Facebook Pixel Οταν η γυάλινη σφαίρα έδειξε Λέσχη
| 2011-06-20 15:17:00

Οταν η γυάλινη σφαίρα έδειξε Λέσχη

Οταν η γυάλινη σφαίρα έδειξε Λέσχη

Η αντιγραφή ενός μοντέλου διοίκησης δεν αποτελεί αδίκημα. Απαιτεί αυτογνωσία, διορατικότητα και, κυρίως, ικανότητες.

Γράφει ο Παντελής Ζουμπούλης...

Κατά πόσο οι «σοφοί» του Αρη κάθισαν γύρω από μια γυάλινη σφαίρα, είδαν τον ερχομό δύσκολων εποχών που θα προκαλέσουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο διοίκησης (αλλά και χρηματοδότησης) των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών και αποφάσισαν τη δημιουργία της Λέσχης Φίλων Αρη, είναι ένα ερώτημα στο οποίο μπορούν να απαντήσουν οι ίδιοι.

Δικαιώθηκαν από τη στιγμή που στα χρόνια που ακολούθησαν παρατηρήθηκε μαζική αποχώρηση επιχειρηματιών οι οποίοι χρηματοδοτούσαν τις εταιρείες, διότι –σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό της χώρας που είχε διαπιστώσει ότι «λεφτά υπάρχουν»– αντιλήφθηκαν τις περιορισμένες επιλογές της αγοράς. Κι επειδή είναι αρκετοί αυτοί που κουράστηκαν να βάζουν το χέρι στην τσέπη βγάζοντας υπέρογκα ποσά, θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Ως εκ τούτου, υποχρεωτικά (πλέον) η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων θα ακολουθήσει το μοντέλο… «η τάδε ομάδα ανήκει στον λαό της», για να αποφύγει την καταστροφή. Γι' αυτό ο Αρης είναι πρωτοπόρος...

Μέχρι στιγμής, η Λέσχη Φίλων Αρη πάνω κάτω απαριθμεί 10.000 μέλη. Στις πρόσφατες εκλογές ψήφισαν κοντά στους 4.000. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρητικά θα ασχοληθούν με τη Λέσχη έπειτα από δύο χρόνια, δηλαδή, στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. στην ΠΑΕ. Αυτή η λανθασμένη νοοτροπία είναι απαραίτητο να εγκαταλειφθεί, και επί τούτου ευθύνη έχει και η Λέσχη.

Είναι υποχρεωμένη να αυξήσει τις δραστηριότητές της, να κοιτάξει περισσότερο στην επαρχία γιατί… αυτή είναι το μέλλον. Η αλλαγή επιπέδου του συλλόγου Αρη εξαρτάται από την επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος, κι αυτό θα πρέπει να αντιληφθεί ο Αρειανός ούτως ώστε να μην έχει την ανάγκη (και το χρήμα) κανενός άλλου εκτός οικογένειας. Σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση με την προοπτική αλλαγών στο καταστατικό, και στις συζητήσεις που γίνονται λίγο πολύ υπάρχει το άγχος περί του ποσοστού των μελών που θα παρευρεθεί. Κι εκεί ακόμη θα φανεί κατά πόσο τα μέλη αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους, αλλά και τη σημασία της Λέσχης.

Σπουδαίο ρόλο στην κατεύθυνση αύξησης των μελών θα παίξει ασφαλώς και η ομάδα. Η απουσία από την Ευρώπη αποτελεί σημαντικό πλήγμα, εκτιμήθηκε το μέγεθος της ζημιάς στην ΠΑΕ, γι’ αυτό στη περίοδο του καλοκαιρινού κινήθηκε (ουσιαστικά) προς τη κατεύθυνση διατήρησης των διεθνών σχέσεων που έχει επιτύχει. Υπό την έννοια ότι η Μπόκα Τζούνιορς θα έρθει για δεύτερη διαδοχική χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Τα ΜΜΕ της Αργεντινής θα ασχοληθούν εκ νέου εκτενώς με το θέμα, ο Αρης θα απολαύσει μια πρώτης τάξεως διαφήμιση και η σχέση θα διατηρηθεί, ενώ μην σας προκαλέσει έκπληξη αν πριν από το φιλικό παιχνίδι επιβεβαιωθεί αυτή η συνεργασία και σε επίπεδο… παίκτη. Το φιλικό παιχνίδι με τη Νάπολι επίσης εντάσσεται στην ίδια πλευρά, ενώ ηγετικά στελέχη της Πάρμα έχουν αναφερθεί κατά καιρούς στη συνεργασία που υπάρχει με τον Αρη. Η ΠΑΕ είναι λοιπόν (επίσης) υποχρεωμένη να κοιτάξει και την –εκτός συνόρων– εικόνα της και να καλύψει την απουσία της επόμενης χρονιάς.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags