Facebook Pixel Χτίζεται σιγά σιγά η νέα ΑΕΚ
| 2011-06-20 13:08:00

Χτίζεται σιγά σιγά η νέα ΑΕΚ

Χτίζεται σιγά σιγά η νέα ΑΕΚ

Με κάποια ονόματα ποδοσφαιριστών που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στην Ελλάδα και κάποια άλλα, τα οποία τα μάθαμε από το ρεπορτάζ, η ΑΕΚ επιχειρεί να συγκροτήσει μια ομάδα που θα είναι κατά τα πέντε ή τα έξι ενδέκατα διαφορετική από την περσινή.

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός...

Οπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα κινήσεις των ανθρώπων της Ενωσης, ο στόχος της συμπλήρωσης ή και της ενίσχυσης της ομάδας με τα πενιχρά, σε σύγκριση με άλλες χρονιές, οικονομικά της μέσα, φαίνεται ότι μπορεί να επιτευχθεί. Ηδη έχουν αποκτηθεί τρεις ποδοσφαιριστές, από τους οποίους ο ένας, ο Κοντοές, προορίζεται για βασικός σε μια από τις θέσεις των ακραίων μπακ, στις οποίες δεν υπήρχε αξιόπιστη λύση. Υπάρχουν ακόμη τρεις παίκτες, οι δύο Ισπανοί Κάλα και Χοσέ, επιλογές του Χιμένεθ, για τους οποίους πρέπει να βασιστούμε στο κριτήριο του Ισπανού τεχνικού.

Από αυτούς που επιδιώκει να αποκτήσει η ΑΕΚ, ο Γεωργιάδης και ο Πουλίδο είναι παίκτες που σύμφωνα με όσα έχουν δείξει μπορούν να αποτελέσουν σημαντική ενίσχυση για την ΑΕΚ. Ο σέντερ μπακ του Αστέρα Τρίπολης ίσως να έχει περάσει σχετικά απαρατήρητος, επειδή η ομάδα του δεν πήγε καλά στο πρωτάθλημα, ενώ απουσίασε και από αρκετά παιχνίδια, όμως πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες να φορέσει μια πιο βαριά φανέλα. Από την άλλη, ο Μπέλεκ ανήκει στην κατηγορία των επιθετικών με πολλά προσόντα, που αν εξελιχθεί στα χέρια του Χιμένεθ και πάρει παιχνίδια, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμος σε μια θέση που η ΑΕΚ έχει κενό.

Ο Σιαλμάς και -αν αποκτηθεί- ο Κίνι είναι οι εναλλακτικές λύσεις για τη θέση αυτή. Σε όλους αυτούς προστίθενται οι Λυμπερόπουλος, πιθανότατα ο Δέλλας, ο Ντιόπ, ο Μάκος, ο Καφές, ο Μανωλάς, ο Γεωργέας, ο Καράμπελας, ο Λαγός, ο Γκέντσογλου (εφόσον αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με την ποδοσφαιρική του καριέρα) και ο Σάχα, που αν τελικά φύγει θα φέρει ένα ποσό ικανό να βρεθεί αξιοπρεπής αντικαταστάτης του.

Ο Λεονάρντο, ο Γκερέιρο και ο Μπερνς είναι μεταξύ παραμονής και αποχώρησης, με πολλές πιθανότητες να μείνουν στο ρόστερ και φυσικά να υπολογίζονται, έστω και αναγκαστικά, από τον Χιμένεθ. Στον προπονητή πλέον πέφτει όλο το βάρος για να συγκροτήσει ένα σύνολο που ανεξάρτητα από τη θέση που θα διεκδικήσει στο νέο πρωτάθλημα, θα παρουσιάζει την εικόνα μιας ομάδας με συγκεκριμένη ταυτότητα και αξιοπρεπές θέαμα, ό,τι απαιτούν δηλαδή οι οπαδοί της.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags