Facebook Pixel Ποιος θέλει να φιμώσει το Gazzetta;
| 2011-06-28 15:18:00

Ποιος θέλει να φιμώσει το Gazzetta;

Ποιος θέλει να φιμώσει το Gazzetta;

To Gazzetta.gr... πρωτοπορεί ξανά καθώς από το βράδυ της Κυριακής είναι το πρώτο site που λειτουργεί χωρίς internet! Γιατί και πώς; Γιατί κάποιους τους πονάει…

Την πρώτη φορά είπαμε να το κρατήσουμε μεταξύ μας γιατί πιθανόν να μην αφορούσε καν τους αναγνώστες… Τη δεύτερη φορά οφείλουμε δημόσια να καταγγείλουμε το γεγονός και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Τι ακριβώς συνέβη;

Από το βράδυ της Κυριακής τα γραφεία όπου στεγάζεται το Gazzetta έχουν μείνει χωρίς τηλεφωνικές γραμμές και συνδέσεις internet. Άγνωστοι δράστες έκοψαν όλα τα καλώδια του ΟΤΕ πιστεύοντας προφανώς πως έτσι μπορούν να σταματήσουν και τη λειτουργία του site.

Εσείς διαπιστώσατε κάποια διαφορά; Ίσως θεωρούσαμε τυχαίο το περιστατικό αν ακριβώς το ίδιο σκηνικό δεν είχε επαναληφθεί 14 μέρες πριν… Και πάλι τότε η ίδια ομάδα δραστών - που έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα και αναζητείται από την αστυνομία - βρήκε την κεντρική μονάδα τηλεφωνικών συνδέσεων και έκανε τα καλώδια… άχυρα.

Περισσότερα από 100 καλώδια καταστράφηκαν μπροστά στη μανία των δραστών να μας… αφήσουν χωρίς internet. Και πράγματι, η κωλυσιεργία του ΟΤΕ - που αρνείτο να συνειδητοποιήσει τι εστί κατεπείγον - μας άφησε για έξι ολόκληρες ημέρες χωρίς συνδέσεις. Σιγά το πράγμα. Πιθανότατα να μείνουμε κι άλλες τόσες μέρες χωρίς internet. Κανένα πρόβλημα!

Όποια οπισθοδρομική τακτική κι αν επιλέξουν, τον στόχο δεν πρόκειται να τον πετύχουν… Η δημοσιογραφία έχει και τέτοιες μικρές, παράπλευρες απώλειες αλλά από τον δρόμο της μαχητικότητας, της ανεξαρτησίας και της ελεύθερης-αποκαλυπτικής ενημέρωσης δεν πρόκειται να βγούμε. Κάποιοι θεωρούν πως μπορούν κόβοντας καλώδια να φιμώσουν. Κούνια που τους κούναγε.

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags