Facebook Pixel Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Αρίσταρχο
| 2011-07-07 11:07:00

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Αρίσταρχο

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Αρίσταρχο

Σαν σήμερα το 2007 ο Αρίσταρχος Φουντουκίδης, ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του ΠΑΟΚ, άφησε την τελευταία του πνοή.

Είναι από τις στιγμές που ο χρόνος σταματάει και κυριαρχούν συναισθήματα, αναμνήσεις, θυμήσεις και σκέψεις. Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την ημέρα που ένας από τους θρυλικούς παίκτες στην ιστορία του ΠΑΟΚ έφυγε από τη ζωή.

Ο Αρίσταρχος Φουντουκίδης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου διακομίσθηκε έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών του στη Χαλκιδική.

Το τραγικό αυτό γεγονός δεν μπορούσε παρά να αφήσει άφωνους και έκπληκτους άπαντες τους ποδοσφαιρόφιλους του ελληνικού αθλητισμού.

Η καριέρα του

Γεννημένος στις 13 Φεβρουαρίου του 1942 στον Άγιο Παντελεήμονα Κιλκίς, ο Αρίσταρχος Φουντουκίδης έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και το 1966 πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ.

Με τον «Δικέφαλο του Βορρά» έμελλε να γράψει Ιστορία αλλά και να κατακτήσει τίτλους. Βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος στις θέσεις των μπακ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά προσμέτρησε 336 συμμετοχές σε αυτά τα δώδεκα χρόνια παρουσίας του στους «Ασπρόμαυρους» μέχρι και το 1978 και 18 τέρματα. Ενώ είχε και 43 συμμετοχές στις ευρωπαικές διοργανώσεις και επτά γκολ συγκομιδή.

Ο ίδιος στη λίστα των συμμετοχών στην ιστορία της ομάδας βρίσκεται στην 5η θέση μετά τους Κούδα, Ιωσηφίδη, Γούναρη και Σαράφη. Κέρδισε το πρωτάθλημα Ελλάδας του 1976 και δύο Κύπελλα, το 1972 και το 1974, ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ διατελώντας υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας.

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags