Facebook Pixel Βίοι αντίθετοι για Αβραάµ και Τορo
| 2011-06-19 14:49:00

Βίοι αντίθετοι για Αβραάµ και Τορo

Βίοι αντίθετοι για Αβραάµ και Τορo

Πώς και γιατί οι δύο διεθνείς αμυντικοί του ΟΣΦΠ ακολούθησαν διαφορετικό δρόμο στην ανανέωση των συμβολαίων τους. Γράφει ο Γιάννης Γεωργάκης.

Ο Αβραάµ Παπαδόπουλος ή ο Βασίλης Τοροσίδης θα είναι αρχηγός του Ολυµπιακού την ερχόµενη αγωνιστική περίοδο; Το ερώτηµα δεν είναι ρητορικό. Το τελευταίο διάστηµα οι δύο ερυθρόλευκοι διεθνείς ποδοσφαιριστές ακολουθούν βίους αντίθετους. Την ώρα που ο Παπαδόπουλος διάγει βίον... ανθόσπαρτο µετά την ανανέωση τού συµβολαίου του ως το 2015, ο Τοροσίδης δεν γνωρίζει καν αν θα είναι και τη νέα σεζόν στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας.

Τα πρώτα δηµοσιεύµατα που ήθελαν τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη να χτίζει τον ελληνικό Ολυµπιακό πάνω στους δύο διεθνείς αµυντικούς χρονολογούνται από τον Σεπτέµβριο του 2010.

∆ύο µήνες αφότου ο κ. Μαρινάκης αγόρασε την πλειοψηφία των µετοχών της πειραικής ΠΑΕ από τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη τα πρωτοσέλιδα του ερυθρόλευκου αθλητικού Τύπου έγραφαν ότι «δένειΤοροσίδη και Αβραάµ». Το τροπάριο επαναλήφθηκε πολλάκις στη συνέχεια. «Πρώτη επαφή µε τον µάνατζερ του Τοροσίδη για συµβόλαιο ως το 2015» έγραφαν τον Οκτώβριο του 2010, ενώ τον Ιανουάριο του 2011 η ανανέωση συµβολαίου του Τοροσίδη εθεωρείτο δεδοµένη. «Ο Ολυµπιακός προτίθεται να προσφέρει στον έλληνα αµυντικό ετήσιες αποδοχές 800.000 ευρώ και παράλληλα να αυξήσει τη ρήτρα αποχώρησης από τα 7 στα 10 εκατ. ευρώ» «διέρρεαν» τα στελέχη της ΠΑΕ.

Στον Ολυµπιακό φοβήθηκαν ότι οσονούπω θα εµφανιστεί κάποια µεγάλη οµάδα από την Αγγλία, την Ιταλία ή την Ισπανία µε... αρπακτικές βλέψεις και βιάζονταννα «δέσουν» τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος στο µεταξύ είχε πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, καθώς ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν αναπληρωµατικός του Ούρκο Πάρντο και ο Ντουντού Σεαρένσε είχε πωληθεί στην Ατλέτικο Μινέιρο. «Ολυµπιακός και Τοροσίδης δίνουν τα χέρια» έγραφε ο οπαδικός Τύπος στις 15 Απριλίου. ∆ύο ηµέρες µετά ο Ολυµπιακός ανακοίνωσε την ανανέωση του συµβολαίου του... Αβραάµ Παπαδόπουλου ως το 2015. «Ως το Πάσχα αναµένεται να περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ και ο Τοροσίδης» συνέχιζε απτόητος ο οπαδικός Τύπος.

Ο «καλός στρατιώτης» και η µη πρόταση

Ο Ολυµπιακός απέκτησε τον Αβραάµ Παπαδόπουλοτο καλοκαίρι του 2008 από τον Αρη.Η οµάδα της Θεσσαλονίκης συζητούσε και µε τον Παναθηναϊκό καιύστερα από ένα θρίλερ και πλειστηριασµό ο ίδιος ο παίκτης ξεκαθάρισε ότι θέλει να πάει στον Ολυµπιακό. Ο 27χρονος κεντρικός αµυντικός υπέγραψε τότε τετραετές συµβόλαιο µε ετήσιες αποδοχές 400.000 ευρώ. Τον περασµένο Απρίλιο κλήθηκε να ανανεώσει τη συνεργασία του για άλλα τρία χρόνια. Προσήλθε στα γραφεία της ερυθρόλευκης ΠΑΕ και ως καλός στρατιώτης ζήτησε να υπογράψει εν λευκώ το νέο συµβόλαιο.

Ο κ. Μαρινάκης εκτίµησε την αφοσίωσή του αµείβοντάς τον ετησίως µε 750.000 ευρώ. Αύξηση 90% εν µέσω οικονοµικής κρίσης δεν είναι άσχηµα.

Και ενώ ο «Αβραάµ» – όπως γράφει η φανέλα του επί το συντοµότερο, αλλά και για διάκριση από τους άλλους Παπαδόπουλους – αναγορευόταν σε φυσικό ηγέτη και αρχηγό του Ολυµπιακού για τα επόµενα χρόνια, ο 26χρονος «Τόρο» – επί το συντοµότερο στους τίτλους του Τύπου – άφηνενα διαφανεί ότι δεν είναι διατεθειµένος να συµφωνήσει σε επιµήκυνση του συµβολαίου του µε αποδοχές κάτω του 1 εκατ. ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διεµήνυσε στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ ότι µε 800.000

ευρώ δεν υπογράφει. Πίστευε ότι έπρεπε να ανταµειφθεί και για την προσφορά του στην οµάδα τα προηγούµενα χρόνια, όταν όντως ήταν αδικηµένος έναντι πολλών κυρίως ξένων παικτών που πέρασαν σαν κοµήτες από τον Πειραιά.Οπως όµως λένε οι πληροφορίες, ο Τοροσίδης έκανε το λάθος να υποστηρίξει ότι υπάρχει ευρωπαϊκός σύλλογος που προσφέρει 5 εκατ.

ευρώ για την απόκτησή του. Στον Ολυµπιακό φαίνεται ότι ήταν βέβαιοι πως ο αρχηγός της οµάδας µπλόφαρε και φέρεται να εισέ πραξε την απάντηση ότι και µε3 εκατ. ευρώ µπορεί να µεταγραφεί σε όποια οµάδα επιθυµεί!..

Το παιχνίδι µε Ρόµα, Γιουβέντους

Εκτοτε ξεκινάει ένα νέο γαϊτανάκι «διαρροών» και δηµοσιευµάτων. «Κατά τη διάρκεια της αποστολής στην Κύπρο ο Μαρινάκης τα είπε µε Τοροσίδη» ανέφερε ο αθλητικός Τύπος στις 15 Μαΐου. «∆εν υπάρχει βιασύνη για το συγκεκριµένο θέµα» απάντησαν κύκλοι της ΠΑΕ. Για να φθάσουµε στις 31 Μαΐου όταν µε αφορµή δηµοσιεύµατα του ιταλικού Τύπου που ήθελαν τη Ρόµα να διαπραγµατεύεται την ανταλλαγή του µε τον χιλιανό µέσο Νταβίντ Πιζάρο και τη Γιουβέντους να προσφέρει τον διεθνή µέσο από το Μάλι Μοχάµεντ Σισόκο για την απόκτησή του, ο µάνατζερ του Τοροσίδη κ. Γιώργος Καζιάνης ανέφερε για πρώτη φορά επίσηµα ότι ο πελάτης του θα επιθυµούσε να αγωνισθεί στο Καµπιονάτο. «Γνωρίζω για το ενδιαφέρον της Ρόµα. Ο παίκτης παρακολουθείται από µια αγγλική οµάδα και από µια άλλη ιταλική. Ο Βασίλης παίζει για τον Ολυµπιακό και θα έπαιρνε µεταγραφή µόνο για µια µεγάλη οµάδα – και η Ρόµα είναι αυτού του επιπέδου» δήλωσε.

Ο αντίζηλος και η πικρία...

Ο Τοροσίδης µεταγράφηκε στον Ολυµπιακό από την Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2006. Υπέγραψε τετραετές συµβόλαιο µε αποδοχές 250.000

ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2009 επιµήκυνε κατά δύο χρόνια τη συνεργασία του µε την πειραϊκή ΠΑΕ διπλασιάζοντας τις αποδοχές του (500.000 ευρώ). Παράλληλα υπέγραψε ρήτρα αποδέσµευσης 7 εκατ. ευρώ.

Ως βασικός και αναντικατάστατος στην ενδεκάδα της οµάδας, µέχρι τον περασµένο Ιανουάριο που ο Ολυµπιακός απέκτησε τον Γιάννη Μανιάτη από τον Πανιώνιο, έβλεπε µε πικρία ακόµη και αναπληρωµατικούς συµπαίκτες του να αµείβονται µε διπλάσια και τριπλάσια ποσά. Ο Ραούλ Μπράβο είχε ετήσιες αποδοχές 1,5 εκατ. ευρώ. Ο Οσκαρ Γκονζάλες για δύο χρόνια ανυπαρξίας ανταµείφθηκε µε 1,6 εκατ. ευρώ. Ο Μοϊσές Ουρτάδο εφέτος πρόσφερε ελάχιστα, αλλά έγινε πλουσιότερος κατά 800.000 ευρώ. Ο αναπληρωµατικός Μάρκο Πάντελιτς εισπράττει ετησίως 1,2 εκατ. ευρώ, ο Ντένις Ρόµενταλ 1 εκατ. ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ ο Ούλοφ Μέλµπεργκ.

Ο κερδισμένος και ο μετέωρος

Στην κούρσα για την ανανέωση των συμβολαίων των δύο διεθνών αμυντικών του Ολυμπιακού Αβραάμ Παπαδόπουλου και Βασίλη Τοροσίδη κερδισμένος (επί του παρόντος) έχει βγει ο πρώτος. Ο ομογενής από την Αυστραλία, που έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στον uni0394ιγενή Λακκώματος Χαλκιδικής προτού τον ανακαλύψουν το 2001 οι παράγοντες του Αρη, από τη μία διπλασίασε τις αποδοχές του και από την άλλη κέρδισε την εκτίμηση των ερυθρόλευκων οπαδών με τον τρόπο που χειρίστηκε την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Τοροσίδης, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 στην Ξάνθη, επί του παρόντος δεν γνωρίζει ούτε και ο ίδιος υπό ποίους όρους θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

Μέχρι πριν από δύο μήνες ήταν ο αγαπημένος της εξέδρας και ο εκλεκτός της διοίκησης για να διαδεχθεί στην αρχηγία της ομάδας τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και τον Αντώνη Νικοπολίδη. Οπως προκύπτει από τα ενδότερα των Ερυθρολεύκων όμως, ο «Τόρο» χρεώνεται με το ότι χειρίστηκε την ανανέωση του συμβολαίου του με λανθασμένο τρόπο. Αν δεν βρεθεί χρυσή τομή με τη διοίκηση της ΠΑΕ ή ομάδα από το εξωτερικό που θα ικανοποιήσει οικονομικά τον Ολυμπιακό, υποχρεωτικά ο Τοροσίδης θα παραμείνει στον Πειραιά ως το 2013 οπότε λήγει το συμβόλαιό του.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags