Κώστα Πανάκα για συνύπαρξη στο ίδιο «σχήμα» διοίκησης που βάση (λογικής και αναγκαίας) απαίτησης του «ερασιτέχνη» ΠΑΟΚ έχει «ενωτικό χαρακτήρα».

Αφού η διαδικασία κόντεψε να τινάξει την ίδια την ΚΑΕ στον «αέρα» και αφού κατάφερε μέσα σε λίγα 24ωρα να απαξιωθεί από όσους είχαν την φαεινή ιδέα και …εμμονή σε επιτροπές η τεράστια αγωνιστική επιτυχία της ομάδας (γιατί «κρύφτηκε» πίσω από διαφωνίες και λανθασμένους χειρισμούς), έρχεται η συγκρότηση ενός «σχήματος» θεωρητικά και πρακτικά καινούργιου από ΠΑΟΚτσήδες βέβαια και σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους με εμπειρία στο άθλημα και στην ΚΑΕ, να κάνουν μία καινούργια προσπάθεια – όχι αρχή βέβαια που έγινε πρόπερσι και οδήγησε και στην πλήρη αγωνιστική αναγέννηση αλλά και σε αρχικά στάδια πλήρους εξυγίανσης – που θα αποσκοπεί και στην τήρηση των αποφάσεων του Πρωτοδικείου για την («σωτήρια» αλλά και «δαμόκλειο σπάθη») υπαγωγή στο άρθρο 99 αλλά και στην συγκρότηση μίας ομάδας εξίσου ανταγωνιστικής με των δύο τελευταίων ετών και χωρίς «παρατράγουδα» απλήρωτων, δυσαρεστημένων και αποχωρησάντων παικτών.

Πάνω απ΄ όλα όμως οι άνθρωποι που θα απαρτίζουν την νέα διοίκηση Πρωτοδικείου αναλαμβάνουν τρεις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ: να μην τολμήσουν - ούτε στην σκέψη - να επαναλάβουν διαφωνίες, τριβές και τακτικές που «πλήγωσαν» διοικητικά την ΚΑΕ πέρσι και πρόπερσι, να μην αφήσουν «άνοιγμα» ούτε ένα σεντ και να δημιουργήσουν μεγαλύτερο και πιο μακρόπνοο όραμα από εκείνο που χάρισαν σε χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Σούλης Μαρκόπουλος, όσοι παίκτες πάλεψαν μέχρι την επίτευξη του απόλυτου στόχου και όσοι συνεργάστηκαν μαζί τους.

Έσοδα και Ευρωλίγκα

Τη Δευτέρα κιόλας θα έλεγε κανείς ότι πρέπει η ΚΑΕ του νέου προέδρου Μπάνε Πρέλιεβιτς να θέσει σε κυκλοφορία τα διαρκείας. Και με επικοινωνιακή πολιτική θα ζηλέψει και ο …Ζαγοράκης (για την ακρίβεια με την βοήθεια του Θόδωρα) πρέπει ο ΠΑΟΚ να διαθέσει σε χρόνο ρεκόρ μεγάλους αριθμούς άμεσα. Για την οικονομική του ενίσχυση – εξαργυρώνοντας και την αγωνιστική επιτυχία – αλλά και για να στείλει σαφές μήνυμα στην Ευρωλίγκα! Παράλληλα οι διοικούντες, πέρα από την ρευστότητα που δήλωσαν ότι έχουν ή θα εξασφαλίσουν πρέπει να «τρέξουν» σαν σπρίντερ για να βρεθούν κι άλλες πηγές χρηματοδότησης. Όχι μόνο με υποσχέσεις από φίλους και γνωστούς, αλλά με υπογραφές εδώ και τώρα. Κι αμέσως μετά πρέπει να διερευνήσουν πόσα επιπλέον οφέλη μπορούν να προκύψουν από την 3η θέση.

Παράλληλα όμως πρέπει να κάνουν κι έναν ταχύτατο προϋπολογισμό της επένδυσης «διεκδίκησης» θέσης στους ομίλους της Ευρωλίγκα. Γιατί εκτός από την εγγυητική, πρέπει να έχεις και ανταγωνιστική ομάδα για να αντέξεις και η ULEB να σου δώσει για τον «κόπο» σου και τα 750.000 ευρώ της πάγιας συμμετοχής. Ας βρει η νέα διοίκηση τα παραπάνω από αυτά με τα οποία θα έφτιαχνε την ομάδα της νέας σαιζόν με αγωνιστική φιλοσοφία ανάλογη της φετινής ώστε να μπορεί να αντέξει και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και τελικά θα τα πάρει και πίσω. Και ίσως με το παραπάνω λόγω επιπλέον εσόδων από εισιτήρια και ίσως από κάποιους ακόμη χορηγούς. Εννοείται πως ότι θα γίνεται για το αγωνιστικό, θα είναι αλληλένδετο οικονομικά με την πληρωμή των δόσεων στο άρθρο 99 και πριν από αυτό στις τρέχουσες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο γιατί στους τρεις μήνες του καλοκαιριού πρέπει να πληρωθούν απ΄ εξάπαντος οι δόσεις ρύθμισης, περαίωσης και ΦΠΑ.

Συμπερασματικά, πρέπει οι διοικούντες από την μια να δουλέψουν με σύνεση και με «σφιχτή» πολιτική, αλλά από την άλλη να κάνουν και μία «επένδυση» για την Ευρωλίγκα, για να τους «βγει». Γιατί αν αρχίσουν με «σημειωτόν» ή και με «όπισθεν», πολύ γρήγορα θα «σβήσει» και το «όραμα» που τόσο ένδοξα διαμορφώθηκε στους μικρούς τελικούς. Όχι, δεν καλούμε τον Πρέλιεβιτς και τους συν αυτώ να πάρουν ακριβούς παίκτες. Ο Σούλης Μαρκόπουλος άλλωστε και ο Νίκος Σταυρόπουλος έκαναν διάνα πέρσι με λίγα λεφτά και τα κατάφεραν τελικά με ακόμη λιγότερα για να μένουν άναυδοι φίλοι, εχθροί και ξένοι παρατηρητές. Αλλά όπως και με την ελληνική οικονομία δεν μπορείς να «πολεμήσεις» το συσσωρευμένο χρέος μόνο με σφίξιμο του ζωναριού και περικοπές, γιατί αυτά δεν θα σου φέρουν «πελατεία» και θα χάσεις και τα έσοδα, οπότε το έλλειμμα δεν θα μειωθεί ποτέ…

Είναι αυτονόητο;

Η διοίκηση που θα προκύψει το βράδυ της Δευτέρας μπορεί να αρχίσει και με ένα «χάντικαπ»: της σχέσης των Πρέλιεβιτς και Σταυρόπουλου. Στο βωμό της ομάδας μπορεί να γίνει ξανά ίδια με εκείνη όταν οι δύο τους μεσουρανούσαν στο παρκέ με το «Δικέφαλο» στο στήθος τους. Αλλά πρέπει να το συζητήσουν πρώτα. Και να ξεκαθαριστεί μια και διά παντός – και για όλους τους άλλους του ΔΣ της ΚΑΕ – ότι το αγωνιστικό είναι ευθύνη του τεχνικού διευθυντή. Αν υπάρχει διαφορετική γνώμη τότε υπάρχει και …θέμα. Και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Πηγή: olapaok.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags