Facebook Pixel «Να τηρήσει το νόμο ο Ψωμιάδης...»
| 2011-06-22 13:00:00

«Να τηρήσει το νόμο ο Ψωμιάδης...»

«Να τηρήσει το νόμο ο Ψωμιάδης...»

Στο θέμα της ενδεχόμενης συγχώνευσης Ηρακλή και Καβάλας αναφέρθηκε o δήμαρχος Καβάλας, Κώστας Σιμιτσής, τονίζοντας πως οι κάτοικοι είναι στεναχωρημένοι με τον κίνδυνο διάλυσης του ΑΟΚ κι ότι ο Ψωμιάδης πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες του.

Αναλυτικά, όσα είπε ο δήμαρχος Καβάλας στο gazzetta.gr για το ενδεχόμενο μετονομασίας της ομάδας, αλλά και το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με την πληρωμή ποσοστού για την εκμετάλλευση του γηπέδου από τη διοίκηση Ψωμιάδη.

- Kύριε Σιμιτσή, καταρχάς πώς βλέπετε την κίνηση του κ. Ψωμιάδη να μετονομάσει την Καβάλα σε «Νέο Ηρακλή» και να μετακινήσει την ομάδα στη Θεσσαλονίκη;

- Κοιτάξτε, ο κ. Ψωμιάδης είναι επιχειρηματίας και μπορεί να πάρει την ομάδα και να πάει όπου θέλει αυτός. Είναι ανώνυμη εταιρία. Σαν επιχειρηματίας θα κοιτάξει το δικό του καλό, αφού αυτός βάζει τα λεφτά του. Το θέμα όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ο δήμος δεν έχει πάρει ούτε ευρώ από την εκμετάλλευση του δικού μας γηπέδου από την ομάδα, την ΠΑΕ Καβάλας. Πρέπει να λειτουργούν επιτέλους όλοι με βάση τους νόμους που υπάρχουν.

- Στο τελευταίο σκέλος της απάντησής σας αναφέρεστε προφανώς στον διαξιφισμό που υπάρχει ανάμεσα στον δήμο και στη διοίκηση της ΠΑΕ...

- Δεν υπάρχει κανένας διαξιφισμός. Ο νόμος προβλέπει την πληρωμή στον δήμο του 15% από τα έσοδα της ΠΑΕ Καβάλας. Η συμφωνία που είχαμε κάνει με τον κ. Ψωμιάδη προέβλεπε μέρος των εισιτηρίων και των διαφημίσεων, εμείς απαιτούμε μόνο τα εισιτήρια, τίποτα άλλο. Ο νόμος το λέει καθαρά ότι η ομάδα που εκμεταλλεύται το γήπεδο της πόλης, πρέπει να πληρώνει κάποιο ποσό. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, χρόνια τώρα.

Και μάλιστα κάθε χρόνο τα έξοδα για τη συντήρηση του γηπέδου, τον καθαρισμό, τα πλήρωνε ο δήμος. Περίπου 200.000 ευρώ. Τα έσοδά μας πού είναι; Σε μια τέτοια δύσκολη εποχή, την εποχή του μνημονίου και της κρίσης, οι νόμοι πρέπει να είναι υπεράνω όλων και να τηρούνται στο ακέραιο. Αλλιώς θα θεωρηθώ ως «άπιστος» προς τον δήμο, τους κατοίκους της Καβάλας και εγώ θα κινδυνεύσω ακόμα και με φυλάκιση.

Η Καβάλα μάς χάρισε επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια, χαρές στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν γίνεται να μην έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από την εκμετάλλευση του γηπέδου. Αν η Βουλή πει πως η ΠΑΕ θα χρησιμοποιεί το γήπεδο δωρεάν, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Ο κ. Ψωμιάδης λοιπόν αποφάσισε πρόσφατα να πραγματοποιήσει τη μεταφορά της ομάδας στο γήπεδο του Μακεδονικού στην Πολίχνη. Ο δήμος Καβάλας δεν ευθύνεται γι’ αυτό, αυτό το ξέρουν όλοι οι Καβαλιώτες.

- Σαν δήμαρχος της πόλης πάντως πιάνετε τον παλμό των κατοίκων. Ποια είναι η άποψη για ενδεχόμενη διάλυση της τοπικής ΠΑΕ;

- Φυσικά και είναι όλοι στεναχωρημένοι. Ο ΑΟΚ έχει προσφέρει επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό, τα τελευταία χρόνια με τον κ. Ψωμιάδη καθιερώθηκε στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και μπράβο για αυτό στη διοίκηση. Ο τρόπος όμως που αποφασίζει ενδεχόμενη φυγή είναι επιπόλαιος. Ωστόσο, όπως προείπα αυτός βάζει τα λεφτά, δικιά του είναι η ομάδα και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Εμείς έχουμε κάνει συμφωνία για το γήπεδο, η οποία δεν έχει τηρηθεί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags