Facebook Pixel Το ειδικό βάρος του Μπόλονι βάζει τάξη
| 2011-07-04 08:33:00

Το ειδικό βάρος του Μπόλονι βάζει τάξη

Το ειδικό βάρος του Μπόλονι βάζει τάξη

Οι αποφάσεις σχετικά με τους παίκτες που συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή για Ολλανδία δείχνουν πλέον ξεκάθαρα ποια είναι η ιεραρχία στον ΠΑΟΚ.
 

Γράφει  Κώστας Πετρωτός.

Αν ο Μάκης Χάβος βρισκόταν ακόμη στον πάγκο του ΠΑΟΚ το πιθανότερο είναι ο Σακελλαρίου, ο Κουτσιανικούλης και ο Γεωργίου να μην έμπαιναν στο αεροπλάνο για το Ντίσελντορφ το πρωί της Δευτέρας (4/7). Όχι γιατί θα είχε κάτι προσωπικό μαζί τους, αλλά επειδή για το νεαρό Έλληνα τεχνικό με τους λίγους μόλις μήνες θητείας στον πάγκο του ΠΑΟΚ θα ήταν πολύ δύσκολο να εκφράσει και να επιβάλλει διαφορετική άποψη από αυτή που είχε η διοίκηση για τους τρεις παίκτες. Δεν θα μπορούσε να βρει ισχυρό επιχείρημα για να αντιπαραβάλει στην ανάγκη της ΠΑΕ για εξοικονόμηση χρημάτων (Κουτσιανικούλης, Σακελλαρίου), αλλά και στην σταθερή εδώ και τρία χρόνια πεποίθηση ότι ο Γεωργίου δεν είναι έτοιμος να παίξει σε ομάδα επιπέδου ΠΑΟΚ.

Έλα, όμως, που αντί του Χάβου, ο ΠΑΟΚ έχει προπονητή τον Λάζλο Μπόλονι που κουβαλά πίσω του μία ολόκληρη ιστορία σε ευρωπαϊκούς πάγκους και κυρίως τον τίτλο του προπονητή που έχει αναδείξει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Κουαρέσμα, εσχάτως τον Βαράν που απέκτησε η Ρεάλ και αρκετούς ακόμη παίκτες. Ο Ρουμάνος "είδε" θετικά στοιχεία στους τρεις προαναφερθέντες παίκτες, έκρινε ότι πρέπει να τους τεστάρει περαιτέρω στο βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Άρνεμ και κάπου εκεί η όποια κουβέντα για τον δανεισμό ή την αποδέσμευσή τους... κόπηκε μαχαίρι.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, και στην πράξη, ότι ο Ρουμάνος τεχνικός αποτελεί το αφεντικό στο αγωνιστικό τμήμα. Ότι οι δικές του εκτιμήσεις και υποδείξεις είναι αυτές που κυρίως θα καθορίσουν τις αποφάσεις της διοίκησης πάνω σε αγωνιστικά ζητήματα από 'δω και στο εξής. Η ιεραρχία στο αγωνιστικό τμήμα γίνεται ξεκάθαρη και αυτό είναι κάτι που ο Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του το ήθελαν και το επεδίωκαν φέτος. Γι' αυτό, άλλωστε, επέλεξαν να φέρουν και έναν προπονητή με το όνομα και τον τρόπο δουλειάς του Μπόλονι.

Στήριξη σε διάρκεια η υποχρέωση της ΠΑΕ

Ήταν συνειδητή απόφαση η επένδυση σε έναν ικανό και έμπειρο προπονητή, ο οποίος θα μπορέσει να αξιοποιήσει το ομολογουμένως αξιόλογο ρόστερ της ομάδας. Πέρσι, άλλωστε, σχεδόν όλοι δεν συμφωνούσαν ότι ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του γιατί δεν είχε τον κατάλληλο άνθρωπο για να κουμαντάρει την ομάδα από τον πάγκο; Αυτόν ψάχνει στο πρόσωπο του Λάζλο Μπόλονι που έρχεται για αποκαταστήσει αδικίες, να αφαιρέσει άλλοθι από την επιχειρηματολογία παικτών που δεν αγωνίζονταν και να εξαφανίσει από το μυαλό του απλού οπαδού ερωτήματα του τύπου: "Γιατί ο Σακελλαρίου εξαφανίστηκε στον δεύτερο γύρο;", "τον Κουτσιανικούλη τον αδικεί ο ΠΑΟΚ ή ο εαυτός του;", "ο Γεωργίου με το αριστερό πόδι διαβήτη γιατί δεν παίζει στον ΠΑΟΚ;".

Σ' αυτό το σημείο, όμως, οφείλουμε να σημειώσουμε το εξής: Ο Μπόλονι δεν πρόκειται να πετύχει τίποτα, αν η διοίκηση δεν τον αφήσει να κάνει το έργο του όπως αυτός γνωρίζει και δεν στηρίξει τις επιλογές του. Η περίπτωση των Σακελλαρίου-Κουτσιανικούλη-Γεωργίου αποτελεί ένα πρώτο δείγμα θετικό, το οποίο, όμως, πρέπει να επαληθεύεται καθημερινά. Γιατί όπως κάθε ζωντανή σχέση, έτσι και αυτή μεταξύ της διοίκησης του ΠΑΟΚ και του Ρουμάνου πολύπειρου τεχνικού, θα κριθεί στη διάρκεια της και κυρίως όταν έρθουν κάποιες στιγμές που θα απαιτηθούν δύσκολες αποφάσεις.

Υ.Γ. Δεν διαθέτω μαντικές ικανότητες για να γνωρίζω την εξέλιξη του επενδυτικού ενδιαφέροντος Φλωρίδη-Σαχπατζίδη για τον ΠΑΟΚ. Διαπιστώνω με χαρά, όμως, ότι υπάρχει μία ωριμότητα στην αντιμετώπιση του όλου θέματος από τους ανθρώπους της "ασπρόμαυρης" οικογένειας που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα. Θέλετε απόδειξη για αυτό; Δεν είναι άλλη από την επιστροφή του Ζήση Βρύζα στην ΠΑΕ ανεξαρτήτως της εξέλιξης του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Πηγή: olapaok.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags