Facebook Pixel "Το μπάσκετ θα γίνει ποδόσφαιρο"
| 2011-06-22 15:37:00

"Το μπάσκετ θα γίνει ποδόσφαιρο"

"Το μπάσκετ θα γίνει ποδόσφαιρο"

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος του Γιάννη Φιλίππου και νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ ΑΕΚ, την απόφαση του ΑΣΕΑΔ.
 

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Όπως έχω ξαναπεί δεν σχολιάζω τις δικαστικές αποφάσεις. Όμως, μπορώ να σχολιάσω τις συνέπειες που αυτή θα έχει στο Ελληνικό μπάσκετ. Ο Δελημπαλταδάκης επανειλημμένα έχει δηλώσει ο ίδιος ότι είναι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ηλυσιακός. η πρωτόδικη απόφαση αναφέρει τις δηλώσεις του ιδίου σε περιοδικά και ιστοσελίδες που δεν διέψευσε ποτέ, όπως και τις δηλώσεις του στο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ και την παρουσία του ως Προέδρου του Ηλυσιακού από τον Βασίλη Οικονομίδη Πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ.

Τέλος, ο ίδιος ο Γαμπιεράκης δήλωσε και δεν διέψευσε τη συνέντευξή του στον sport fm ότι έχει συμφωνήσει να αγοράσει τις μετοχές του Ηλυσιακού από τον Δελημπαλταδάκη. Η απόφαση αρνείται τα τρία αυτά στοιχεία και τελικά κρίνει ότι ακόμη και εάν ο ίδιος ο Δελημπαλταδάκης ομολογήσει ότι είναι ο ιδιοκτήτης, αυτό δεν έχει νομική σημασία διότι δεν κατέχει ο ίδιος τις μετοχές! Άρα, ουσιαστικά παροτρύνει όλους τους διαμεσολαβητές αθλητών να αγοράσουν μία Ομάδα αλλά να βάλουν μπροστά 5 ασχέτους. Στο νόμο και τις γενικές αρχές του αστικού δικαίου υπάρχει η έννοια του παρένθετου προσώπου (δηλαδή του αχυρανθρώπου).

Γιατί ο νομοθέτης επέλεξε να χαρακτηρίζει ως παράνομη την τοποθέτηση αχυρανθρώπου; Η απάντηση είναι προφανής: γιατί δεν θέλει να συγκαλύψει παράνομες πράξεις όπως εν προκειμένω είναι ο έλεγχος μίας ΚΑΕ από διαμεσολαβητή - ατζέντη αθλητών (που απαγορεύει ο αθλητικός νόμος). Εδώ λοιπόν η απόφαση καταργεί την έννοια του παρένθετου προσώπου και υποκριτικά καταλήγει ότι δεν έχει σημασία ακόμη και εάν ο ίδιος λες ότι έχεις τις μετοχές. Από τη στιγμή που έχεις βάλει άλλους "μπροστινούς" δεν τιμωρείσαι!

Είπα στον ΕΣΑΚΕ ότι πολύ σύντομα μία από τις ομάδες που θα μάχονται για τη σωτηρία τους την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αισθανθούν πολύ νωρίς τις συνέπειες της απόφασης αυτής. Θα κτυπούν τα κινητά στους πάγκους, θα ορκίζονται οι παίκτες ότι θα σκοτωθούν για τη νίκη της ομάδας τους αλλά δεν θα έχουν την απαιτούμενη ενέργεια, οι διαιτησίες θα είναι αμφιλεγόμενες αλλά μόνον ένας δεν θα μπορεί να κατηγορηθεί, γιατί τώρα είναι αθώος με δικαστική απόφαση! Τότε όμως, θα είναι πολύ αργά και γι' αυτούς και για το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο οδεύει με μαθηματική ακρίβεια εκεί που βρίσκεται εδώ και καιρό το Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags