Facebook Pixel Διαμαντόπουλος: Ο ήρωας φορούσε κοστούμι
| 2011-01-13 14:05:00

Διαμαντόπουλος: Ο ήρωας φορούσε κοστούμι

Διαμαντόπουλος: Ο ήρωας φορούσε κοστούμι

O Παντελής Διαμαντόπουλος αποθεώνει τον Ντούσαν Ιβκοβιτς στο blog του στο μπασκετικό site superbasket.gr.

Διαβάστε την εισαγωγή που κάνει ο εδώ και 20 χρόνια ρεπόρτερ μπάσκετ του Ολυμπιακού και θα καταλάβατε: “Λίγο καιρό πριν, σε ένα ποστ(μετά το διπλό στη Ρώμη αν δεν κάνω λάθος) εγκωμίαζα τον Ίβκοβιτς. Θα το κάνω όλο το χρόνο… Όταν κάποτε ο Παναθηναϊκός κέρδιζε στο ΣΕΦ και έπαιρνε το πρωτάθλημα, το πρώτο που έκαναν οι περισσότεροι Ολυμπιακοί, ήταν να ζητήσουν από τον Κόκκαλη το «κεφάλι» του Ίβκοβιτς. Από τότε σήμανε και η καταστροφή της ομάδας.

Ο κορυφαίος(κατ΄εμέ) προπονητής στην Ευρώπη έφυγε και τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε. Φυσικά και δεν έπαιξε σούπερ ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Εννοείται ότι ο Παναθηναϊκός ήταν χειρότερος, αλλά πρώτη φορά, συνέβη κάτι τέτοιο; Ας πάψουμε να κρυβόμαστε όλοι πίσω από τα δάχτυλά μας.

Ας σταματήσουμε να γυρεύουμε διαφόρων ειδών ήρωες στα πρόσωπα των παικτών. Όχι ότι ιδρώνουν τζάμπα οι άνθρωποι. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι αυτοί, αλλά στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, υπήρχε μεγαλύτερος και φορούσε και κοστούμι. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πήρε το ροζ φύλλο, το έβαλε στο τσεπάκι του και κοιμήθηκε ήσυχος με την συνείδησή του. Ήσυχος γιατί είχε προαναγγείλει την ετοιμότητα της ομάδας και πραγματικά ήταν έτσι! Ήσυχος, γιατί όσο μπορούσε ο καθένας από τους μπασκετμπολίστες του(δε γίνεται άπαντες να είναι
στη βραδιά τους), έβαλε λιθαράκι σε αυτή την μεγάλη νίκη. Ο Ντούντα παιδιά, ανάγκασε ολάκαιρο Παναθηναϊκό να έχει 5 ασίστ!!!”.


Σε άλλο σημείο, ο Διαμαντόπουλος βγάζει το καπέλο σε Ερτσεγκ και Σπανούλη: “
Να κλείσω βέβαια, αναφέροντας ότι ο Έρτσεγκ «απάντησε» και σε μένα και σε όσους τον έχουν αμφισβητήσει. Δεν είναι παίκτης, που δεν αξίζει να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Από την άλλη όμως, να σκεφτούν όλοι στο λιμάνι, πως γίνεται να ‘χουν πάρει και τον Νίλσεν και να πληρώνουν έναν εκ των δυο για μια διοργάνωση. Θέλει πολλή δουλειά ο Ολυμπιακός και ορισμένοι παίκτες του, να καταλάβουν ότι στο μπάσκετ πρέπει να ‘σαι και ήρεμος και να βάζεις και τα εύκολα. Ο Σπανούλης δεν ξέρω αν τα περίμενε χειρότερα, δεν έβαλε αυτά που θα
ήθελε, αλλά τις μπάλες τις μοίραζε στους συμπαίκτες του σαν… αμύγδαλα. Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας κατά την άποψή μου(για να μην τρώγεστε μεταξύ σας)”

Και καταλήγει ο έγκριτος συνάδελφος: 'Ο Παναθηναϊκός έχει κενά, τα ξέρουν όλοι. Όπως ο Ίβκοβιτς έτσι και ο Ομπράντοβιτς έχει επιλέξει να πάει μπροστά με αυτό το ρόστερ. Δικαίωμά του… Η σεζόν είναι μεγάλη, θα βαρεθείτε να τους βλέπετε αυτούς τους δυο. Όμως, μην ξεχάσετε να διαβάσετε και το υστερόγραφο:

ΥΓ. Επιμένω ότι και οι δυο, έχουν κάμποσα μείον που μπορεί να τους στοιχίσουν στην Ευρωλίγκα”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags