Facebook Pixel Πού να έπαιζαν και στο μάξιμουμ…
| 2011-01-13 15:10:00

Πού να έπαιζαν και στο μάξιμουμ…

Πού να έπαιζαν και στο μάξιμουμ…

Καθαρή και δίκαιη χαρακτήρισε ο Μάνος Μανουσέλης στο blog του τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού.

Μια …επαγγελματική νίκη έκανε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε καθαρά και δίκαια του Παναθηναϊκού χωρίς καν να χρειαστεί να πλησιάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του σαν ομάδα! Το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι έκαναν αυτή τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη τους δίνει το προβάδισμα στην μάχη για την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφς.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς πιστώνεται ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας διότι εμφάνισε την ομάδα του ήρεμη και συγκεντρωμένη επί 40 λεπτά και επαναλαμβάνουμε ότι είναι σημαντικό πως πήρε τη νίκη χωρίς να η ομάδα του να κάνει το πολύ μεγάλο παιχνίδι. Αν δύο παίκτες έβαζαν από 30 πόντους και 15 στα 20 τρίποντα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν ένα τυχαίο αποτέλεσμα μιας βραδιάς. Στο ΟΑΚΑ, όμως, δεν έγινε κάτι τέτοιο. Ηταν μια επαγγελματική νίκη με απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, σκληρή άμυνα και άψογη εκτέλεση του pick n’ roll επί 40 λεπτά. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ζώνη προσαρμογής και το σχήμα με τον Βασιλόπουλο στο τέλος που έκρυψε το καλάθι από τους πράσινους.

O Ιβκοβιτς έχει δει πολλές φορές τον Διαμαντίδη να μεταμορφώνεται στο τέλος των αγώνων γι’ αυτό αρχικά έριξε πάνω του τον Βασιλόπουλο και στη συνέχεια με την ζώνη φρόντισε να υπάρχει μια ομαδική κάλυψη, ώστε να μην μπορέσει να ανατρέψει ο Παναθηναϊκός την κατάσταση. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρουν οι ερυθρόλευκοι τη νίκη πολύ πιο εύκολα από όσο δείχνει η τελική διαφορά των τεσσάρων πόντων.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags