Facebook Pixel Γράψτε Ιστορία!
Άλλα Σπορ
| 2011-07-03 12:39:00

Γράψτε Ιστορία!

Γράψτε Ιστορία!

Αυτοί οι τενίστες ζουν και αναπνέουν για τέτοια μεγάλα παιχνίδια. Παιχνίδια που μένουν στην ιστορία, παιχνίδια που αλλάζουν την ιστορία... παιχνίδια που μένουν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη όλων! Οι δύο κορυφαίοι τενίστες της νέας εποχής του τένις, Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς στον ΤΙΤΑΝΙΟ τελικό του Wimbledon!

Υπάρχουν ακόμα (και θα υπάρχουν για πάντα), πολλοί ρομαντικοί που εύχονται σε κάθε τελικό Grand Slam να βλέπουμε το σπουδαιότερο rivalry στην ιστορία του τένις (και όχι μόνο) Φέντερερ-Ναδάλ, ωστόσο η νέα τάξη πραγμάτων έχει διαφορετικούς πρωταγωνιστές, τουλάχιστον ως προς το ήμισυ....

Φέντερερ και Ναδάλ ανέβασαν το επίπεδο του τένις σε δυσθεώρητα ύψη τα προηγούμενα χρόνια και όπως φαίνεται περίτρανα φέτος, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά (αγωνιστικά και νοητικά) ώστε να ακολουθήσει τον δύσκολο αυτό δρόμο και τελικά να αντικαταστήσει τον Ελβετό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα επίσης τεράστιο rivalry απέναντι στον ζωντανό "θρύλο" Ναδάλ!

Για 5η φορά φέτος και για 28η συνολικά, Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην πιο σημαντική σκηνή του παγκοσμίου τένις, αυτή του ιστορικού κεντρικού court στο All England Club εκεί όπου ιερά τέρατα του αθλήματος έχουν γράψει χρυσές σελίδες στη βίβλο του τένις.

Ο Ράφα προηγείται 16-11 στις νίκες, χωρίς να έχει δεχθεί ήττα σε Grand Slam από τον Τζόκοβιτς (5-0), ωστόσο ο Σέρβος έχει πάρει τον αέρα του αριστερόχειρα άσου έχοντας τέσσερις σερί νίκες φέτος σε ισάριθμους Masters τελικούς...

Ο Ισπανός έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από τέτοια ματς, αγωνιζόμενος στον 13ο τελικό σε Grand Slam διοργάνωση με το απίθανο ρεκόρ 12-2 (οι δύο ήττες από τον Φέντερερ στο Λονδίνο 2006-07) ενώ ο Σέρβος θα αγωνιστεί στον 5ο Major τελικό με ρεκόρ 2-2 (και οι δύο τίτλοι στη Μελβούρνη 2008, 2011).

Μάλιστα, για τον Ναδάλ αυτός είναι ο 5ος τελικός στο Wimbledon και μάλιστα συνεχόμενος (με εξαίρεση το 2009 που δεν αγωνίστηκε καθόλου), μετρώντας 20 σερί νίκες από την τελευταία του ήττα στον τελικό του 2007 απ'τον Φέντερερ.

Ο Τζόκοβιτς ότι κι αν γίνει στον σημερινό τελικό, αύριο θα είναι το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, εξαργυρώνοντας έτσι το επικό πρώτο εξάμηνο στη σεζόν, έχοντας ρεκόρ 47-1 με 7 συνεχόμενους τίτλους, στην καλύτερη εκκίνηση τενίστα στην ιστορία του αθλήματος!

Ο 24χρονος Σέρβος, θέλοντας να εκφράσει το τι νιώθει τόσο για την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Wimbledon όσο και το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τον Ναδάλ, τόνισε: "Απλά είναι κάτι που ονειρευόμουν απο μικρός... Είμαι ενθουσιασμός και ανυπομονώ να μπω στο court. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση στο άθλημα, να παίζεις στον τελικό του Wimbledon κόντρα στον Ναδάλ!".

Απ'την πλευρά του, ο Ναδάλ ερωτώμενος για την θέση του στην ιστορία του τένις, απάντησε: "Σίγουρα ενδιαφέρομαι για τα ρεκόρ και για την ιστορία, όμως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε γι'αυτό. Μόλις ολοκληρώσω την καριέρα μου θα δούμε που βρίσκομαι στην ιστορία του τένις. Για μένα αυτή τη στιγμή η ιστορία είναι ο τελικός του Wimbledon και είμαι πολύ χαρούμενος γι'αυτό".

Προγνωστικά δεν χωράνε σε τέτοια παιχνίδια όμως ένα είναι βέβαιο: και οι δύο μονομάχοι θα δώσουν και τη ψυχή τους στο κεντρικό court καθώς το κίνητρο σε τέτοια παιχνίδια είναι κάτι παραπάνω από... τεράστιο! Για την ακρίβεια είναι ανυπολόγιστο...

Πηγή: tennis24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags