30/06/11 - 14:39

«Ο κόσμος του Άρη είναι παντού…»

Όλα υπέροχα τα βλέπει στον Άρη ο Σάκης Τσιώλης. Μιλώντας στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό της ομάδας, τόνισε πως το μεγάλο «όπλο» της ομάδας θα είναι κόσμος! 

«Ο κόσμος του Άρη είναι παντού…»
38.104views 0shares

«Ο κόσμος του Άρη είναι μια μεγάλη οικογένεια. Ο Super 3 είναι η μεγάλη δύναμη του Άρη, το είχα αντιληφθεί πολλά χρόνια τώρα σαν αντίπαλος προπονητής και ποδοσφαιριστής. Είναι και ένας από τους λόγους που με έκανε να δεχθώ και να γίνω προπονητής του Άρη, αυτή η δύναμη που αντλεί η ομάδα από τον κόσμο της», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.

«Ευτυχία να έχουμε τέτοια στήριξη»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρώτη προπόνηση του Άρη: «Ήταν καταπληκτική, πρωτόγνωρη σε όγκο κόσμου και σε πάθους. Μας έδωσε δύναμη και θέληση να συνεχίσουμε. Θεωρώ ότι είναι ευτυχία να έχουμε αυτή τη στήριξη του κόσμου και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον Άρη και να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται.

Είπα και στους παίκτες, να είμαστε υπεύθυνοι, να δουλέψουμε όπως πρέπει για να κάνουμε χαρούμενο αυτό τον κόσμο και να του ανταποδώσουμε την στήριξη που μας παρέχει. Το ότι ο κόσμος του Άρη είναι παντού, το εισέπραξα στους δυόμιση, τρεις μήνες που ήμουν στον Άρη στο τέλος του πρωταθλήματος που μας πέρασε. Ο κόσμος μας ήταν όπλο για να ανατρέψουμε αποτελέσματα, μας έδινε τη δυνατότητα να ελπίζουμε και να προσπαθούμε για ενενήντα λεπτά. Το μεγάλο μας όπλο θα είναι και φέτος ο κόσμος μας».

«Το βάρος και το μέγεθος της φανέλας»

Όσο για το φινάλε της περσινής περιόδου, ανέφερε: «Η δύναμη του κόσμου μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο γυρίσαμε την κακή βαθμολογική κατάσταση της ομάδας, αλλά διεκδικήσαμε ακόμα και την παρουσία μας στην Ευρώπη. Την πρώτη μέρα που μπήκα στο Χαριλάου ένιωσα το μεγαλείο και τη δυναμική που έχει ο Άρης. Είπα στα παιδιά πολλές φορές ότι αν χάνουν να κοιτάνε ποια ομάδα εκπροσωπούν. Εγώ τόσα χρόνια έχω καταλάβει το βάρος και το μέγεθος της φανέλας του Άρη. Αυτή η δύναμη και το μεγαλείο του Άρη είναι και η προίκα για την νέα χρονιά που ξεκινά».

Δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που θέλει να βελτιώσει ο Τσιώλης: «Νοοτροπία και συμπεριφορά χαρακτήρα είναι αυτό που είπα από την αρχή ότι πρέπει να αλλάξουμε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ατομικό άθλημα. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Μαζί με τα παιδιά θα τους βάλουμε τους κανόνες μέσα στην ομάδα και θα τους τηρήσουμε. Η νοοτροπία και η συμπεριφορά είναι πρωταρχικός παράγοντας για να πάει καλά η ομάδα και αυτό θα φροντίσουμε να το κάνουμε».

Επίσης, υποστήριξε: «Τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει στο ποδόσφαιρο. Αν καταφέρεις να τους βοηθάς την ώρα που είναι στον αγωνιστικό χώρο, μπορείς να περάσεις και τους κανόνες που θέλεις. Το σύστημα αλλά και η συμπεριφορά είναι πρωταρχικά στοιχεία για να έχεις καλή πορεία. Άρα, το τι παρουσιάζουμε στον αγωνιστικό χώρο και η εμπιστοσύνη μεταξύ προπονητών και ποδοσφαιριστών, είναι αυτό που θα μας βγάλεις τις κατάλληλες συμπεριφορές».

«Είναι μεγάλη η τιμή και για τους ποδοσφαιριστές να φορούν τη φανέλα του Άρη. Δεν είναι απλά μια υποχρέωση. Είναι κάτι που αφορά τη δουλειά τους να έχουν κανόνες. Αυτό θα τους βοηθήσει να έχουν επιτυχίες. Για να πετύχεις πρέπει να μπουν κανόνες, αν δεν βάλεις κανόνες δεν κάνεις τίποτα, αλλά νομίζω ότι θα πάμε καλά σε αυτό τον τομέα και δε θα έχουμε προβλήματα», κατέληξε.