Facebook Pixel Υπάρχει και ο άλλος αθλητισμός (ΦΩΤΟ)
| 2011-07-05 11:44:00

Υπάρχει και ο άλλος αθλητισμός (ΦΩΤΟ)

Υπάρχει και ο άλλος αθλητισμός (ΦΩΤΟ)

Την ώρα που η Ελλάδα συγκλονίζεται από το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια μία ηλιαχτίδα φως από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη και τους συνεργάτες του έρχονται να μας δείξουν το άλλο πρόσωπο του ελληνικού αθλητισμού.

Ο πρώην ιδιοκτήτης του Πανιωνίου είδε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα. Ο Πανιώνιος να αποκτήσει το δικό του προπονητικό κέντρο που θα είναι αντάξιο της ένδοξης ιστορίας του συλλόγου και δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από αυτά μεγάλων ομάδων του εξωτερικού.

Άλλωστε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης και οι πρωτεργάτες αυτού του έργου γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εγκαταστάσεις είναι που αναβαθμίζουν αγωνιστικά την ομάδα και της προσφέρουν τη δυνατότητα να αναπτύξει τις ακαδημίες της.

Όμως πλέον το ΑΠΗΛΙΟΝ δεν είναι ένα απλό αθλητικό κέντρο, αφού όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι θέλουν να αποτελέσει έναν πολυχώρος το οποίο θα είναι ανοικτό στα νέα παιδιά και τις οικογένειές τους που θα προσφέρει την δυνατότητα άθλησης και γενικότερων δραστηριοτήτων, καθώς και σύγχρονος χώρος εκδηλώσεων (πάρτι και άλλα events).

Η ονομασία του αθλητικού κέντρου, επιλέχθηκε προς τιμήν του μεγάλου ποιητή Στέλιου Σπεράντσα ο οποίος 14χρονος μαθητής με το ψευδώνυμο Απηλιώτης(ο ανατολικός άνεμος, ο λεβάντες) κέρδισε το διαγωνισμό για τον ύμνο του Πανιωνίου το 1901.

Το νέο προπονητικό κέντρο βρίσκεται στο Κορωπί Αττικής στις παρυφές του Υμηττού σε μία ιδιοκτήτη έκταση 40 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει τρία μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου(105Χ68μ.), δύο με φυσικό χλοοτάπητα και ένα με τεχνητό χλοοτάπητα 7ης γενιάς.

Ακόμη περιλαμβάνει δύο μικρότερα γήπεδα(5Χ5), μία ανοιχτή θερμαινόμενη πισίνα, τρία γήπεδα τένις, σύγχρονες κλειστές εγκαταστάσεις(1400τμ. περίπου) οι οποίες θα έχουν γυμναστήριο, αποδυτήρια, εργομετρικό κέντρο, αναψυκτήριο, μπουτίκ, conference room και πληθώρα βοηθητικών χώρων.

Το κόστος της αγοράς της συγκεκριμένης έκτασης των 40 στρεμμάτων, έφτασε τα τρία εκατομμύρια ευρώ και περιελάμβανε δύο κατασκευαστικές φάσεις, με τις εκσκαφές που έφτασαν τα 4,7εκατ. ευρώ και πλέον την κατασκευή του κτιρίου που έφτασε το 1,5 εκατ. ευρώ.

Δείτε φωτογραφίες στο gazzetta.gr.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags