Facebook Pixel O Φερέιρα σε ρόλο Δον Κιχώτη
| 2011-06-20 12:04:00

O Φερέιρα σε ρόλο Δον Κιχώτη

O Φερέιρα σε ρόλο Δον Κιχώτη

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αρχίζει πρώτος τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, έχει μείνει τελευταίος (από τους τρεις του τέως ΠΟΚ) στη μεταγραφική κούρσα. Σε δέκα μέρες ξεκινάει προετοιμασία και ακόμη ψάχνεται.

Γράφει ο Κώστας Χαλέμος...

Πάλι καλά, δηλαδή, που έχει προπονητή. Και είναι ευτύχημα που συνεχίζει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο, γιατί αλλιώς μπορεί κι αυτό το μέτωπο να έμενε ανοιχτό και το τρέξιμο να ήταν τώρα μεγαλύτερο.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα δώσει τον πρώτο επίσημο αγώνα του στις 20-21 Αυγούστου για τη Σούπερ Λίγκα, έχει αποκτήσει μέχρι τώρα τρεις παίκτες (Χαβίτο, Κοστάνσο, Μαρκάνο) και είναι κοντά σε τέταρτο (Φέισα).
Την ώρα που η ΑΕΚ, η οποία θα παίξει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της στις 17 Αυγούστου στο Eurocup, έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα δυο ποδοσφαιριστές (Κοντοέ, Σιαλμά) και πολιορκεί ακόμα τρεις (Κάλα, Χοσέ Κάρλος, Μπέλεκ).
Την ώρα, λοιπόν, που οι βασικοί αντίπαλοί του στην Ελλάδα ενισχύονται (ο καθένας ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές του), ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να αποδυναμωθεί και δεν μπορεί.

Ελλείψει μπάτζετ και ισχυρών αντανακλαστικών έχει εγκλωβιστεί στη διαδικασία πώλησης παικτών, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πότε θα εξέλθει από αυτήν και με πόσα χρήματα στο ταμείο της.

Οι διοικούντες βιάζονται, αλλά οι συνομιλητές τους στα μεταγραφικά τραπέζια καθόλου. Ισα ίσα, που τρενάρουν όσο μπορούν τις διαπραγματεύσεις, γνωρίζοντας την οικονομική (και χρονική) στενότητα που έχει ο απέναντι.

Σε αυτήν ποντάρουν για να ρίξουν τις απαιτήσεις του και να πάρουν «κοψοχρονιά» παίκτες που για τον Παναθηναϊκό αποτελούν περιουσιακά στοιχεία.

Στο μεταξύ ο χρόνος τρέχει, ο Φερέιρα ετοιμάζει τα τελικά πλάνα του για την προετοιμασία και κάνει ασκήσεις επί χάρτου, με παίκτες που έχει και δεν έχει και με «άσους» που μπορεί να έρθουν, αλλά μπορεί και να μην έρθουν...

Στην κατάσταση που βρίσκεται ο Πορτογάλος τεχνικός, θυμίζει τον... Δον Κιχώτη. Οπως ο ήρωας του Μιγκέλ Θερβάντες, έτσι και αυτός, εμφανίζεται να κυνηγάει ανεμόμυλους στα γήπεδα της πατρίδας του – και όχι μόνο.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags