Facebook Pixel "Επανάσταση αξιοπρέπειας"
| 2011-07-02 14:50:00

"Επανάσταση αξιοπρέπειας"

"Επανάσταση αξιοπρέπειας"

Εικοσιπέντε χιλιάδες εθελοντές από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού συμμετέχουν ανιδιοτελώς, στην υποστήριξη των Special Olympics 2011, βάζοντας κάθε ένας από αυτούς, το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια της μετάδοσης του μηνύματος για σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Αποτελούν την «ατμομηχανή» των Αγώνων. Είναι αυτοί που κάνουν το όνειρο εκατομμυρίων μελών του κινήματος, πραγματικότητα, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι, όσο δύσκολες και να είναι οι συγκυρίες, η Ελλάδα δεν παύει, σε καμία περίπτωση, να είναι κοιτίδα φιλοξενίας, προσφοράς, ενότητας και ελπίδας, για όλο τον κόσμο. Ο δρ Καχίσο Μολόι είναι ο πρόεδρος της Οδοντιατρικής Εταιρείας της Ναμίμπια. Ήρθε στην Ελλάδα, για να συμμετάσχει και αυτός στην «επανάσταση της αξιοπρέπειας», όπως αποκαλείται το κίνημα των Special Olympics, και μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εμπειρία του.

«Κατάγομαι από το Γιοχάνεσμπεργκ και είμαι οδοντίατρος. Το 2005 άρχισα να συμμετέχω ενεργά στο πρόγραμμα Special Smiles των Special Olympics, στο οποίο ως οδοντίατρος, φρόντιζα για την καλή υγεία των δοντιών των αθλητών», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Απ το 2007 είμαι ο υπεύθυνος του προγράμματος “Υγιείς Αθλητές” (Healthy Athletes), της Ναμίμπια. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, βεβαιώνουμε και φροντίζουμε γενικότερα για την καλή υγεία των αθλητών. Παρέχουμε εθελοντικά ιατρικές υπηρεσίες, υποβάλλοντας τους συμμετέχοντες σε γενικές, ορθοπεδικές, οδοντιατρικές, οφθαλμολογικές εξετάσεις και προσφέροντάς τους φυσιοθεραπείες», προσθέτει.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής του κινήματος των Special Olympics, εκατοντάδες είναι οι γιατροί που συμβάλλουν εθελοντικά στη διάδοση του μηνύματος της ενότητας. Αφιερώνουν το χρόνο τους και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό τους, προκειμένου να παράσχουν δωρεάν ιατρική διάγνωση σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες με διανοητική αναπηρία, μέσω του προγράμματος «Υγιείς Αθλητές», ενώ χιλιάδες γυαλιά οράσεως, ακουστικά βαρηκοΐας και προϊόντα προσωπικής υγιεινής μοιράζονται δωρεάν στους αθλητές.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags