03/07/11 - 11:46

Μεσοπρόθεσμη... ΑΕΚ

Η πολιτική λιτότητας που έχει χαράξει ο Σταύρος Αδαμίδης στην ΑΕΚ, θυμίζει κάτι από Ελλάδα.

Μεσοπρόθεσμη... ΑΕΚ
22.136views 0shares

Η Ένωση στο βωμό της μείωσης του ελλείμματος, έχει απολέσει σχεδόν όλα τα βαριά χαρτιά της περσινής περιόδου και με αντιεμπορικές μεταγραφές αναζητά στον ήλιο μοίρα, ενόψει της νέας σεζόν.

Σαν σήμερα (3 Ιουλίου) το 2008, η ΑΕΚ πραγματοποιούσε την επίσημη πρώτη της, ενόψει της σεζόν που θα ακολουθούσε. Ήταν η επόμενη μέρα της επεισοδιακής περιόδου 2007-08, όταν το πρωτάθλημα χάθηκε ελέω της υπόθεσης Βάλνερ, με τους διοικούντες την ομάδα τότε να χρεώνουν την αποτυχία της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ, στους Λυμπερόπουλο και Δέλλα, οι οποίοι κούνησαν μαντήλι για άλλες πολιτείες.

Έστω και έτσι όμως η ΑΕΚ είχε στο ρόστερ της εκείνο το καλοκαίρι τους Ριβάλντο, Μπλάνκο, Εντίνιο, Ράμος και Μαντούκα, θα ακολουθούσαν οι Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς και Σάχα, ενώ λίγο αργότερα όταν ο Ρίμπο θα άφηνε την ομάδα στα κρύα του λουτρού, η διοίκηση Νικολαΐδη θα έντυνε στα κιτρινόμαυρα τους Τζιμπούρ, Κυργιάκο, Μπασινά και Πελετιέρι για να χρυσώσει το χάπι.

Η ομάδα του Δώνη το καλοκαίρι εκείνο δεν “τράβηξε” κατά τη διάρκεια της σεζόν, ωστόσο ως ποιότητα ρόστερ, θα το ζήλευαν πολλοί αεκτσήδες σήμερα.

Κάθε χρόνο και λιγότερα

Οι δύο σεζόν που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν τη ρήση “κάθε πέρσι και καλύτερα” με την ομάδα να αποδυναμώνεται σταδιακά, φτάνοντας στο φέτος, όπου μετά τους “30+” Λύμπε, Δέλλα, Καφέ και Ντιόπ, η ΑΕΚ δεν έχει παίκτες που μπορούν να σηκώσουν το βάρος μια ολόκληρης σεζόν στις πλάτες τους.

Το περσινό κύπελλο, αν και αποτελεί μεγάλη επιτυχία μιας ομάδας που προβλημάτισε ουκ ολίγο με τις εμφανίσεις της κατά τη διάρκεια της χρονιάς, δεν μπορεί να αποτελέσει οδηγό για κάτι καλύτερο φέτος. Δυστυχώς για τους κιτρινόμαυρους τα στάνταρ έχουν χαμηλώσει επικίνδυνα.

Το μόνο παρήγορο είναι το γεγονός ότι και οι υπόλοιποι μεγάλοι της Super League, πλην του Ολυμπιακού, δεν έχουν πραγματοποιήσει μεταγραφές που θα αυξήσουν επικίνδυνα τη διαφορά δυναμικότητας με την ΑΕΚ. Ελπίδα ωστόσο και παράδειγμα προς μίμηση για την Ένωση του 2011-12 θα πρέπει να αποτελέσει η ομάδα του 2004, όταν από το πουθενά, έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές.

Πηγή: Contra.gr