Facebook Pixel Καταστρέφοντας την παράγκα
| 2011-06-24 12:11:00

Καταστρέφοντας την παράγκα

Καταστρέφοντας την παράγκα

Η εισαγγελική έρευνα για τα στημένα παιγνίδια δείχνει ότι όταν υπάρξει συντονισμός ανάμεσα στις υπηρεσίες, ο κάθε ύποπτος, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, μπορεί να οδηγηθεί στο εισαγγελικό γραφείο. Γράφει ο Τάσος Τέλλογλου.

Τα αποτελέσματα της πολύμηνης δουλειάς της κας Πόπης Παπανδρέου και του κλιμακίου της ΕΥΠ έκαναν τη χθεσινή μέρα να μοιάζει με τις γερμανικές εφόδους σε σπίτια, γραφεία και χώρους στους οποίους μπορούν να βρεθούν πειστήρια. Δεν πήγανε οι αστυνομικοί σε όλους τους υπόπτους αλλά πήγανε στους σημαντικότερους, ενώ μερικοί φαίνεται ότι είχαν ειδοποιηθεί από πολύ ισχυρότερους παράγοντες που διαθέτουν ακόμα σημαντικές προσβάσεις στην εισαγγελία της Αθήνας και φρόντισαν να... λείπουν. Υπάρχουν ακόμα σημαντικές υποθέσεις με την έρευνα σε εξέλιξη, όπως η καταγγελία που αφορά συγγενή παράγοντα του Παναθηναϊκού για ένα γιγαντιαίο ποσό που έχει παίξει στη Μαλαισία στοιχηματίζοντας για τον αγώνα του ΠΑΟ με την Ξάνθη, σύμφωνα με την καταγγελία και μάλιστα για το σκορ και των δύο ημιχρόνων.

Δεν είναι μόνο οι παράγοντες που διώκονται για 5 κακουργήματα και 4 πλημμελήματα αλλά και οι ποδοσφαιριστές, διότι χωρίς τους «μέσα», οι «έξω» δεν θα ήταν δυνατόν να πάρουν τα χρήματά τους στην Ασία τον «νέο παράδεισο» του ελληνικού «μαύρου χρήματος» (αθλητικού, πολιτικού κα). Οι παίκτες που αποδεδειγμένα συνέβαλαν σε αλλοίωση αποτελεσμάτων πρέπει να αποκλειστούν με πολύχρονους αποκλεισμούς από το ελληνικό πρωτάθλημα, να καταστραφεί δηλαδή η επαγγελματική τους ύπαρξη σαν επαγγελματιών ποδοσφαιριστών σε συλλογικό επίπεδο και φυσικά σε επίπεδο αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Η έννοια του παιγνιδιού με την έννοια του στησίματος είναι φιλοσοφικά τόσο αντίθετη, ώστε η διακοπή του πρωταθλήματος για έναν χρόνο αν αυτό χρειαστεί από τον αριθμό των ομάδων που θα θιγούν από τη δικαστική έρευνα και θα οδηγηθούν στον υποβιβασμό, να μοιάζει επιβεβλημένη. Ο υπουργός Πολιτισμού κ Παύλος Γερουλάνος το επικαλέστηκε χθες. Το θέμα είναι πώς το υλοποιεί. Μία χρονιά χωρίς πρωτάθλημα θα ήταν μια λύση, μία χρονιά με ένα πρωτάθλημα με πολύ λιγότερες ομάδες επίσης.

Όταν φτάνει η ώρα μιας πλήρους «καταστροφής» σε επίπεδο ανανέωσης του κοινοβουλίου, της διοίκησης, των πανεπιστημίων, των ΜΜΕ γιατί να μην περάσει την ζωογόνο δύναμη της πλήρους καταστροφής και αυτό που στην Ελλάδα λέγαμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το λέγαμε έτσι γιατί από την προχθεσινή μέρα δεν υπάρχει πια όπως το γνωρίζαμε, ως «παράγκα». Ζει τη δική του μεταπολίτευση.

Πηγή: protagon.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags