Facebook Pixel Ο Φράγκος στους Φράγκους
Άλλα Σπορ
| 2011-07-06 07:48:00

Ο Φράγκος στους Φράγκους

Ο Φράγκος στους Φράγκους

O Kώστας Ασημακόπουλος γράφει για το ξεπούλημα στο βόλεϊ του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Εν αναμονή του «τσουνάμι» μετά τη... μεσοπρόθεσμη διάλυση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και την παρακμή στην χειρότερη στιγμή των 103 χρόνων του αθηναϊκού συλλόγου, ο Ολυμπιακός αισθάνεται κι αυτός την ανάγκη να ξεπουλήσει τα τελευταία του υπάρχοντα για να επιβιώσει. Μετά τον Τζούριτς που δόθηκε στην Τρεντίνο ξεπουλήθηκε και ο Ανδρέας Φράγκος και μάλιστα σε...

τιμή... ευκαιρίας. Εκατό χιλιάδες Ευρώ θα βάλει στο ταμείο του ο Ολυμπιακός από την παραχώρηση του Φράγκου μετά τη συμφωνία που έκλεισε αργά απόψε με την ιταλική Λατίνα. Με άλλα λόγια, ο Φράγκος πάει στους... Φράγκους.

Τελικά η κρίση μπορεί λόγω της κρίσης οι δύο νεαροί αθλητές να πέρασαν από πολλές δοκιμασίες αλλά η ώρα της λύτρωσης έφτασε. Η τύχη τους χαμογέλασε , διότι σε άλλες εποχές δεν θα υπήρχε ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο για να φύγουν από τον Ολυμπιακό και να πάνε στην Ιταλία.

Αλλά και του Ολυμπιακού δεν του κάθισε άσχημα. Από την πώληση των Τζούριτς, Φράγκου θα βάλει στο ταμείο του 320.000 Ευρώ κι αν υπολογίσει κανείς τα συμβόλαια των δύο αθλητών για τη σεζόν 2011-12 ξεπερνάμε το μισό εκατομμύριο Ευρώ μειώνοντας κατά 40% το συνολικό χρέος του τμήματος.

Άρα, σαν σκέψη είναι πολύ καλή και μάλιστα σε μια κατεστραμμένη σεζόν που όπως φαίνεται θα επιβιώσει από τους τυφλούς ο μονόφθαλμος. Με μια ομάδα κοντά στα 300.000 Ευρώ μπορεί και να πάρεις το πρωτάθλημα.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Ηρακλή. Το παλεύει η διοίκηση του αλλά κινείται σε δύο άξονες που δεν έχουν και μεγάλη ασφάλεια. Ο πρώτος είναι η συγχώνευση με μικρό σύλλογο της Ιερισσού Χαλκιδικής ώστε να αποκτήσει διαφορετικό ΑΦΜ και ο πρώτος η χορηγία με την τουρκική εταιρεία αερογραμμών. Εάν κάτι από τα δύο στραβώσει τότε τα πάντα θα μείνουν μετέωρα και σημειώστε με το θέμα του Νίκου Σμαραγδή δεν θα κλείσει και πολύ εύκολα...

Στο θέμα, όμως. Ο Φράγκος από τον Πανελλήνιο και το σύντομο πέρασμα του στον Ολυμπιακό θα βρεθεί στη Λατίνα. Για τον Φράγκο ανοίγεται μια μεγάλη ευκαιρία για καριέρα στο εξωτερικό και μάλιστα πλάι στον «δάσκαλο» Σιλβάνο Πράντι και με συμπαίκτες πολύ έμπειρους αθλητές όπως ο Γάλλους Χάρντι Ντεσούρς, ο Πορτορικανός Χοσέ Ριβέρα με θητεία σε Ηρακλή, Ολυμπιακό και ΕΑΠ κ.α.

Μαζί με τον Νίκο Ρουμελιώτη θα έχουμε τρεις Έλληνες στο ιταλικό πρωτάθλημα κι αυτό από μόνο του είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και είναι βέβαιο πως τουλάχιστον οι δύο νεαροί θα πάρουν πολύτιμες εμπειρίες για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Παράλληλα καταρρίφθηκε ο μύθος πως οι Έλληνες παίκτες δεν «φτουράνε» στην ιταλική αγορά. Το είχε πει και ο Μοντάλι το 2000 αλλά όπως λέει και λαός «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα». Κάποιοι είχαν θυμώσει τότε. Είχαν κρατήσει τη μισή δήλωση που τους συνέφερε. «Οι Έλληνες αθλητές έχουν πολλά προσόντα τα οποία μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν με την ίδια ένταση που πίνουν κάθε μέρα φραπέ», είχε πει ο Μοντάλι μετά το τέλος του Προολυμπιακού του 2000 κι αντί να ερμηνεύσουν το μήνυμα του, του έριξαν «ανάθεμα».

Κι όμως, πόσο καλύτερα θα ήταν πολλά πράγματα για το βόλεϊ και για τη χώρα εάν είχαν ξεκινήσει αυτές οι αλλαγές πριν από μια δεκαετία;
Από την άλλη, βλέπουμε και την σωστή αντίδραση της διοίκησης του Ολυμπιακού. Με ρεαλισμό και κυνικότητα που επιβάλουν οι μαθηματικές πράξεις και η «μαύρη τρύπα» του ταμείου παραχωρήθηκαν χωρίς συναισθηματισμούς δύο βασικά περιουσιακά στοιχεία της ομάδας. Θυμίζει τα «φιλέτα» που θέλει να ξεφορτωθεί το Δημόσιο για να γλιτώσει από λειτουργικά έξοδα και να κλείσει μέρος της «τρύπας» των δανείων.

Κάτι ανάλογο θα έπρεπε να κάνει και ο Παναθηναϊκός με τις περιπτώσεις του Γιώργου Πετρέα και του Σωτήρη Πανταλέοντα και ειδικά του πρώτου που είναι πιο μικρός σε ηλικία και έχει μέλλον. Αν υπήρχε διοίκηση και παράγοντες που να γνωρίζουν το αντικείμενο θα είχαν βοηθήσει τον Πετρέα να βρει μια ομάδα στο εξωτερικό έστω κι αν οι κεντρικοί δεν έχουν μεγάλη ζήτηση.

Είναι ξεφτίλα και ντροπή για όλους τους Παναθηναϊκούς και όσους τον υπηρέτησαν αυτό το κατάντημα του συλλόγου.
Πλησιάζουμε μέσα Ιουλίου, μήπως θα έπρεπε σιγά, σιγά να κάνει πλάνο έκτακτης ανάγκης της ΕΣΑΠ; Μήπως θα έπρεπε να μελετάει εναλλακτικά σενάρια για πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες;

Πολύ φοβάμαι πως τουλάχιστον τρεις έχουν ξεπεράσει το επίπεδο του «πορτοκαλί συναγερμού» και πάμε για διάλυση. Πρέπει τελευταία στιγμή να γίνουν όλα;

Ακόμα και η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών έβαλε λουκέτο επειδή είναι απλήρωτα τα μέλη της. Οταν η ΓΓΑ δεν έχει να πληρώσει τους δικαστές της Πρωτοβάθμιας ΕΕΟΔ περιμένεται να πληρώσει τις επιχορηγήσεις;

Όσο, για την ΕΟΠΕ η μπάλα έχει χαθεί προ πολλού. Πανηγύριζε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης για την υπογραφή της διαταγής πληρωμής των 3,5 εκ. Ευρώ για τα Ολυμπιακά Έργα αλλά πριν τσεπώσει το παραδάκι άρχισε τα πανηγύρια μέχρι που το θέμα πήρε έκταση και «πάγωσε» αφού σε μέρες που όλοι έχουν κάνει το «σκατό τους παξιμάδι» δεν θα έβλεπαν με καλό μάτι την παραχώρηση 3,5 Ευρώ στους εργολάβους. Αλλά, ποιος το έχασε το μυαλό για να το βρουν στην ΕΟΠΕ;

Εδώ τα παλικάρια έχουν κάνει μια μούρη την Εθνική Ανδρών με την Εθνική Παίδων, την Α1 με την Β΄ Εθνική, τα Πανελλήνια πρωταθλήματα και το μπιτς βόλεϊ. Ο καθένας παίζει όποτε θέλει, όπου θέλει.

Άντε και για φινάλε να σας υπενθυμίσω το φάιναλ-8 του Παγκοσμίου Λιγκ που αρχίζει σήμερα στο Γκντανσκ. Συντονιστείτε μήπως και δούμε λίγο πραγματικό βόλεϊ γιατί με αυτά που βλέπουμε και ακούμε στην Ελλάδα κοντεύουμε να το ξεχάσουμε.

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags