Facebook Pixel "Βαρέθηκα τους πολιτικούς"
| 2011-07-06 15:36:00

"Βαρέθηκα τους πολιτικούς"

"Βαρέθηκα τους πολιτικούς"

Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ασκήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος τις πειθαρχικές διώξεις για την πολύκροτη υπόθεση των "στημένων αγώνων".

"Μέχρι την Κυριακή εγώ και ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ.Αντωνακάκης θα έχουμε ολοκληρώσει την έρευνά μας και την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ασκήσουμε τις πειθαρχικές διώξεις. Η δικογραφία είναι πάνω από 9.000 σελίδες. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι γίνεται...", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Φάκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του, πως οι Πειθαρχικές Επιτροπής θα επιβάλλουν τις ανάλογες ποινές σε όσους κριθούν ένοχοι.

- Πρώην υφυπουργοί έχουν ασκήσει κριτική όσον αφορά στην ανεξαρτησία της αθλητικής δικαιοσύνης, αφού τα μέλη της ορίζονται από την ΕΠΟ. Ποιά είναι η απάντησή σας;

"Αρχικά, ότι οι ίδιοι οι πολιτκοί έχουν μεγάλη ευθύνη για το κατάντημα του αθλητισμού. Οταν αποφασίζεται ο υποβιβασμός μιας ομάδας, έρχονται σύσσωμοι πολιτικοί και την υποστηρίζουν, ενώ παράλληλα επιτίθενται κατά της αθλητικής δικαιοσύνης. Να μην μιλάνε καθόλου. Εχω αγανακτήσει με αυτούς. Δεν τους υποφέρω άλλο. Εχουν βουλευτική ασυλία και νομίζουν κάποιοι, ότι μπορούν να βρίζουν όποιον θέλουν. Ειλικρινά, δεν με απασχολεί καθόλου τι λένε για την αθλητική δικαιοσύνη".

- Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, δήλωσε σήμερα, ότι έχει δεχθεί παρέμβαση από πολιτικό παράγοντα. Εχει συμβεί κάτι ανάλογο σε σας;

"Ουδείς με έχει ενοχλήσει στους οκτώ μήνες που είμαι ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Ούτε από την ΕΠΟ, ούτε από την Σούπερ Λίγκα, ούτε από κάποια άλλη πλευρά. Πάντως, εάν τολμούσε να με ενοχλήσει ο οποιοσδήποτε θα του έκλεινα το τηλέφωνο και θα υπέβαλα αμέσως την παραίτησή μου. Αυτό που πρέπει να γίνει, πάντως, είναι να αλλάξουν συμπεριφορά παράγοντες και φίλαθλοι. Στο εξωτερικό παρακολουθούν ποδοσφαιρικούς αγώνες λες και βρίσκονται σε ... θεατρική παράσταση στην Επίδαυρο. Κοιτάξτε το χάλι στα ελληνικά γήπεδα...".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags