Facebook Pixel Και η UEFA;
| 2011-06-22 12:26:00

Και η UEFA;

Και η UEFA;

Εδώ και μέρες παρακολουθούμε ένα μπρα ντε φερ μεταξύ της ΕΠΟ και του ΟΦΗ. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.

Ο ΟΦΗ έχει προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της σύστασης της επιτροπής αδειοδότησης, που του στέρησε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στα πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ και στη Σούπερ Λιγκ. Ο ΟΦΗ πιέζεται να υποχωρήσει, αλλά δεν το κάνει. Κυρίως γιατί δεν φοβάται ότι θα τιμωρηθεί.

Η ΕΠΟ, βέβαια, κάνει ό, τι μπορεί για να τον τρομάξει. Χθες ήρθε στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας της UEFA κ. Τζιάνι Ινφαντίνο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο και τον ΓΓΑ κ. Μπιτσαξή και να συζητήσουν το ζήτημα. Γενικός γραμματέας της UEFA δεν έχει έρθει στην Ελλάδα ούτε τον καιρό που αυτή απειλούνταν με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γιατί ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γκαγκάτσης τσακωνόταν με τον εκάστοτε υφυπουργό Αθλητισμού. Η επίσκεψη του συγκεκριμένου παράγοντα στην Ελλάδα είναι η σημαντικότερη σε ποδοσφαιρικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια: ο πρόεδρος της UEFA κ. Μισέλ Πλατινί όποτε ήρθε, έκανε κυρίως διακοπές.

Ο κ. Ινφαντίνο, που είναι ο νούμερο 2 στη λίστα των αξιωματούχων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, είπε πως η UEFA θα εξετάσει και το πώς συστάθηκε η ελληνική επιτροπή αδειοδότησης και τον φάκελο του ΟΦΗ. Ακόμα όμως κι αν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφανθεί ότι η επιτροπή συστάθηκε καλώς και ο φάκελος είναι για τα σκουπίδια, και πάλι ο ΟΦΗ έχει πάρει προβάδισμα στη μάχη με την ΕΠΟ. Για έναν απλούστατο λόγο: όλες αυτές οι (πιθανές) ετυμηγορίες δεν υποχρεώνουν τους ανθρώπους του να αποσύρουν την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια! Ο ΟΦΗ μετέτρεψε ένα δικό του πρόβλημα σε πρόβλημα της ομοσπονδίας.

Το πράγμα είναι απλό: ή η ΕΠΟ αποφασίζει να εφαρμόσει τον δικό της κανονισμό που απαγορεύει στις ομάδες να προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια ή ο ΟΦΗ θα γελοιοποιήσει το αυτοδιοίκητό της. Θα γελοιοποιηθεί και η UEFA; Εδώ που έμπλεξε, μάλλον ναι! Ο ΟΦΗ, όσο βλέπει ότι απέναντί του έχει ανθρώπους εγκλωβισμένους από τον φόβο της απλούστερης των εξουσιών τους, που δεν είναι άλλη από την επιβολή των κανονισμών, θα συνεχίσει να μπλοκάρει τα πλέι οφ επιβάλλοντας ως λύση τα θέλω του.

Ναι, η Κερατέα έκανε σχολή...

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags