Facebook Pixel Αν ο Ζοτς μείνει, τότε...
| 2011-07-02 13:31:00

Αν ο Ζοτς μείνει, τότε...

Αν ο Ζοτς μείνει, τότε...

Την άποψη ότι αν ο Ομπράντοβιτς μείνει ο Παναθηναϊκός θα είναι Παναθηναϊκος, εκφράζει μέσω του blog του ο Θανάσης Ασπρούλιας...

Αν και μπαίνω στον πειρασμό, δε θα επικαλεστώ αναφορές σε προηγούμενα blog... Οπως με είχαν διδάξει άνθρωποι που πέρασαν από την κορυφαία σχολή του “ΦΙΛΑΘΛΟΥ” (οταν εργάστηκα εγώ εκεί, είχε χάσει όλη την αίγλη της) στη δουλειά μας... “Οποιος θυμάται, θυμάται φωτοτυπίες δε βάζουμε”.

Λυπάμαι που θα χαλάσω τη μαγιά, αλλά οι πανηγυρισμοί για την παραμονή της οικογένειας στον Παναθηναϊκό δε βγαίνουν, διότι ουδέποτε πίστεψα ότι θα φύγουν. Δε με έπεισαν έτσι όπως προσπάθησαν να το επικοινωνήσουν. Από την άλλη πλευρά, η ανακοίνωση που εξέδωσαν έδωσε οριστικό τέλος σε μία παραφιλολογία που είχε αναπτυχθεί και είναι ευλογία για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι ιστορίες περί αποχώρησης. Εστω κι αν η συνάντηση με τον Ζελικο Ομπράντοβιτς την Παρασκευή σηματοδοτεί το άνοιγμα μίας νέας εποχής, περισσότερο εξορθολογισμένης κι εκλογικευμένης. Ο Γιαννακόπουλος δεν είναι Φιλίππου, δεν είναι σαν κανέναν άλλο επιχειρηματία που πέρασε ένα φεγγάρι, ή τρία φεγγάρια από το μπάσκετ περπατώντας όλα τα σκαλοπάτια, οδηγώντας ομάδες από την απόλυτη ακμή, στην απόλυτη παρακμή κι απαξίωση. Για αυτό και υπ'αυτή την έννοια, όσα χρόνια κι αν συνεχίσουν τα αδέλφια τη διοίκηση της ΚΑΕ (έστω κι αυτό το ένα που έγραψαν στην ανακοίνωση) όλοι μας, φίλοι του μπάσκετ, οπαδοί, δημοσιογράφοι, έχουμε χρέος να υποστηρίξουμε τις αποφάσεις τους περί μείωσης του μπάτζετ σε όποιο -λογικό πάντα- επίπεδο κι αν είναι αυτή. Σιχαίνομαι το λαϊκισμό και δε θέλω να καταφεύγω σε ριψοκίνδυνες επιχειρηματολογίες που θα με χαρακτηρίσουν ως λαϊκιστή, αλλά στην παρούσα φάση ο κάθε επιχειρηματίας έχει ιερή υποχρέωση να προστατεύσει τις οικογένειες που εργάζονται στις επιχειρήσεις του, να μη τους στερήσει το μισθό τους και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε στην οικονομική λαίλαπα που κατατρώει και θα κατατρώει για χρόνια την Ελλάδα, να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Σήμερα, αγαπητοί φίλοι, καλώς ή κακώς, ο αθλητισμός των τεράστιων συμβολαίων είναι προκλητική πολυτέλεια για την Ελλάδα. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για εκτίναξη της ανεργίας στο 17%. Διανοείστε τον αριθμό; Εϊναι ασύλληπτος. Οι Γιαννακόπουλοι δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν το πάθος και την τρέλα τους για τον Παναθηναϊκό. Αλλίμονο αν χρειαζόταν. Για αυτό και τώρα, ακόμα κι αν η μείωση φτάσει στο 40%, όλοι πρέπει να σταθούν στο πλευρό τους.

Θα προτιμούσα όμως, γενικώς να υπάρχουν λίγο πιο ξεκάθαρες εξηγήσεις στον τρόπο με τον οποίο θα περάσει ο Παναθηναϊκός στην επόμενη σελίδα του. Διότι αν οι περισσότεροι αντιληφθήκατε ότι υπάρχει πλήρης ταύτιση όπως παρουσιάζουν πολλοί σήμερα με ...φεστιβαλικό τρόπο, εγώ δεν την αντιλαμβάνομαι. Και μέχρι να δω τον Ομπράντοβιτς στην πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, θα έχω στο πίσω μέρος τους μυαλού μου, ότι μπορεί και να πάει κάτι στραβά. Ακόμα και σήμερα απορώ, για ποιο λόγο ουδείς απαντούσε μα σαφήνεια, αν ο Ζοτς μένει ή όχι στην ομάδα, όταν μάλιστα έχει και συμβόλαιο. Αν θέλετε την άποψή μου, δεν πιστεύω ότι ο Ομπράντοβιτς θα φύγει, αλλά δε συμμερίζομαι και το “ολα καλά” που περνάει προς όλους μετά τη συνάντηση της Παρασκευής.

Ο κόουτς θα παραμείνει τελικά, κυρίως επειδή είναι παλικάρι, τιμά το λόγο του, σέβεται το λόγο του και όλα αυτά που του παρείχαν οι Γιαννακόπουλοι από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα. Και δε θα έβαζε τη γραμμή του τερματισμού στην πιο μυθική καριέρα προπονητή σε ομάδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, άκομψα, στα μισά ενός συμβολαίου. Δεν αξίζει ούτε στον ίδιο, ούτε τον Παναθηναϊκό.

Αν λοιπόν, ο Ζοτς μείνει, τότε, οποιαδήποτε μείωση (όχι διάλυση φυσικά) κι αν γίνει, θα αποτελεί εγγύηση ανταγωνιστικότητας. Η παρουσία του θα είναι το πιο ισχυρό εχέγγυο για την πορεία της επόμενης σεζόν και για το γεγονός ότι ο Πρωταθλητής Ευρώπης θα υπερασπιστεί με τιμή και θάρρος τον τίτλο του. Μπορεί να μην επαναλάβει το κατόρθωμά του, αλλά δε θα γίνει περίγελος. Αν ο Ομπράντοβιτς μείνει, ο στόχος του Παναθηναϊκού δε θα μπορεί να είναι άλλος από το ...triple crown. Πιθανώς να μην το πετύχει, αλλά θα σπέρνει το φόβο κάθε βράδυ ότι μπορεί και να τα καταφέρει. Ο Παναθηναϊκός θα εξακολουθήσει να είναι Παναθηναϊκός. Ξέρετε γιατί; Διότι αυτή η ομάδα, όπως έχει χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα, είναι σχεδόν αδύνατον, αν δε γίνουν συγκλονιστικές αλλαγές (που δε θα γίνουν) να χάσει τη χημεία και την αύρα του. Διότι υπάρχουν τα βασικά εργαλεία να κρατήσουν τους πρωταθλητές σε υψηλό επίπεδο.

Αν ο Ομπράντοβιτς μείνει, ο Παναθηναϊκός, θα είναι Παναθηναϊκός...

Υ.Γ. Με το φτωχό μου του μυαλό αναρωτιέμαι, πως γίνεται, δύο οικογένειες, ακριβώς την ίδια στιγμή, με τον ίδιο (πάνω κάτω) τρόπο να ανακοινώνουν αποχώρηση και να επιστρέφουν ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή;

Υ.Γ.1: Για να μην το παίζω καμπόσος, όντως δε πίστευα ότι οι Αγγελόπουλοι θα επιστρέψουν. Διαψεύδομαι φεστιβαλικά!

Υ.Γ.2: Πως γίνεται όμως, δύο οικογένειες να βγάζουν ανακοινώσεις, να βγαίνουν στα ραδιόφωνα, να δίνουν συνεντεύξεις και να μην υπάρχει σε αποστροφή του λόγου, ή παράγραφο ΚΑΜΙΑ αναφορά για την επόμενη μέρα της ομάδας; Μα καμία! Επιτρέψτε μου, αλλά όποιοι θέλουν να φύγουν, δε φεύγουν έτσι...

Υ.Γ3: Αν ψάχνεις 20 μέρες, είναι αδιανόητο να λες ότι είμαι σίγουρος ότι θα βρω επενδυτή μέσα σε ένα μήνα. Αν πάλι ψάχνεις για επενδυτή έναν ολόκληρο χρόνο, δεν έχεις βρει τίποτα και υποστηρίζεις την αισιοδοξία που αναφέρει ότι θα βρει στις επόμενες 20 ημέρες, ε, αυτό είναι κάτι άλλο. Χειρότερο από αδιανόητο.

ΥΓ.4: Μετά από δεκάδες επισκέψεις δημοσιογράφων εκεί στα βόρεια, για υποδοχή παικτών, ή για άλλες μεγάλες ή κρίσιμες στιγμές του Παναθηναϊκού, ήρθε η ώρα να με διώξουν από τον δημόσιο χώρο του δρόμου που οδηγεί προς Βαρυμπόμπη λέγοντας... “Να σηκωθείς να φύγεις από εδώ... Να πας να περιμένεις πέρα από τη γέφυρα. Τ'ακούς που σου λέω;”

Υ.Γ5: Ελπίζω το γεγονός που μου συνέβη χθες στη Βαρυμπόμπη, όπου κάποιος μου έστειλε την αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων επειδή περίμενα απέναντι από την είσοδο της εταιρίας για να κάνω τη δουλειά μου, να οφείλεται στην έλλειψη ψυχραιμίας λόγω της κρισιμότητας των στιγμών και να μην είναι δείγμα της συνολικής φιλοσοφίας της εποχής που έχει ξεκινήσει από χθες και την οποία όλοι υποστηρίζουμε.

Εξακρίβωση στοιχείων όμως, από την αστυνομία σε κάποιον που έχει δηλώσει το όνομά του στην είσοδο; Εξακρίβωση στοιχείων μετά από 7 χρόνια στον Παναθηναϊκό ως παίκτης (τον τελευταίο χρόνο της αντρικής ομάδας) και 12 πολύ ενεργά χρόνια στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού;

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags