Facebook Pixel Tο «10» το καλό για την ΑΕΚ;
| 2011-07-06 16:07:00

Tο «10» το καλό για την ΑΕΚ;

Tο «10» το καλό για την ΑΕΚ;

Ο νεοαποκτηθείς Ισπανός καλείται να σηκώσει το βάρος της φανέλας που φόρεσαν Τσιάρτας, Ριβάλντο και Τζιμπούρ. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Τη φανέλα με το Νο 10 είθισται να επιλέγουν ποδοσφαιριστές με ξεχωριστές τεχνικές δεξιότητες αλλά και με την πίστη στον εαυτό τους ότι μπορούν να διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο. Την τελευταία δεκαετία στην ΑΕΚ αγωνίστηκαν με το 10 στην πλάτη παίκτες είτε διαλεχτοί, είτε σπουδαίοι όπως ο Βασίλης Τσιάρτας, ο Ριβάλντο και ο Ραφίκ Τζιμπούρ, αλλά και άλλοι που δεν ανταποκρίθηκαν στο μεγάλο βάρος της όπως ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης και ο Παναγιώτης Κονέ που πάντως θα έχουν να λένε ότι το τόλμησαν!

Τη νέα σεζόν, την κιτρινόμαυρη φανέλα με το 10 θα τη φοράει ο νεοαποκτηθείς ισπανός επιτελικός μέσος Χοσέ Κάρλος, ο οποίος φυσικά καλείται να αποδείξει μέσα στο γήπεδο ότι πρόκειται όντως για «ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι των ακαδημιών της Σεβίλλης» όπως υποστήριζαν οι προπονητές και παράγοντες της ισπανικής ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο νυν προπονητής της ΑΕΚ κ. Μανόλο Χιμένεθ. Ο άνθρωπος που τον ανέδειξε στη δεύτερη και ακολούθως τον προώθησε στην πρώτη ομάδα της Σεβίλλης με την οποία αγωνίστηκε σε 18 αγώνες της Πριμέρα Ντιβισιόν σκοράροντας μία φορά.

Ισπανοί δημοσιογράφοι που παρακολουθούν την πορεία του κ. Χιμένεθ στην ΑΕΚ και πλέον έχουν αποκτήσει άποψη για το έμψυχο υλικό της Ενωσης, ισχυρίζονται ότι ο Κάρλος θα κάνει αρχικώς τους φίλους της ΑΕΚ να τον λατρέψουν και ακολούθως να μελαγχολήσουν διότι πιστεύουν ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει επιστρέψει σε ομάδα της μεγάλης κατηγορίας της Ισπανίας όπου είναι και η θέση του.

Βλέπετε ο 23χρονος Ισπανός δεν δέχθηκε το συμβόλαιο δύο ετών που του πρότεινε η ΑΕΚ, ούτε καν να μπει ειδικός όρος που θα επέτρεπε στην Ενωση να τον έχει δεμένο το ερχόμενο καλοκαίρι ακόμα κι αν έπρεπε να του καταβάλει ένα μεγάλο ποσό. Ο Κάρλος επέμεινε για συμβόλαιο ενός έτους καθιστώντας σε όλους σαφές ότι το πέρασμά του από την Ελλάδα είναι μάλλον προσωρινό. Τουλάχιστον όπως ο ίδιος θέλει να πιστεύει προσδοκώντας στην επιστροφή του στην Ισπανία.

Ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός διακρίνεται για την ικανότητά του στο κάθετο παιχνίδι αλλά και τις εξαιρετικές εκτελέσεις του σε στημένες φάσεις. Στοιχεία που χαρακτήριζαν και το παιχνίδι του Νάτσο Σκόκο με τη διαφορά ότι ο Ισπανός είναι περισσότερο πασέρ και λιγότερο εκτελεστής όπως ο Αργεντινός.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν είπε όχι στην επιθυμία του Κάρλος να αγωνιστεί με το Νο 10 στη φανέλα, στοιχείο το οποίο προφανώς δείχνει στους φίλους της ομάδας ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν κάποια άλλη μεταγραφή πιο σπουδαίου επιτελικού μέσου την τρέχουσα περίοδο. Αλλωστε οι οικονομικές δυνατότητες της ΠΑΕ (μετά και τη διαφαινόμενη αποχώρηση των μεγαλομετόχων κκ. Πέτρου Παππά και Νίκου Νοτιά) είναι πενιχρές.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags