Facebook Pixel Δεν είναι τυχαία "όαση" ο ΠΑΟΚ και ο λαός του
| 2011-06-27 11:29:00

Δεν είναι τυχαία "όαση" ο ΠΑΟΚ και ο λαός του

Δεν είναι τυχαία "όαση" ο ΠΑΟΚ και ο λαός του

Μέσα στο σαθρό τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου η συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ δίνει... οξυγόνο σε όσους ψάχνουν τρόπο να αναπνεύσουν
 

Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.

Τον χαρακτηρισμό "όαση" είχε χρησιμοποιήσει ο Θόδωρος Ζαγοράκης στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη μαζική ανταπόκριση των οπαδών του ΠΑΟΚ στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας της νέας περιόδου. Η αλήθεια είναι ότι, στις ζοφερές μέρες που ζούμε, η συμπεριφορά του κόσμου του "Δικεφάλου"... ξενίζει ευχάριστα και αποτελεί λόγο για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο να πιστεύουν ότι υπάρχει ελπίδα για το μέλλον. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τις αποκαλύψεις για τα παιχνίδια που παίζονταν με τη διαιτησία στην πλάτη της ομάδας (δείτε τους διαλόγους για τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός) και το δύσβατο δρόμο που ήταν "υποχρεωμένος" ο "Δικέφαλος" για να φθάσει στην κορυφή, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έστειλαν το μήνυμα ότι θα βρίσκονται και τη νέα αγωνιστική περίοδο στις κερκίδες της Τούμπας.

Αναρωτιούνται πολλοί "τι είναι αυτό στ' αλήθεια που κάνει τους ΠΑΟΚτσήδες να λειτουργούν έτσι;", "τι είναι αυτό που τους διαφοροποιεί από μεγάλη μερίδα υπόλοιπων Ελλήνων φιλάθλων;". Πριν επιχειρήσουμε να δώσουμε απάντηση, πρέπει να διευκρινίσουμε το εξής: Ότι και μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ υπήρχαν και υπάρχουν ορισμένοι που θέλουν τίτλους με οποιοδήποτε κόστος. Ζητούν από την εκάστοτε διοίκηση της ομάδας να μπει στο παρασκήνιο και να προσπαθήσει να το ελέγξει για να γίνει ο ΠΑΟΚ... βασιλιάς στη θέση των μέχρι τώρα δυναστών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να επιδιώξει η ΠΑΕ να ελέγξει τη διαιτησία, να βρει τρόπους να περνά τη γραμμή της στην ΕΠΟ και τη Λίγκα και άρα στην αθλητική δικαιοσύνη. Να ανταποδώσει, δηλαδή, όλα όσα υφίσταται σταθερά από καταβολής της Α΄ Εθνικής και κυρίως του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Είναι ΠΑΟΚ για όσα πρεσβεύει

Αυτοί, όμως, αποτελούν μειοψηφία, ένα μικρό κομμάτι που δεν μπορεί να επηρεάσει τα πιστεύω των πολλών που έγιναν ΠΑΟΚ και είναι πάντα στο πλευρό του για λόγους που αν επιχειρήσουμε να καταγράψουμε θα θέλαμε μία σειρά από άρθρα. Συνοπτικά θα αναφέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι ΠΑΟΚ για την ιστορία του, τις ρίζες του, το γεγονός ότι η δυναμική του ξεπερνά τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και απλώνεται στην κοινωνία. Το εξηγεί πολύ παραστατικά ένα ξεχωριστό "ασπρόμαυρο" κείμενο που είναι γνωστό σχεδόν σε όλους τους οπαδούς της ομάδας. Μεταξύ άλλων αυτό αναφέρει:

"Είσαι ΠΑΟΚ γιατί...

ΠΑΟΚ σημαίνει Δικέφαλος αετός, Βυζάντιο, Πόντος, Μικρά Ασία, Πόλη, Αγιά Σοφιά, ξεριγωμός, πόνος, Αλησμόνητες Πατρίδες!

γιατί έτσι έμαθες από τον πατέρα σου κι αυτός από τον δικό του κι αυτό είναι κάτι πολύτιμο που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και θα το μεταφέρεις κι εσύ στο δικό σου παιδί!

γιατί έχεις μάθει να πιστεύεις στο ανέφικτο, να κυνηγάς το όνειρο, επειδή έτσι σε οδηγεί το ΠΑΟΚτσήδικο ένστικτό σου!"

Αν θέλει κάποιος από όλους εσάς που απορείτε για τη συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ να πάρει και στην πράξη απάντηση στο "γιατί", δεν έχει παρά να δώσει το παρών στην "πρώτη" της ομάδας στην Τούμπα το απόγευμα της Δευτέρας (27/6)...

Πηγή: οlapaok.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags