Facebook Pixel Για πάντα στην πρώτη γραμμή...
| 2011-06-22 13:42:00

Για πάντα στην πρώτη γραμμή...

Για πάντα στην πρώτη γραμμή...

O Δημήτρης Χατζηχρήστος μίλησε για όλα τα θέματα γύρω από την ΑΕΚ, τόσο την Ερασιτεχνική όσο και την ΠΑΕ και έστειλε μήνυμα προς φίλους και εχθρούς: "Θέλουμε ενιαία ΑΕΚ και αδιαίρετη με πράξεις, όχι με λόγια".

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και αρχηγός της Original 21 (η λέξη αρχηγός τον ενοχλεί αλλά ας μας συγχωρέσει) μίλησε στο Sport24.gr ενόψει τον εκλογών της Κυριακής και εν μέσω εξελίξεων με τους τρεις συνδυασμούς της Ερασιτεχνικής.

Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος αναφέρθηκε στις εκλογές (22/6) και ξεκαθάρισε πως: "όποιος βγει να λειτουργήσει χωρίς παρενέργειες", ενώ συμπλήρωσε πως θα συνεχίσει ως μέλος που γουστάρει περισσότερο. Μίλησε για τις εξελίξεις στην ΠΑΕ και το εγχείρημα Supporters, το μπάσκετ, αποκάλυψε την κρυφή του ελπίδα για Αδαμίδη και ως αρχηγός της Original τόνισε πως: "θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την βία, με τον δικό μας τρόπο".

"Ασχολούμασταν με την Ερασιτεχνική και πριν γίνουμε θεσμικοί παράγοντες"

- Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σε λίγες μέρες είναι οι εκλογές, εσείς δεν θα συνεχίσετε ως πρόεδρος, θα συνεχίσετε από κάποιο άλλο πόστο;

"Σαν πρόεδρος όχι, δεν θα συνεχίσω σαν πρόεδρος, θα συνεχίσω σαν αυτό που ήμουνα και πριν γίνω πρόεδρος. Κανείς μας δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα, έτσι τουλάχιστον πρέπει να είναι και επειδή πιστεύω ότι πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους να προσφέρουν στην ΑΕΚ γι' αυτό και δεν θα είμαι πρόεδρος στην επόμενη τριετία. Εγώ ανέλαβα κάτω από ειδικές συνθήκες για να σταματήσω τις ταμειακές διευκολύνσεις, οι οποίες οδηγούσαν την ΑΕΚ με ιλιγγιώδη ρυθμό στον γκρεμό και επειδή έπρεπε να σταματήσει αυτό το φιάσκο, για αυτό και αναγκάστηκα να παρέμβω.

Με την ερασιτεχνική ΑΕΚ ασχολούμασταν και πριν γίνουμε θεσμικοί παράγοντες, θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι όποιος νομίζει ότι μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ μόνο κάτω από θεσμικό πλαίσιο, αγαπάει τον εαυτό του περισσότερο από την ΑΕΚ. Επειδή όμως εμείς αγαπάμε την ΑΕΚ περισσότερο από τον εαυτό μας θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε και ιδιαίτερα όσον αφορά τον εαυτό μου, κάτω από την ιδιότητα του απλού μέλους του συλλόγου, με την οποία ιδιότητα έχω μεγαλύτερη οικειότητα και το γουστάρω περισσότερο το απλό μέλος, από τον θεσμικό παράγοντα.

Γιατί εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος σαν θεσμικός ότι έχει λόγους να το κάνει, είτε από φιλοδοξίες, είτε από συμφέρον, ενώ ένα απλό μέλος του σωματείου που βοηθάει και δίνει την ψυχή του δεν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί από τίποτα. Εγώ δόξα το Θεό χαρακτηρίστηκα από τα πάντα και από τους πάντες και αυτό είναι ένα βάρος δυσβάσταχτο που δεν μπορεί να το σηκώσει κανείς εύκολα, τρία ολόκληρα χρόνια, να κρίνεσαι από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο. Αρκετά κρίθηκα, είναι πολύ εύκολα να κρίνεις τον άλλον, καιρός να κριθούν και άλλοι".

- Ποιά θα είναι λοιπόν η επόμενη μέρα στην Ερασιτεχνική;

"Η επόμενη μέρα θα είναι μετά τις εκλογές. Εκεί θα φανεί και θα ξέρουμε πως θα πορευτεί το σωματείο. Καλό θα είναι αυτός που θα βγει να βγει με απόλυτη πλειοψηφία για να μπορεί να λειτουργήσει χωρίς παρενέργειες γιατί δυστυχώς επειδή υπάρχει απέραντη δόση ζήλιας, φαντασμαγορική δόση εμπάθειας, δεν μπορεί να κάνει κάποιος εύκολα τη δουλειά του εκεί παρά μόνο άμα έχει ισχυρή πλειοψηφία. Κοινός να μην τον ζαλίζουν οι μειοψηφούντες για αυτό και άλλωστε αποδείχτηκε ποιοι ενδιαφερόντουσαν πραγματικά για την ΑΕΚ και ποιοι ενδιαφερόντουσαν για την ΑΕΚ σε σχέση με τον εαυτό τους.

Στο τέλος καταντήσαμε να μην έρχετε κανένας στα συμβούλια με διάφορα προσχήματα και με διάφορες δικαιολογίες γιατί ξέρανε ότι ήταν μειοψηφία, δεν τους ενδιέφερε καν να ακουστεί η άποψη τους ή να γραφτεί στα πρακτικά, τους ενδιέφερε να κάνουν κουμάντο. Εμένα δεν με ενδιέφερε όμως να κάνω κουμάντο και αυτό αποδείχτηκε τα τρία χρόνια".

"Όποιος θέλει, ανήκει στην Original"

- Η θέση της Original στην Ερασιτεχνική από εδώ και πέρα;

"Η θέση της Original στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ ήταν πριν αναλάβει επίσημα, ήταν τότε που ανέλαβε επίσημα θα είναι και τώρα που θα στηρίξει το καινούριο ψηφοδέλτιο, το οποίο θα είναι μια συνέχεια ουσιαστικά του έργου και όλων αυτών που έκανε η Original τα τρία αυτά χρόνια. Οι άνθρωποι που θα κληθούν να διεκδικήσουν την ψήφο του σώματος, θα αποτελέσουν ουσιαστικά αλλά και τυπικά, μια συνέχεια της προσπάθειας του έργου και του δρόμου που ανοίχτηκε από εμένα και τους πιστούς συνεργάτες".

- Πως θα μπορούσε ο κόσμος πλην της Original, να μπορέσει να στηρίξει κάποιον τον οποίον θεωρεί ικανό για να πάρει στα χέρια του την Ερασιτεχνική;

"Η Original στην προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε, για όλους όσους θέλουν να έχουν σωστή άποψη, προσπάθησε να εμπλουτίζει τις προσπάθειες της και από ανθρώπους οι οποίοι δεν ήταν στον πυρήνα των οπαδών στο γήπεδο δεν εμπλέκονται σε διάφορες άλλες δραστηρίοτητες. Άλλωστε την πρώτη χρονιά που κατεβήκαμε στις εκλογές, το ψηφοδέλτιο της Original είχε μέσα 5-6 ανθρώπους οι οποίοι δεν ήταν από την Original.

Την Original δεν την ενδιαφέρει να αναδεικνύει τον εαυτό της, την ενδιαφέρει να προσελκύει κόσμο ο οποίος κόσμος όταν γνωρίζει την Original, καταλαβαίνει ποιο ακριβώς είναι το έργο της, ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος της και τι ακριβώς εξυπηρετεί. Έχουμε φέρει κοντά μας κατά καιρούς, τους πάντες και τα πάντα. Άλλοι απογοητεύτηκαν από εμάς, άλλοι κατάλαβαν, συνέχισαν, βοηθάνε συσπειρώθηκαν στην Original, χωρίς να σημαίνει ότι ή είσαι εξ ορισμού στην Original ή δεν είσαι. Δεν είμαστε οργάνωση η οποία έχει μέλη ή δεν έχει μέλη, ή ανήκεις ή δεν ανήκεις. Όποιος θέλει μπορεί να ανήκει στην Original, δεν λειτουργούμε με τις προδιαγραφές ενός οργανωμένου συνδέσμου φιλάθλων.

Επί της ουσίας λειτουργούμε σαν μια πολύ πολύ μικρή, σαν μια πολύ πολύ μεγάλη παρέα, με ότι θετικό ή αρνητικό κρίνει αυτό. Και για αυτό ίσως να έχουμε παραμείνει 15 χρόνια στην πρώτη γραμμή. Τελικά όλες οι συνταγές που έχουμε ακολουθήσει και έχουμε εφαρμόσει, ίσως να είναι αυτές το μυστικό της πολύχρονης παρουσίας μας στο χώρο της ΑΕΚ σε αντιδιαστολή με όλες τις άλλες συνταγές που έχουν ακολουθήσει διάφοροι και δεν τους βγήκε".

"Να τα βάλει σε τσάντα και να τα φέρει"

- Υπάρχουν ακόμα δύο συνδυασμοί για τις εκλογές με τον κ. Νεστορίδη και τον κ. Γεωργαντζόγλου. Μάλιστα ο δεύτερος έκανε και κάποια πρόσκληση προκειμένου να δείτε από κοντά το 1 εκ. που υπόσχεται ότι θα βάλει στην Ερασιτεχνική.

"Ο πρώτος συνδυασμός, είναι πίσω από τον Ανατολιωτάκη και έχουν βάλει μπροστά τον Νεστορίδη. Τον Νεστορίδη εμείς τον λατρεύουμε. Κανένα σχόλιο επιπλέον.

Όσον αφορά τον κ. Γεωργαντζόγλου, τον περιμένουμε στα γραφεία της Ερασιτεχνικής να μας δείξει χειροπιαστά το 1 εκ. ευρώ, να το κάνει δωρεά στο σωματείο. Εάν το κάνει αυτό θα αποσυρθούμε. Να κάνει το ίδιο όπως κάναμε εμείς με τις 200.000 ευρώ, όταν αναλάβαμε. Να τα βάλει σε μια τσάντα και να μας τα φέρει όπως κάναμε εμείς πριν από 3 χρόνια".

"Το μπάσκετ αποκλειστικά θέμα Φιλίππου"

- Με το μπάσκετ τα πράγματα δυστυχώς δεν πήγαν όπως τα ήθελε η διοίκηση της ΚΑΕ και πλέον μπαίνει σε δύσβατα μονοπάτια

"Το μπάσκετ είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τον κ. Φιλίππου. Όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν. Είναι καθαρά και αποκλειστικά θέμα του κ. Φιλίππου, ο οποίος εσκεμμένα μεθοδικά και με πλήρη μαεστρία κρύβεται, αποφεύγει και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Πληρώνει μόνο την εφορία για να είναι καλυμμένος και από εκεί και πέρα τρεχάτε Καραμανλήδες και διάφοροι τέτοιοι.

- Υπάρχει μέλλον;

"Η ΑΕΚ εκτός από το παρελθόν είναι συνυφασμένη και με το παρόν αλλά κυρίως και με τον μέλλον. Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς ΑΕΚ".

"Ενιαία ΑΕΚ και αδιαίρετη με πράξεις"

- Σε έντεκα μέρες έχουμε εκλογές, ποιο είναι το μήνυμα σας ως πρόεδρος;

"Στηρίζουμε την προσπάθεια που έγινε τρία χρόνια, με τους ανθρώπους που θα μας αντιπροσωπεύουν και θα κληθούν να τη συνεχίσουν και προσπαθούμε να τους βγάλουμε με κάθε τρόπο ως πλειοψηφικό σχήμα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς τρικλοποδιές και χωρίς τανζανιές. Η παρουσία μας τρία χρόνια εκεί νομίζω ότι το εγγυάται αυτό. Δεν πήγαμε εκεί ούτε περάσαμε από εκεί για να συνδυάσουμε τον εαυτό μας με ότι έγινε.

Με την παρουσία την δική μας εκεί, εν εγράφησαν στο σωματείο 1200 μέλη, νούμερο ρεκόρ, έγιναν δωρεές ύψους 1.200.000 χιλιάδων ευρώ, δωρεές και όχι δανεικά και αγύριστα που λέμε, διορθώθηκε η σχέση, την οποία είχε πάρει ο διάολος, με την ΠΑΕ και φτάσαμε σε ένα σημείο να μπορούμε πλέον από κοινού να πηγαίνουμε στην πολιτεία και να καταρρίπτουμε το επιχείρημα της που μέχρι τότε εκδηλωνόταν ποικιλόμορφα του στυλ λέγοντας: "βρείτε τα μεταξύ σας και μετά ελάτε να μιλήσουμε για το γήπεδο". Η εξομάλυνση της σχέσης με την ΠΑΕ, ήταν η μεγαλύτερη αιτία να μπορέσει να μας δεχτεί η πολιτεία σαν μια ενιαία ΑΕΚ, διότι μέχρι τότε όλοι διακήρυτταν, όλοι επικαλούντο και όλοι διατυμπάνιζαν για μια ενιαία ΑΕΚ και φρόντιζαν να τις τρέχουν και τις δύο ΑΕΚ στα δικαστήρια.

Εμείς προσπαθήσαμε να μην τις έχουμε στα δικαστήρια, να μπορούν να βρούνε μια άκρη αυτές οι δύο ΑΕΚ γιατί όταν λέγαμε και όταν λέμε εμείς η ΑΕΚ ενιαία και αδιαίρετη τουλάχιστον καλό είναι να το αποδεικνύουμε στην πράξη. Όχι από την μια να λέμε η ΑΕΚ είναι μια ενιαία και αδιαίρετη και από την άλλη να είμαστε στα δικαστήρια. Όπως επίσης καλό θα ήταν εφόσον πιστεύουμε ότι η ΑΕΚ είναι μια ενιαία και αδιαίρετη να υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο στις εκλογές της ερασιτεχνικής. Άσε βέβαια που άνθρωποι που θέλουνε να υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο θέλουν να είναι σε πόλεμο με την ΠΑΕ. Πως γίνεται από την μία ένα ψηφοδέλτιο και όλοι μαζί και από την άλλη να είμαστε σε κόντρα με την ΠΑΕ, εκεί δεν είμαστε ενιαία ΑΕΚ και αδιαίρετη;

Αυτό που διαπίστωσα εγώ από πάρα πολλές σχέσεις και συναναστροφές, ότι υπάρχει ένα σημαντικός αριθμός ανθρώπων, ο οποίος λειτουργεί με την φιλοσοφία "τα καλά και συμφέροντα", δεν είναι έτσι!"

ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΕ

"Δεν θα πετύχουν οι Supporters, αλλά θα τους στηρίξω"

- Πάμε σιγά σιγά και στα της ΠΑΕ. Καταρχήν το εγχείρημα των Supporters πως το βλέπετε; Υπάρχει ελπίδα;

"Δεν πιστεύω ότι θα πετύχει, δηλαδή δεν πιστεύω ότι θα φτάσει στα ποθητά νούμερα, αλλά το στηρίζω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου γιατί ξέρω πολύ καλά πως είναι να βγαίνει κάποιος άνθρωπος να κάνει μια προσπάθεια να συσπειρώσει τον κόσμο και ξαφνικά να βγαίνουν και κάποιοι άλλοι να λένε τα δικά τους. Από αυτό πάσχει η ΑΕΚ και από αυτό δεν θα γίνει ποτέ καλά. Γιατί σε τίποτα δεν θα μπορούμε να στοιχηθούμε, γιατί πάντα θα υπάρχουν κάποιοι άλλοι που θα θέλουν να κάνουν το δικό τους και να βλέπουν όλα τα πράγματα εκ του πονηρού.

Εγώ λοιπόν επειδή είμαι φύση καλοπροαίρετος, στηρίζω και με τα δύο χέρια και με όλη μου την ψυχή το εγχείρημα των Supporters, αν και πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να πετύχει,γιατί αυτό που πάνε να κάνουν, το έχουμε κάνει εμείς 3-4 φορές στο παρελθόν και δεν πέτυχε τίποτα, γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ δεν στοιχίζετε στη δυστυχία στο κίνδυνο και στην πίκρα με την τσέπη του. Μπορεί να στοιχίζετε να κατεβαίνει ένα μπούγιο 12.000 άνθρωποι στην πλατεία Κλαυθμώνος, αλλά άμα του έλεγες εκείνη τη μέρα όπως είστε 12000, βάλτε από 2 ευρώ ο καθένας, θα βάζανε οι 500 οι άλλοι θα εξαφανιζόντουσαν. Όταν τους είπε ελάτε θα κάνουμε μια βόλτα, θα φωνάξουμε, θα διαμαρτυρηθούμε και δεν θα πληρώσουμε τίποτα, ήρθαν 12000 άνθρωποι, εάν τους έλεγες θα βάλουμε και 2 ευρώ, θα ερχόντουσαν 652.

Για αυτό στηρίζω τους Supporters, γιατί ξέρω πολύ καλά πως είναι να πας να κάνεις κάτι και να το σαμποτάρουν αμέσως. Γιατί θα το σαμποτάρουν όχι γιατί δεν το πιστεύουν, αλλά σου λένε "γιατί αυτός και όχι εγώ", αυτή είναι η ιστορία. Και όσοι μας αντιπολιτεύονται, όσοι θεωρούν ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά, ενδόμυχα δεν το πιστεύουνε, απλά ζηλεύουν, θέλουνε να είναι χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη, από αυτό πάσχει η ΑΕΚ. Αυτά όλα ξέρεις πως τελειώνουν; Με μια συνεχής, συστηματική και διαρκή χαρά η οποία θα προέρχεται από έναν άνθρωπο που θα έρθει και θα βάλει πάρα πολλά λεφτά, θα χάσει πάρα πολλά λεφτά για το καλό της ΑΕΚ. Αλλά επειδή δεν υπάρχουνε τέτοιοι άνθρωποι, για αυτό φτάνουμε στις έσχατες των λύσεων, οπαδοί, Χατζηχρήστος και τέτοια, όλα αυτά είναι αστείες υποθέσεις, αστείες περιπτώσεις. Καραμανλής, μπάσκετ, δεν βλέπεις τι γίνεται;"

"Εμπιστεύθηκαν λάθος άνθρωπο οι Παππάς και Νοτιάς"

- Ποιά η άποψη σας για τους Αδαμίδη, Παππά και Νοτιά;

Ο Αδαμίδης είναι πρόεδρος της ΠΑΕ, προσπαθεί για το καλύτερο, δεν έχει και τις καλύτερες γνώσεις που να μπορεί να αντεπεξέλθει στο ειδικό βάρος που λέγεται ΠΑΕ ΑΕΚ, από ποδόσφαιρο ο άνθρωπος είναι απλός φίλαθλος, οπαδός της ΑΕΚ και ξαφνικά τον βάλανε απο εκεί που εκτελούσε άλλη δουλειά να κάνει τον πρόεδρο στην ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολη δουλειά, πρέπει να είσαι κάτι μεταξύ Μελισσανίδη, Γιδόπουλου, Τροχανά, Ψωμιάδη, Νικολαϊδή και δες τι γινόταν πριν για να καταλάβεις πως είναι ο πρόεδρος της ΑΕΚ. Έχεις να κάνεις δηλαδή με ψιλό απατεώνες, με τρελούς ημίτρελους, με συμφεροντολόγους, με πολυεθνικούς, δεν ξέρω. Ο τελευταίος άνθρωπος που πέρασε από την προεδρία της ΑΕΚ και τον είδα σαν πρόεδρο, να είναι ΑΕΚ και να αγαπάει την ΑΕΚ, ήταν ο Κώστας ο Γενεράκης. Αν αυτός ο άνθρωπος είχε πολλά λεφτά, ακόμα αυτός θα ήτανε.

Ο Παππάς και ο Νοτιάς, έχω ξαναπεί, εμπιστεύθηκαν λάθος πρόσωπο, αγαπάς - λατρεύεις αυτόν που εκτελεί τον Ολυμπιακό, αγαπάς - λατρεύεις αυτόν που λέει όχι στα εκατομμύρια του Κόκκαλη και προτιμάει την προσφυγομάνα ΑΕΚ, αλλά δεν τον εμπιστεύεσαι για να διοικήσει μια ανώνυμη εταιρεία. Εκεί έγινε το λάθος, τον Ντέμη τον είχαμε για άλλα πράγματα. Μέχρι την συσπείρωση του κόσμου, το πέτυχε μια χαρά, όταν μπήκε στη διαδικασία να φέρνει και να διώχνει παίκτες, να κάνει μανατζεριλίκια, να φτιάχνει τραγουδάκια να προτιμάει τοποθεσίες γηπέδων και να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο να λειτουργεί μια ολόκληρη ΠΑΕ, εκεί το χάλασε και είναι κρίμα γιατί αυτό ήταν το τελευταίο χαμένο στοίχημα για την ΑΕΚ.

- Ισχύει η κίνηση του Παππά για το Χάντμπολ;

Βέβαια, ο Παππάς έδωσε 25 χιλιάρικα και έχει ξαναδώσει. Ο Παππάς κατάφερε να έχει βάλει 10-15 εκ ευρώ και ο κόσμος τον βρίζει. Και έβαλε 25 χιλιάρικα και ο κόσμος τον αποθεώνει. Άρα λοιπόν, κάτι δεν έχει γίνει καλά. Για φαντάσου να είχε βάλει αυτός ο άνθρωπος στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ 1 εκ. ευρώ, θα είχαμε πάρει και στο βόλεϊ πρωτάθλημα, παντού θα είχε ανέβει η ΑΕΚ. Θα τον λατρεύαμε, θα τον είχα πάρει στους ώμους μου και θα τον γυρνούσα γύρω γύρω.

"Έχω κρυφή ελπίδα, ότι ο Αδαμίδης θα πετύχει στην ΑΕΚ"

- Πως βλέπετε τα πράγματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα για την επόμενη χρονιά;

Μαύρα. Κοίτα να δεις, όταν μου κάνουνε αυτή την ερώτηση, απαντάω ότι θα πάρουμε του χρόνου το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά αυτό το απαντάω ψυχολογικά, ΑΕΚτζήδικα και επειδή έτσι πρέπει να είναι. Και όπως τα βλέπω είναι απρόβλεπτα. Μπορεί να πάρεις το Κύπελλο και του χρόνου και να φας 4 γκολ από την Ξάνθη μέσα στο ΟΑΚΑ. Λέμε τώρα. Έχω πει ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα, γιατί είχες και έναν παίκτη που έκανε λίγο τη διαφορά, μπορούσε ο Χιμένεθ να στηρίζεται πάνω του, έφυγε και αυτός και έφυγε με το καλύτερο πέρασμα σε σχέση με τον Τζιμπούρ και τον Μπλάνκο. Θα μπορούσε ο Μπλάνκο να ανανεώσει το συμβόλαιο του και να πάρει και η ΑΕΚ κάποια λεφτά. Αλλά επειδή δεν ήταν παικταράς...

Επίσης χαιρετισμούς σε όλους του δημοσιογράφους, συναδέλφους σου, που μας λέγανε κάθε Χριστούγεννα κάθε καλοκαίρι και κάθε πρωτομαγιά ότι έχει υπογράψει στον Παναθηναϊκό, ή έχει μπει σφήνα ο Ολυμπιακός. Δεν ξέρω πόσο χρονών θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο Σκόκο και που θα αγωνιστεί, αλλά δεν έχει υπογράψει ούτε στον Παναθηναϊκό, ούτε στον Ολυμπιακό. Ξέρεις πόσο μεγάλη πληγή δημιούργησε στην ΑΕΚ και πόσο πολύ τραυμάτισε την ψυχολογία του κόσμου όλη αυτή η φιλολογία που έβγαινε από από διάφορους δημοσιογράφους κάθε τρεις και λίγο ότι ο Σκόκο έφυγε ή ότι είναι φευγάτος; Χωρίς κανένα κόστος. Όποιος δημοσιογράφος ήθελε, έβγαινε και το έλεγε. Ξεσηκωνόταν ένας ολόκληρος κόσμος και έλεγε, άκουσες τι είπε ο τάδε; Και μετά βγαίνουν διάφοροι ΑΕΚτζήδες και λέγανε "ναι ξέρω εγώ, μου είπανε κάποιοι".

- Αυτό όμως δεν οφείλεται στην εκάστοτε διοίκηση που έχει η ομάδα;

Ε τι να κάνουμε; Αυτή την διοίκηση έχουμε. Δυνατή διοίκηση θα είχαμε εάν έβγαινε μπροστά ο Παππάς, ο Παππάς δεν μπορεί να βγει για λόγους που έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα του, ο Νοτιάς δεν μπορεί να βγει για οικογενειακούς λόγους, οι άλλοι την κοπάνισαν όλοι.

Έχω μια κρυφή ελπίδα, ότι ο Σταύρος Αδαμίδης θα πετύχει πράγματα στην ΑΕΚ, αλλά είναι σε πολύ άσχημη συγκυρία. Άμα έχεις δύο - τρεις παίκτες καλούς και τους διώχνεις και αυτούς. Θα πετύχει ο Σιαλμάς; Θα βγει ο Κοντοές; Γυρίσαμε σε εποχή Μπούρμπου και Κρασσά εάν δεν έχεις καταλάβει. Που βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό να αποτύχεις, επειδή αυτή οι παίκτες είναι μέτριοι προς το καλό. Όλα είναι θέμα κόσμου, αν ο κόσμος πάει και στηρίζει στο γήπεδο αυτή την ομάδα...

Αλλά και ο κόσμος διχάζεται, από τον Νεστορίδη μέχρι τον Μπάγεβιτς και μετά στους παράγοντες, Γιδόπουλος , Μελισσανίδης.

- Ποια η άποψη σας για την κίνηση της ΠΑΕ να κλείσει όλο το πάνω διάζωμα προκειμένου να κάνει το ΟΑΚΑ πιο έδρα

"Θα το κρίνουμε στην πράξη, εκ των προτέρων δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Αυτή είναι μια πρόταση που την είχα προτείνει πριν από ένα χρόνο αν θυμάμαι καλά, αλλά φυσικά επειδή την είχα κάνει εγώ δεν εισακούστηκε. Τώρα πέρασε λίγο ο καιρός και την πραγματοποίησαν. Θα δούμε".

ΦΑΚΕΛΟΣ ORIGINAL

"Η προσωπολατρία και η διχόνοια, δύσκολα θα ξεπεραστεί στην ΑΕΚ"

- Για ένα ποσοστό του κόσμου της ΑΕΚ, η Original έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα

"Εντάξει, την Original ξέρουνε, αυτή δραστηριοποιείται, με αυτή θα ασχολούνται. Επειδή την ξέρουνε για αυτό την έχουν βάλει στο μάτι. Στις επιτυχίες όλο το γήπεδο φωνάζει Original, στις αποτυχίες φταίει η Original. Οκ, κανένα πρόβλημα, δεν χαλάμε καρδιές κανενός".

- Πως θα μπορέσει ο κόσμος να ξεφύγει από την προσωπολατρία και διάφορες καταστάσεις που βάζουν την ΑΕΚ σε δεύτερη μοίρα, "αυτοί είναι Original, εγώ με τον Μπάγεβιτς κτλ";

"Ακατόρθωτο. Αυτό είναι ακατόρθωτο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει εύκολα, όπως σου είπα και πριν, ο κόσμος για να επιστρέψει θέλει χαρά, μόνο η χαρά συσπειρώνει, η μπάλα στα δίχτυα ενώνει. Πάντα θα αναφέρω το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Πρέλεβιτς. Όταν η ΑΕΚ δεν υπήρχε πουθενά στο μπάσκετ, πηγαίναμε εγώ και άλλοι 57 άνθρωποι, έφερε ο Γρανίτσας με λεφτά του Φιλίππου τον Πρέλεβιτς και όταν πήγαμε στο Hilton για να δούμε τον μεγάλο Πρέλεβιτς του ΠΑΟΚ που θα ερχόταν στην ΑΕΚ, είδαμε επιπλέον 200 άτομα για να δούνε τον παίκτη. Άνθρωποι που δεν πάταγαν στο γήπεδο, ήρθανε να δούνε τον Μπάνε".

"Η Original θα προσπαθήσει να βρει τη λύση με τα επεισόδια"

- Έγιναν τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου και δυστυχώς η κερκίδα της Original βρέθηκε στο επίκεντρο, καθώς κόσμος που ήταν άσχετος με την ομάδα μπήκε στο γήπεδο με άλλα σχέδια. Τι σκέφτεται να κάνει η Original για αυτά τα περιστατικά; Να προστατέψει και την ίδια την οργάνωση αλλά και την ΑΕΚ;

"Αυτό που σκέφτεται να κάνει η Original δεν είναι ανακοινώσιμο. Το τι θά κάνει, είναι δικός μας λογαριασμός και πως θα το λύσουμε. Θα προσπαθήσει να το λύσει η Original, θα προσπαθήσει, θα προσπαθήσει...

- Στις αρχές του 2004 είχαμε το "Πάρτι" σε κάθε αγώνα. Φέτος ξεκινάμε όπως και τότε. Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει το "πάρτι";

"Το πάρτι; Φυσικά! Με μια προϋπόθεση, να έχουμε 6 σερί νίκες στα πρώτα 6 ματς του πρωταθλήματος".

Πηγή: Sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags