Facebook Pixel Πρωταθλητής στον Βόλο (BINTEO)
| 2011-06-29 09:17:00

Πρωταθλητής στον Βόλο (BINTEO)

Πρωταθλητής στον Βόλο (BINTEO)

Στις 29 Ιουνίου 1982, την ώρα που οι φίλαθλοι όλου του κόσμου είχαν την προσοχή τους στραμμένη στην Ισπανία και το συναρπαστικό Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξαγόταν εκεί, οι Έλληνες… αναστέναζαν στον Βόλο!

Σαν σήμερα, έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής, χάρη στη νίκη του με 2-1 επί του Παναθηναϊκού στο μπαράζ για τον τίτλο μίας εκ των πιο επεισοδιακών περιόδων της Α’ Εθνικής.

Θα χρειαζόμασταν βιβλίο ολόκληρο για να συνθέσουμε το πλήρες παζλ των γεγονότων που οδήγησαν τον τίτλο να κρίνεται… ντάλα καλοκαίρι. Όλα βασικά είχαν ξεκινήσει από την πολύκροτη υπόθεση Μπουμπλή, δηλαδή του Χουάν Ραμόν Ρότσα, τον οποίο ο Παναθηναϊκός είχε προσπαθήσει να «περάσει» ως Έλληνα με αμφιβόλου γνησιότητας δελτίο.

Η συμμετοχή του, μάλιστα, στον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων τον Ιανουάριο προκάλεσε ένα πρωτοφανές μπάχαλο. Ο Ολυμπιακός έκανε ένσταση, την οποία αρχικά κέρδισε, με συνέπεια να διαταχθεί ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από το Κύπελλο και να του αφαιρεθεί ένας βαθμός από το πρωτάθλημα, στη βαθμολογία του οποίου ήταν πρώτος!

Για να μη μακρηγορούμε, η υπόθεση τράβηξε μέχρι το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός πήρε τελικά πίσω τον ένα βαθμό και συνέχισε να παίζει στο Κύπελλο, το οποίο μάλιστα κατέκτησε, αλλά για πρώτη φορά στα χρονικά δεν πραγματοποιήθηκε απονομή επειδή η υπόθεση Μπουμπλή δεν είχε τελεσιδικήσει! Νωρίτερα, οι «πράσινοι» έχασαν και το προβάδισμα που είχαν από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ισοβαθμώντας στην κορυφή, οι δύο ομάδες θα διεκδικούσαν τον τίτλο σε αγώνα μπαράζ. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», Γιώργος Βαρδινογιάννης είχε ανακοινώσει αρχικά ότι η ομάδα του δεν θα κατέβαινε στο μπαράζ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα είχαν προηγηθεί στο θέμα Μπουμπλή, όμως η απόφαση του ΑΣΕΑΔ τον έκανε να αλλάξει γνώμη. Σύμφωνα με αυτήν, το δελτίο του Μπουμπλή ήταν μεν άκυρο, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αθώος για την κατηγορία της πλαστογραφίας και ανακηρύχθηκε επίσημα Κυπελλούχος.

Το μπαράζ διεξήχθη δύο μόλις ημέρες μετά την έκδοση της απόφασης του ΑΣΕΑΔ. Ο Ολυμπιακός, χάρη και στο γρήγορο γκολ του Εσταβίγιο, πήρε τον αέρα του αντιπάλου και επέβαλε το παιχνίδι του φτάνοντας και σε δεύτερο τέρμα με τον Αναστόπουλο. Το γκολ του Ζιάκου στο 82’ μείωσε απλώς το σκορ για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είδε τον αιώνιο αντίπαλό του να ανακηρύσσεται πρωταθλητής για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-1

(6’ Εσταβίγιο, 70’ Αναστόπουλος - 82’ Ζιάκος)

Ολυμπιακός (Αλκέτας Παναγούλιας): Σαργκάνης, Ξανθόπουλος, Βαμβακούλας, Στ. Παπαδόπουλος, Μίχος, Κουσουλάκης, Κοκολάκης (81’ Τόγιας), Εσταβίλιο, Αναστόπουλος, Μητρόπουλος (77’ Ορφανός), Λεμονής.

Παναθηναϊκός (Λάκης Πετρόπουλος): Κωνσταντίνου, Καρούλιας, Σημαιοφορίδης (65’ Αναστασιάδης), Καψής, Κόβης, Λιβαθηνός, Κατσιάκος, Κουρόπουλος (65’ Ζιάκος), Χαραλαμπίδης, Νικολάε, Ντόκεν.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags