Facebook Pixel Μάθε τους μπαλίτσα, ρε Χιλή! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-07-05 08:11:00

Μάθε τους μπαλίτσα, ρε Χιλή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάθε τους μπαλίτσα, ρε Χιλή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα γυαλιά στους (θεωρητικά) μεγάλους του Κόπα Αμέρικα που "γκέλαραν" στην πρεμιέρα (Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη) έβαλε η Χιλή, η οποία επικράτησε 2-1 του Μεξικού προσφέροντας άφθονο θέαμα.

Η Χιλή παρουσίασε για ακόμη μία φορά μία ομάδα που τρέχει, μαρκάρει και δημιουργεί προφέροντας όμορφο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, αν οι Χιλιανοί ποδοσφαιριστές ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα είχαν σκοράρει περισσότερα τέρματα.

Το Μεξικό κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο, κόντρα στην ροή του αγώνα, με τον Αραούχο να πιάνει μία «κρεμαστή» κεφαλιά στο 41ο λεπτό, μέσα από την περιοχή της Χιλής.

Από εκεί και πέρα, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, οι «τρικολόρ» αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, αφού η ομάδα της Χιλής είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων δημιουργώντας σωρεία ευκαιριών μπροστά στην Μεξικανική εστία.

Δύο από αυτές, και μάλιστα μέσα σε έξι λεπτά, βρήκαν στόχο και έτσι η Χιλή κατάφερε και γύρισε το παιχνίδι σε 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ. Το πρώτο τέρμα πέτυχε ο Παρέδες στο 67’ και το δεύτερο ο Βιντάλ με κεφαλιά στο 73’.

Επίσης, οι Μεξικάνοι έδειξαν να εκνευρίζονται από την απόδοσή τους, αλλά και από το τεχνικό ποδόσφαιρο των αντιπάλων τους, και υπέπεσαν σε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, όμως μόνο τέσσερα από αυτά τιμωρήθηκαν με κίτρινη κάρτα.

Η Χιλή είναι η πρώτη ομάδα που σκοράρει δύο φορές στο Κόπα Αμέρικα, η σημερινή της νίκη την φέρνει στην κορυφή του τρίτου ομίλου.

Όσο για τον παίκτη του ΠΑΟΚ, τον Πάμπλο Κοντρέρας, αγωνίστηκε βασικός και έπαιξε σε όλο το 90λεπτο έχοντας αρκετά καλή παρουσία όπως όλη η ομάδα.

Οι συνθέσεις:

Χιλή: Μπράβο, Πόνσε, Κοντρέρας, Γκονσάλο Χάρα, Ίσλα, Βιντάλ, Μεδέλ, Ματίας Φερνάντες (84' Καρμόνα), Μποσεζούρ (60' Παρέδες), Αλέξις Σάντσες, Ουμπέρτο Σουάσο (92' Εστράδα).

Μεξικό: Λουΐς Ερνέστο Μιτσέλ, Παούλ Αγκιλάρ, Ρεϊνόσο, Νέστορ Αραούχο, Μιέρ, Ντάρβιν Τσάβες, Ντιέγκο Αντόνιο Ρέγες, Χόρχε Ενρίκες, Ακίνο (73' Περάλτα), Τζιοβάνι ντος Σάντος, Ραφαέλ Μάρκες Λούγο (90' Πατσέκο).

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags