Facebook Pixel Πώς θα βγάλει παίκτες;
| 2011-07-06 14:23:00

Πώς θα βγάλει παίκτες;

Πώς θα βγάλει παίκτες;

Ο Μπάμπης Παπάζογλου γράφει για το στόχο ελληνοποίησης της ενδεκάδας του Ολυμπιακού, αλλά και την προώθηση παικτών από την ακαδημία, που δεν γίνεται αυτό το καλοκαίρι.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Αυτό το καλοκαίρι είναι μία μεγάλη δοκιμασία για όλους, καθώς γίνονται αισθητές οι συνέπειες της οικονομικής κρίσεις. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα είναι πολλές φορές βίαιη και τα πάντα αλλάζουν προς το χειρότερο. Το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο, που δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο.

Ο Ολυμπιακός έχει την τύχη, με λυμένα τα διοικητικά θέματα, με τα χρήματα που έβαλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και τα σίγουρα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ να μην πηγαίνει σε αποδυνάμωση του ρόστερ για να επιβιώσει, αλλά να κάνει μεταγραφές και να είναι το απόλυτο φαβορί για το επόμενο πρωτάθλημα (ποιος μπορεί να στοιχηματίσει αυτήν τη στιγμή σε άλλη ομάδα;). Αυτό το καλοκαίρι όμως είναι διδακτικό για τους «ερυθρόλευκους» σε ό,τι αφορά το στόχο που έχουν, να κάνουν μία πιο ελληνική ομάδα και να «βγάζουν» παίκτες από τα «σπλάχνα» τους. Το... τρένο χάθηκε για φέτος, αλλά πρέπει από τώρα να φροντίσει για να μην το χάσει και του χρόνου.

Ο Βαλβέρδε ήθελε να πάρει αρκετούς νέους στην προετοιμασία, να τους δει καλύτερα, να τους δουλέψει και στη συνέχεια να τους δώσει δανεικούς και ορισμένους να τους κρατήσει. Με το ρόστερ να είναι αυστηρά στους 25 παίκτες, είναι απίθανο να συμβεί. Χολέμπας, Φέισα, Μοντέστο, Μαρκάνο, Χαβίτο, Φουστέρ, Ουρτάδο, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ριέρα, Κοστάντσο, Δασκαλάκης, Μέγιερι, Κάταϊ, Ποτουρίδης, Πάντελιτς, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Φετφατζίδης, Τζεμπούρ, Μέλμπεργκ, Μανιάτης συγκροτούν μία 22άδα, θα ακολουθήσει ο Σάντσες ή ένας ακόμη μέσος, θα αποκτηθεί κι ένας μεσοεπιθετικός και μένει κενή μία θέση. Αν δεν βρεθεί λύση με τον Ρόμενταλ, δεν μένει ούτε μία.

Αν προκύψει πώληση (Τοροσίδης, Πάντελιτς, Μέλμπεργκ) θα προκύψει και μεταγραφή, οπότε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και με την προοπτική ότι ο Γκρμπιτς που είναι στην προετοιμασία θα δοθεί δανεικός. Μέχρι δε να φύγουν και οι υπόλοιποι, είναι πιθανό να μην πάνε στην προετοιμασία κάποιοι επιπλέον νεαροί, που είχε προγραμματιστεί να ακολουθήσουν την αποστολή. Αυτήν τη στιγμή σε εκκρεμότητα ξέρετε πόσοι παίκτες είναι; Ν. Παπαδόπουλος, Βάντερσον, Παπάζογλου, Λεάντρο, Σουμπίνιο, Γκαλίτσιος, Νικλητσιώτης, Γ. Παπαδόπουλος, Βασιλόγιαννης, Ντάρμπισιρ, Νέμεθ, Μήτρογλου, Κατσικογιάννης και Επστάιν. Ούτε λίγο, ούτε πολύ 14 παίκτες.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι μόνοι Έλληνες νέοι, παίκτες προερχόμενοι από τις ακαδημίες παραμένουν οι Φετφατζίδης, Ποτουρίδης. Στην προετοιμασία θα πάει και ο Βαλεριάνος, αν δεν αλλάξει κάτι, ωστόσο δύσκολο θα μείνει στο ρόστερ. Κάτι είναι κι αυτό βέβαια, αρκεί να πάρουν περισσότερα παιχνίδια. Για να υλοποιηθεί όμως το σχέδιο αξιοποίησης των ακαδημιών, ο Ολυμπιακός πρέπει να τελειώσει με όσους παίκτες δεν υπολογίζει και από τη νέα χρονιά να βάζει κι άλλους μικρούς στο ρόστερ του.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού βλέπει στην πράξη πόσο δύσκολο είναι να έχεις τόσους πολλούς παίκτες. Έρχεται η στιγμή να διώξεις κάποιον και δεν μπορείς, διότι δεν βρίσκει πουθενά το συμβόλαιο που έχει. Και κινδυνεύεις να αφήσεις ελεύθερους παίκτες και να τους πάρει για παράδειγμα η ΑΕΚ, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τον Σοϊλέδη.

Υ.Γ.: Στα ταλέντα περιλαμβάνονται και οι Κάταϊ, Γκρμπιτς, που είναι μία διαφορετική κατηγορία και δεν προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου, ούτε είναι Έλληνες. Αυτό επί της ουσίας δεν θα αλλάξει το κέρδος για τον σύλλογο, αν «βγουν», μπουν κάποια στιγμή στην ενδεκάδα και πουληθούν στο μέλλον.

Υ.Γ.1: Παύση κάνει ο Ολυμπιακός στη μεταγραφική του δραστηριότητα, αλλά το καλοκαίρι είναι μακρύ. Σίγουρα θα αποκτηθεί χαφ (πιθανότατα ο Σάντσες) και ένας ακόμη μεσοεπιθετικός (ο Γέστε είναι στο... βάθος και υπάρχουν κι άλλοι παίκτες). Τι άλλο μπορεί να προκύψει; Φορ αν φύγει ο Πάντελιτς, ένας επιπλέον μέσος στον άξονα και... Τζαβέλλας αν φύγει αμυντικός. Έχει δρόμο ακόμη η μεταγραφική περίοδος...

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags