Facebook Pixel «Αντίο δολάριο» από τον μεγαλομέτοχο Νοτιά
| 2011-06-30 15:46:00

«Αντίο δολάριο» από τον μεγαλομέτοχο Νοτιά

«Αντίο δολάριο» από τον μεγαλομέτοχο Νοτιά

Ο βασικός μέτοχος (40%) της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ δεν προτίθεται να ξοδέψει άλλα χρήματα για την Ενωση. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Περίπου 1 εκατ. ευρώ (σε αντιστοιχία δολαρίου αφού το έμβασμα επρόκειτο να αποσταλεί από τη Νέα Υόρκη) περίμεναν στην ΠΑΕ ΑΕΚ από τον κ. Νίκο Νοτιά, ωστόσο ο ένας εκ των δύο μεγαλομετόχων της εταιρείας ενημέρωσε το πρώι της Τετάρτης (29/6) ότι δεν προτίθεται να ξοδέψει άλλα χρήματα για την ομάδα που επί της ουσίας τελεί υπό την ιδιοκτησία του σε ποσοστό 40%!

Η στάση του κ. Νοτιά έθεσε σε κίνδυνο την πληρότητα του φακέλου αδειοδότησης που είχε ετοιμάζει η ΠΑΕ ΑΕΚ προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης περιόδου, ωστόσο το πρόβλημα ξεπεράστηκε καθώς ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Σταύρος Αδαμίδης είχε φροντίσει για την ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου δράσης.

Προφανέστατα επειδή ο κ. Νοτιάς είχε τηρήσει (περίπου) ανάλογη στάση προ δύο μηνών, όταν έπρεπε να στείλει 1,5 εκατ. ευρώ αλλά τελικά το ποσό που έφτασε στα ταμείο τη ΠΑΕ ήταν κατά πολύ μικρότερο από αυτό που αναλογούσε στο ποσοστό του. Τότε το φίδι από την τρύπα έβγαλε ο (έτερος μεγαλομέτοχος) κ. Πέτρος Παππάς καλύπτοντας το ποσό που υπολειπόταν συν το 1,5 εκατ. ευρώ που αναλογούσε στον ίδιο!

Είναι εμφανές ότι ο κ. Νοτιάς έχει κόψει πλέον τον ομφάλιο λώρο με την ΠΑΕ ΑΕΚ και δεν προτίθεται στο εξής να βάλει άλλα χρήματα. Ισως το πράξει μελλοντικά, εάν και εφόσον η διαχείριση του κ. Αδαμίδη φέρει την ΠΑΕ σε μία ισορροπία εσόδων - εξόδων, κάτι που όμως δεν προβλέπεται να συμβεί νωρίτερα από το καλοκαίρι του 2014 και πάντοτε σε εξάρτηση με τα αποτελέσματα της ομάδας και την ανταπόκριση των φίλων της Ενωσης στο σχέδιο των Supporters.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Νοτιάς έχει επενδύσει στην ΑΕΚ συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ., μεγάλος μέρος του οποίου δαπανήθηκε για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα.

Ο χιώτης επιχειρηματίας υποτίθεται ότι πρέπει να λαμβάνει ετησίως ενοίκιο το οποίο ξεπερνά τις 600.000 ευρώ (όπως προβλέπεται από το 12ετες συμβόλαιο της ΠΑΕ με την εταιρεία ΜΕΣΟΓΑΙΑ συμφερόντων του κ. Νοτιά), ωστόσο ως σήμερα δεν έχει πάρει ούτε σεντ και όπως θέλουν να πιστεύουν στην ΑΕΚ, δεν πρόκειται να ζητήσει καταβολή ενοικίου αν η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ δεν καταφέρει να ορθοποδήσει!

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags