Facebook Pixel "Λεφτά υπάρχουν" στον ΠΑΟΚ
| 2011-06-23 09:50:00

"Λεφτά υπάρχουν" στον ΠΑΟΚ

"Λεφτά υπάρχουν" στον ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Πετρωτός εξηγεί γιατί η πολυσυζητημένη ρήση του Γιώργου Παπανδρέου ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του ΠΑΟΚ.

Η ελπίδα για ρευστότητα μέσω του ενδιαφέροντος Φλωρίδη και η ανεκμετάλλευτη αστείρευτη πηγή εσόδων.

Πού το πάνε, πού το φέρνουν στον ΠΑΟΚ, η ιστορία γυρίζει πάντα στα χρήματα. Ο κόσμος κάνει το καθήκον του και με το παραπάνω με τα διαρκείας, η ΠΑΕ έχει υιοθετήσει ένα πλάνο σφιχτής οικονομικής πολιτικής στο σχεδιασμό της νέας ομάδας, ωστόσο το οικονομικό παραμένει πρόβλημα.

Η ανάγκη για εισροή ρευστού είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη, προκειμένου να υπάρχει μία ομαλή ροή πληρωμών προς τους ποδοσφαιριστές και να κυλήσει χωρίς προβλήματα η σεζόν.

Λογικό και αναμενόμενο, λοιπον, να υποδέχθηκαν με σχετικά θετική διάθεση στην ΠΑΕ τις πληροφορίες περί ύπαρξης επενδυτικού ενδιαφέροντος μίας ομάδας επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Βασίλη Φλωρίδη, οι οποίες, μάλιστα, περνούν από το φίλτρο Ζήσης Βρύζας.

Αν τελικά τα 5-6 εκ. ευρώ που υπόσχεται η πλευρά Φλωρίδη-Σαχπατζίδη μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ θα δώσουν μία σημαντική οικονομική ώθηση σε μία πολύ κομβική περίοδο για τον σύλλογο και θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο πώλησης πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή (με πρώτο υποψήφιο τον Βιεϊρίνια).

Εκεί είναι "κρυμμένα" τα χρήματα

Ωστόσο, η οικονομική ένεση που θα δεχθεί η ΠΑΕ δεν λύνει το πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Ποιο είναι αυτό; Το να εξασφαλίσει νέες πηγές εσόδων που θα τον κάνουν πραγματικά ανταγωνιστικό απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Και λέω πραγματικά ανταγωνιστικό γιατί, όπως αποδείχθηκε, τις δύο τελευταίες περιόδους, η ομάδα έκανε μία σοβαρή προσπάθεια να κοντράρει στα ίσα τους αντιπάλους τους, πέτυχε κάποια πράγματα, όμως δεν είχε όλα εκείνα τα εφόδια που απαιτούνται για να πάρει τον τίτλο.

Την αγωνιστική υπέρβασή του, μάλιστα, ο ΠΑΟΚ την "πλήρωσε" με άνοιγμα 2,3 εκ. την περίοδο 2009-2010, ενώ εκκρεμεί η φετινή, που μέχρι σήμερα το άνοιγμα φθάνει τα 2,1 εκ. ευρώ και θα θα "κλείσει" μόνο με πώληση. Τα έσοδα, όμως -και το έχουμε γράψει και κατά το παρελθόν- δεν μπορούν να αυξηθούν με τις παρούσες συνθήκες.

Όσο μεγάλη τρέλα και να 'χει ο κόσμος, την ΠΑΕ δεν την συμφέρει να δώσει περισσότερα από 21.500 διαρκείας (5.000-6.000 ελεύθερες θέσεις είναι απαραίτητες για πολλούς λόγους), τα τηλεοπτικά θα φέρουν ένα ποσό περίπου 4,5 εκ. ευρώ φιξαρισμένο λόγω της κεντρικής διαχείρισης, ενώ λίγα επιπλέον χρήματα, ειδικά αυτή την περίοδο, μπορεί να περιμένει ο σύλλογος και από τις χορηγίες.

Παρόλα αυτά, όσοι ασχολούνται σε βάθος με τα του ΠΑΟΚ, γνωρίζουν ότι "λεφτά υπάρχουν" στον σύλλογο και είναι... κρυμμένα στην κατασκευή νέου γηπέδου. Είναι η πολλοστή φορά που μας απασχολεί το θέμα (ασχολήθηκα με αυτό και στο προηγούμενο άρθρο μου), όμως, αν ψάξει κανείς πώς πραγματικά ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει επίπεδο και θα εκμεταλλευτεί τη δυναμική του μεγαλοεπενδυτή κόσμου του, τότε μόνο εκεί καταλήγει.

Και είναι πραγματικά πολύ λυπηρό, σε σημείο που να εξοργίζεται κανείς, που αυτός ο σύλλογος με δική του έκταση στην Τούμπα δεν έχει κάνει το παραμικρό για να προωθήσει την προοπτική νέου γηπέδου, που θα τον κάνει να φύγει από τη συζήτηση για 2 ή 3 εκατομμύρια που λείπουν από τα ταμεία... για να τη βγάλουμε και φέτος.

Προσωπικά εκτιμώ, ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι πραγματικά έτοιμος να δεχθεί μία σοβαρή επιχειρηματική λύση για το θέμα. Αυτό που ακόμη αναρωτιέμαι είναι αν ισχύει το ίδιο και για τους παράγοντές του ή είναι ακόμη εγκλωβισμένοι σε λογικές άλλων εποχών.

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags