Facebook Pixel Η σύγκριση τα λέει όλα...
| 2011-07-02 12:04:00

Η σύγκριση τα λέει όλα...

Η σύγκριση τα λέει όλα...

Ο Γιώργος Νοικοκύρης αναλύει πώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατάφερε δύο μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας να προσφέρει στον Ερνέστο Βαλβέρδε την ευκαιρία να δουλέψει με παίκτες που είναι απαραίτητοι για τη νέα σεζόν.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Μια απο τις σημαντικότερες επιτυχίες του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι το γεγονός ότι ακολούθησε πιστά το χρονιοδιάγραμμα των μεταγραφών με αποτέλεσμα, δύο ημέρες πριν απο την έναρξη της προετοιμασίας να πρσφέρει την δυνατότητα στον Βαλβέρδε να δουλέψει με παίκτες που είναι απαραίτητοι για την νέα σεζόν.

Οι προσθήκες βεβαίως δεν έχουν τελείωσει, με τους Σάντσες και Τζαβέλλα να είναι οι επόμενοι που παίρνουν σειρά στο “ερυθρόλευκο” μεταγραφικό “τσουνάμι” αλλά και τις υποθέσεις του επιθετικού και του μεσοεπιθετικού να είναι ανοικτές. Ο Βαλβέρδε περιμένει τον Κολομβιανό να “δέσει” και επίσημα στο λιμάνι αλλά και την μεταγραφή του Τζαβέλλα να ολοκληρωθεί ώστε απο εκεί και πέρα να προσειλωθεί στην προετοιμασία του νέου Ολυμπιακού.

Έχοντας στην διάθεση του απο την Δευτέρα εφτά νέους ποδοσφαιριστές, αρκετοί εξ αυτών βασικά “όπλα” της νέας ομάδας, έχει την άνεση που δεν είχε το πρώτο του καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Γιατί και τότε η διοίκηση του είχε υποσχεθεί πως οι μεταγραφές θα γίνουν γρήγορα και πως θα έχει την πολυτέλεια να δουλέψει για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (βλέπε Ανόρθωση) με το ρόστερ γεμάτο.

Όπως πολύ καλά θα θυμάστε, τότε ο Ολυμπιακός είχε ξεμείνει απο επιθετικούς με τον Βαλβέρδε να βλέπει μόλις τον Αύγουστο τους Λέτο, Ντουντού να μπαίνουν στην ομάδα αλλά να μην μπορεί να τους υπολογίζει ουσιαστικά στον καταστροφικό αγώνα της Κύπρου και τον Ντιόγο να έρχεται μέσα απο “χίλια κύμματα” αργότερα. Τότε, το καλοκαίρι του 2008, είχε αναγκαστεί να μιλήσει δημόσια και να “φωνάξει” πως χρειάζεται μεταγραφές άμεσα για να δουλέψει σωστά ενώ τώρα τα πράγματα είναι επιτέλους διαφορετικά στον Ολυμπιακό.

Είναι αλήθεια πως όταν ο Μαρινάκης έλεγε ότι στις 4 Ιουλίου ο Βαλβέρδε θα έχει σε μεγάλο ποσοστό το νέο του ρόστερ πολλοί ήταν επιφυλακτικοί. Όχι γιατί δεν πίστευαν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού αλλά απο...συνήθεια. Κάθε καλοκαίρι τα ίδια έλεγε και η προηγούμενη διοίκηση αλλά ποτέ δεν γινόταν πράξη με τον Αύγουστο να “σώζει” την κατάσταση με όλα τα προβλήματα που δημιουργούσε. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά με την νέα διοίκηση να μένει πιστά σε αυτά που υποσχέθηκε στον προπονητή της και τον Βαλβέρδε να έχει λογικά ξεχάσει το καλοκαίρι του 2008.

Υ.Γ: Ο Ματ Ντάρμπισαιρ ζήτησε να μην ισχύσει η άδεια που του είχε δώσει η διοίκηση και επιστρέφει νωρίτερα για να είναι απο την πρώτη ημέρα στην προετοιμασία. Προφανής ο στόχος του, να “παλέψει” για παραμονή. Δύσκολα όμως θα το πετύχει...

Υ.Γ.1: Σαφέστατα η δουλειά που έχει γίνει στην ενίσχυση του Ολυμπιακού είναι καλή και οργανωμένη. Απο την άλλη όμως υπάρχει και ένα μεγάλο “αγκάθι” για την διοίκηση και τον Βαλβέρδε. Οι αποχωρήσεις. Μιλάμε για μεγάλο ξακαθάρισμα που πρέπει να γίνει στο ρόστερ της ομάδας. Και στο οποίο θα πρέπει να περιμένουμε και εκπλήξεις! Σύντομα άλλωστε ο Βαλβέρδε θα βγάλει τους παίκτες που θα τον ακολουθήσουν στο Ζέεφελντ. Και εκεί δεν θα πάει βέβαια με 47 ποδοσφαιριστές...

Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags