Facebook Pixel "Έξω από τη βρωμιά εμείς"
| 2011-07-03 08:30:00

"Έξω από τη βρωμιά εμείς"

"Έξω από τη βρωμιά εμείς"

Ξεκάθαρος ο Γιάννης Κόντης όσον αφορά το θέμα με τα στημένα παιχνίδια που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της "κίτρινης" ΠΑΕ μίλησε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" για το θέμα και σχολίασε:

Ποια είναι η θέση του Άρη για το όλο ζήτημα;

Ο Άρης είναι έξω απ’ όλο αυτό το κύκλωμα, έξω από κάθε βρομιά. Το ότι ήμασταν οι μόνοι που ζητήσαμε να επιταχυνθούν οι εξελίξεις στη Σούπερ Λίγκα μετά τα όλα όσα αποκαλύπτονται είναι ένα μικρό παράδειγμα. Δεν θέλουμε όμως η μπάλα να πάρει τους πάντες στο πέρασμά της, κάτι που συμβαίνει κατά κόρον στην Ελλάδα. Να μην την πληρώσει όλο το ποδόσφαιρο και να αποδειχθούν οι ξεκάθαρες ευθύνες που υπάρχουν σε όλους όσους εμπλέκονται, αλλά και ανάλογα να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και οι ομάδες. Όσοι αποδεδειγμένα έχουν συμμετάσχει σε κάτι παράνομο, να τιμωρηθούν.

Υπάρχουν και ονόματα παικτών σας στην υπόθεση…

Ο Άρης δεν μπορεί να απαγορεύσει τον στοιχηματισμό στους παίκτες του, αρκεί να μην παίζουν παιχνίδια της ομάδας μας και να μην παίζουν στο παράνομο στοίχημα. Κι εμείς νιώσαμε έκπληξη όταν ακούσαμε αυτά που ελέχθησαν για τον Μενδρινό και γι’ αυτό του ζήτησε η διοίκηση να εξηγήσει τι έγινε, όπως και απ’ τον Αραβίδη. Για τον Αραβίδη νομίζω ότι έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν έχει το παιδί καμία εμπλοκή, ότι ο άλλος έλεγε ψέματα για να ανοίξει λογαριασμό. Για τον Μενδρινό εμάς μας απασχολεί, αν μας απασχολεί κάτι, το ηθικό θέμα, αφού φέρεται να ασχολείται με παιχνίδι της ομάδας. Ο Άρης δεν έχει καμία εμπλοκή στο ζήτημα και ο κόσμος του να το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Άνθρωποι που μιλούσατε εδώ και χρόνια, για το ποδόσφαιρο και τις ομάδες, είναι προφυλακισμένοι και κατηγορούνται για βαριά αδικήματα. Πώς να έχει ο κόσμος εμπιστοσύνη;

Έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που ανέλαβαν την έρευνα και πως αυτοί θα μπορέσουν να διαφυλάξουν να μη… χαθεί η μπάλα απ’ τις κατηγορίες, τις καφενειακές συζητήσεις και τα κουτσομπολιά. Έχω ξαναπεί σε παλιότερες δηλώσεις μου και το ξαναλέω, πως αξίζουν συγχαρητήρια στην εισαγγελέα, την κυρία Παπανδρέου, που μπόρεσε να ξεκινήσει κάτι που όλοι ελπίζουμε ότι θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, της οριστικής εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε καλύτερες μέρες στο ποδόσφαιρο, εφόσον αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Σίγουρα πάντως, και μόνο που ξέρουν ότι υπάρχει μια «ομπρέλα» που μπορεί να εντοπίσει τα πάντα, θα φοβούνται όλοι από εδώ και στο εξής, ακόμα και να σκεφτούν κάτι βρόμικο.

Ο Άρης δεν έχει έννομο συμφέρον έπειτα απ’ όλα όσα αποκαλύπτονται; Ένα ερώτημα το οποίο απευθύνουν και οι φίλοι της ομάδας σας, καθώς λένε ότι πρέπει να παίξετε στη θέση του Ολυμπιακού Βόλου, στην Ευρώπη;

Νομίζω ότι πολύ σύντομα πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά. Κατ’ αρχάς αυτό με τους διαλόγους, πρέπει να ξεκαθαρίσει. Είναι εκτός πραγματικότητας, αν πιστεύει κάποιος ότι οι παράγοντες δεν μιλούν μεταξύ τους. Δεν σημαίνει ότι επειδή μιλούν, είναι και όλα «βρόμικα». Και από κει και πέρα, πρέπει να είναι και πολύ προσεκτικές οι αρχές, στους διαλόγους που δημοσιοποιούνται. Εμένα με έβγαλαν ότι μιλάω με τον Μπέο, για παράδειγμα. Μα μιλάμε για τον Τσιώλη, και αν θα τον πάρουμε στον Άρη, τι επιλήψιμο υπάρχει σ’ αυτό; Θα πρέπει να μην τα διαλύσουμε όλα, όλοι οι παράγοντες μιλούν μεταξύ τους, υπάρχουν πολλά ζητήματα, οπότε πρέπει να υπάρχει σωστός διαχωρισμός.

Όσο για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Ευρώπη, εμείς σαφώς και έχουμε κινηθεί σχετικά και ο κόσμος να ξέρει ότι η διοίκηση κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του συλλόγου. Όλα προβλέπονται απ’ τους κανονισμούς και της UEFA, για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και της ΕΠΟ, όσον αφορά τον υποβιβασμό ομάδας. Υπάρχει όμως και μια διαδικασία, πρέπει η UEFA να ενημερωθεί αρμοδίως, να διαβάσουν τη δικογραφία, τα στοιχεία. Αυτό είναι χρονοβόρο, στις 14 ο Βόλος παίζει ματς. Ο ΚΑΠ, πάντως, είναι σαφής, αν υπάρχει εκπρόσωπος ομάδας αναμεμειγμένος, η ομάδα του αντιμετωπίζει μέχρι και τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι πρέπει να αποδοθούν σωστά οι ευθύνες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags