Facebook Pixel Οι ευκολίες του ντέρμπι…
| 2011-01-12 13:27:00

Οι ευκολίες του ντέρμπι…

Οι ευκολίες του ντέρμπι…

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει στο «Goal» για τα συν και τα πλην Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, λίγο πριν από το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. «Πετάει φωτιές ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ», «Πρόσθεσε δημιουργία στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός».

Η ώρα για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς έφτασε... Οι "αιώνιοι" έτσι κι αλλιώς θα μας απασχολήσουν και τον Μάρτιο, όταν θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, θα μας απασχολήσουν και στη σειρά των τελικών των πλέι οφ (προς τον Ιούνιο), πιθανότατα να ασχοληθούμε μαζί τους και στην Ευρωλίγκα.

Το βέβαιο είναι ότι η άποψη τόσο του Ντούσαν Ιβκοβιτς όσο και του Δημήτρη Ιτούδη (ότι τα συγκεκριμένα ματς έχουν τις ευκολίες τους) είναι απόλυτα σωστή. Το ίδιο το ματς δίνει από μόνο του κίνητρο και οι παίκτες έχουν να ακολουθήσουν το πλάνο, τη στρατηγική που έχει χαράξει το τεχνικό επιτελείο και να την κάνουν πράξη στο παρκέ. Δεν είναι αγώνας που ο προπονητής αναζητά κίνητρο για τους παίκτες του και έχει το... φόβο μην τυχόν και χαλαρώσουν στη σκέψη ότι ούτως ή άλλως θα νικήσουν.

Ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος... πετάει φωτιές! Οπως επίσης φέτος έχουμε δει ακόμα πιο καλή άμυνα (που είναι το σήμα κατατεθέν), περισσότερο παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο, σκορ πάνω από τους 90 πόντους, πολλά ποσταρίσματα καθώς "βοηθούν" σ' αυτό οι ψηλοί του γκαρντ, ομαδική δουλειά στα ριμπάουντ. Αν ο Παναθηναϊκός πιάσει ρυθμό στο ανοιχτό γήπεδο δεν μπορείς να τον σταματήσεις εύκολα.

Ο Ολυμπιακός έχει προσθέσει δημιουργία στο παιχνίδι του με την παρουσία των Τεόντοσιτς, Σπανούλη και Παπαλουκά, διαθέτει ψηλούς που παίζουν με πρόσωπο στο καλάθι και μπορούν να σουτάρουν (ειδικά ο Μπουρούσης), ενώ έχουν και καλή δημιουργία στο low post.

Τεχνικά -λόγω και της παρουσίας των Ομπράντοβιτς, Ιβκοβιτς- ο αγώνας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο παρκέ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags